2017. augusztus 21., hétfő

Idénynyitó 2017-18

 

A héten a hokisok két edzőmérkőzéssel (csütörtökön Skalica ellen 3:2, majd pénteken Topolcany ellen 0:4) készültek az idényre. De a szurkolók is készülnek! Szép számmal jöttünk össze a már hagyományosnak mondható idénynyitó kerti bulira szombat délután. Bogár Laci főrendező és főszurkoló fogadta a meghívottakat. Senki sem jött üres kézzel – és senki sem távozhat üres hassal!

I. harmad
Megérkeztek a későn jövő szurkolók is, hamar kialakultak a beszélgető körök. Ami az új idényt illeti, a remények ilyenkor, tények (meccsek) nélkül eléggé megalapozatlanok, az elvárások érzelmi alapon kerültek elő. De ami tény: bajnoki címre senki sem várja a csapatot. Igaz, hogy egy ilyen vágyat kimondani sem szabad, nehogy ezzel elrontsunk valamit! Az első harmadban amolyan előételkét paprikés krumpli került az asztalra.

II. harmad
Folyt duma, folyt a játék, sok a gyerek, előkerült a labda is. És ami a legfontosabb: fellángolt a tűz, megtelt a bogrács alapanyagokkal, készült (nagyon lassan) a lecsó. Többen felváltva felügyelték a főzést. Aki arra járt, tett egy kis fát a tűzre, megforgatta a bográcsot vagy kóstolt egy csipetnyit, ezzel ő is hozzátett valamit a főzéshez. De nem úgy van az! Az étel lassú tűzön lesz minőségi, a kapkodás a jégpályán és főzés közben sem vezet jóra.
Hosszú lett ez a harmad, nehéz volt kivárni, de nagyon jók lettek az illatok, a kilátások a harmadik felvonásra!

III. harmad
Ezt jól kifőzték a szakácsok! A bográcsos lecsó extra finomra sikerült. Csönd lett az asztalnál. csak a kanalak zörögtek a kiürült tányérok alján, de volt utánpótlás! A sör, a bor, a pálinka is jól fogyott - már az első harmadtól fogva.
Csendes harmad volt, de az eredménnyel elégedett volt a közönség!

Hosszabbítás
Sötétedett, már-már közelített a hidegfront, de szerencsére még várt egy kicsit, időt adott az éneklésnek, a további együttlétnek.

Nyertünk! Szerintem mindenki jól érezte magát élvezhette a bulit. Köszönjük Bogár Laci! Visszatekintve gyorsan elment a hosszú délután és este. Tehát a lelátó népe már együtt van! És a csapat? Augusztus 22-én kedden itthon, a Megyeri úti csarnokban találkozhatunk a csapattal, amikor Visegrád Kupa mérkőzésen az Extraligás Zsolna lesz az ellenfél. Ott leszünk, akkor is jól akarjuk érezni magunkat! 

 LS

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése