2017. szeptember 1., péntek

UTE-Olimpija Ljubljana 6:4 (2:1, 0:3, 4:0)

Utolsó felkészülési mérkőzését játszotta az Újpest. Újra játszhatott Ropret, viszont a nézőtérről figyelte a mérkőzést Nagy N., és nem játszott Huba sem. Az előző meccsek jó játékot és vereséget hoztak. Ma győzni kéne! Az ellenfélnél jégre lépett a tavalyi újpestkedvenc, Andrej Hebar.
A meccset elég későn hirdették meg, nem kapott komoly nyilvánosságot, talán azért jöttek csak feleannyian, mint a két hazai kupameccsen.

(2017.09.01)
UTE - HK Olimpija Ljubljana 6:4 (2:1, 0:3, 4:0)

Megyeri út, 181 néző, vezette: Woff L., Kókai M., Kovács T., Soltész Á.

UTE: Sila – Kiss D. 1, Kiss R.,  Benk (1), Cseter 1(1), Ropret 1 – Nagy R., Hegyi Á. (1), Becze T. 1(1), Sikorcin, Sági M. (1), – Varga A. (1), Dósa (1), Pichler-Balássy Á. (1), Roczanov 1, Turbucz (1) – Pokorny, Horváth Á., Schmál, Nemes 1, Pápa M., Szalma Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

HK Olimpija Ljubljana: Kristan – Zorko (1), Selan, Matic (1), Hebar 2, Chvatal – Zibelnik (1), Groznik, Zajc, Koren, Ulamec, – Cepon, Batic (1), Kuhar, Snoj, Oduc 2 Edző: M. Hocevar, A. Vidmar

Gólok:
07:50 – 1:0  Cseter (Benk, Hegyi Á.) – 2ee

13:05 – 1:1  Hebar (Matic)
17:49 – 2:1  Becze (Sági, Varga A.) – ee
20:53 – 2:2  Hebar (Zibelnik)
25:50 – 2:3  Uduc (Batic)
28:57 – 2:4  Uduc (Zorko) – ee
47:37 – 3:4  Nemes (Becze, Dósa)
48:01 – 4:4  Roczanov (Turbucz, Pichler-Balássy)
54:55 – 5:4  Ropret (Cseter)
58:36 – 6:4  Kiss D. – kapus nélkül


Kiállítás: 12 perc ill. 14 perc
Lövések: 37 ill. 20 (15:4, 4:11, 18:5) 


I. harmad
Az Újpest kezdett jobban, sokat támadott a lila csapat a mérkőzés elején. A gyors átadások emlékeztettek az előző meccseken látottakhoz, de az ellenfél nem érte el a szlovák csapatok játékerejét. A 8. perben kettős emberelőnybe került az UTE (akasztás, majd kiütött korong), pillanatok alatt gól lett, Hegyi lövése kijött, Cseter bekotorta 1:0. Az Újpest nagyon is lenyugodott, alig volt vendégtámadás, és a hazai csapat megnyertnek tekintette a mérkőzést. A 14. percben a 21-es remek ütemű kiugratást kapott a kékvonalon, a kapuig meg sem állt, 1:1. Gólszerző: Hebar. Tavaly nagyon örültünk volna, de most nem. A 18. percben kisebb csete-paté tört ki, fault + bunyó = újpesti emberelőny volt a képlet. Ezúttal Becze büntetett, egy Varga lövés után lett zavar a kapu előtt, Becze jókor jó helyen volt, és be is talált, 2:1.
Az Újpest végül is könnyen lőtt két gólt, nem kellett nagyon erőlködni a csapatnak. Hebar gólja véletlennek tűnt. A meccs meg van nyerve… Vagy mégsem?

II. harmad
A válasz: mégsem! Már a harmad első percében a vendégek tették-veték a korongot, Hebar a baloldali bedobókörön túlról lőtt, 2:2. Az Újpest eléggé szétesett. Tényleg azt hitték, megvan a meccs? A 26. percben támad az Olimpija, a lövés kijön, Uduc beveri, 2:3. De nincs vége, 3 perccel később Uduc jobbról indul középre, a korong a ütőjén, mi hagyjuk lőni – máris 2:4. Fordult a mérkőzés, az Újpest szenved, rosszul játszik, most a vendégcsapat érezheti nyeregbe magát. A megnyert meccs elment. A lilák lazsáltak, alibiztek, a zöldek megérezték a lehetőséget, és megnyerték a meccset. Vagy mégsem?

III. harmad
El tudom képzelni, mi folyhatott az Újpest öltözőjében a szünetben, de örülök, hogy nem lehettem ott. Mindenesetre a hazaiak összeszedték magukat, és elkezdek játszani úgy, ahogy az elvárható. Felgyorsult a tempó, fölénybe került az UTE. Pedig nagyon nehéz visszapörögni egy elszórakozott harmad után. A következő emberelőny teljes 120 másodperce a vendégek harmadában ment le – találat nélkül. A gólra a 48. percig kellett várni, amikor Nemes jobboldalon húzott kapura, lőtt, ami még kipattant, de végül Nemes hálóba gyömöszölte a korongot, 3:4. Ez volt a fordulópont, hisz 24 másodperccel később Turbucz és Roczanov játszott össze a kapu előtt, utóbbi talált be, máris 4:4! Az Újpestet feldobta a két gól, rohanós, iramos lett a meccs. Vette a lapot a közönség, megjött a hangja. Ezt a csapatot szeretjük látni! Közben Varga A. tesztelte Hebart a palánknál. A csatár – és ezt az oldalát is ismerjük – nem hagyta annyiban, megtorolta Varga tettét. Lehiggadni két-két percet kaptak a felek. Az 54. percben egy kapu előtti játék a jobboldalra átkerült Ropretre jött ki, a csatár be is lőtte, 5:4! Ledolgoztuk a szörnyű második harmadot! Az utolsó két percre lejött a vendégkapus, de megszereztük a korongot. Háromszor ment mellé, de végül Kiss D. lezárta a meccset, 6:4.
A mérkőzés végén az újpesti nézők csapatuk mellett megtapsolták Hebart, aki mosolyogva tapsolta tavalyi szurkolóit. Kedves jelenet volt.
Álmos első harmad, szörnyű második, szédületes harmadik. Melyik az idei Újpest igazi arca?
LS

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése