2019. augusztus 31., szombat

VIS10: UTE-Nowy Targ 1:2 hu.

Jó volt újra találkozni legutóbb márciusban látott szurkolótársainkkal. Persze, sokan még nem kezdték meg az idényt, az első hazai mérkőzésre a jegyzőkönyvi adatánál azért lényegesen kevesebben voltunk, mondjuk a fele létszám.
Amin kicsit meglepődtünk: csaknem megtelt a vendégszektor, ezek szerint jó buli a nyár végén hokimeccsre jönni Lengyelországból családostól – a szektorban nagyon sok gyerek is volt.
Az Újpestben még nem készültek el az új mezek, a hazaiak fehér trikóban szálltak jégre, s a távozott játékosok mezei mind pályára léptek. Az azonosítás a gólt szerző Brown kivételével csak itthon, a jegyzőkönyv és a jegyzetek összevetésével volt lehetséges. Persze, a bajnoki rajtig minden rendben lesz!

Szomorú hangulatban kezdődött az idény: egyperces gyászszünettel emlékeztünk meg régi játékosunkról, a most elhunyt Horváth István (Lavina) hatszoros bajnokunkról, aki a nyolcvanas évek csoda Újpesti Dózsájának oszlopos tagja volt. Nyugodjon békében…


(2019.08.31) VIS 10:
UTE - Podhale Nowy Targ 1:2 hu. (0:0, 0:0, 1:1, 0:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 602 néző, vezette: Kincses G., Rencz D., Kedves A., Kis-Király B.

UTE: Duschek - Varga A., Carlson, DiDiomete, Brown 1, Odnoga - Pokornyi, Henderson, Benk, Sikorcin, Vincze P. - Nagy N., Kiss-Rusk J. (1), Nemes B., Csamangó, Pance - Kovács A., Fekete B., Zsigmond Á., Kovács S., Godó. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Podhale Nowy Targ: Odrobny - Souminen, Seed (1), Dziubinski, Svec (1), Franek - Kameneu, Arousva (1), Neupauer 1, Guzik 1, Worwa - Wsol, Mrugala, Sawicki, Wielkiewicz, Slowakiewicz - Kominek (1), Siuty, Hudak, Sulka

Gólok:
49:08 - 1:0 Brown (Kiss-Rusk J.) - eh
53:51 - 1:1 Guzik (Seed, Svec) - ee
63:31 - 1:2 Neupauer (Kominek, Arousva)

Kiállítás: 8 perc ill. 12 perc
Lövések: 28:32 (9:12, 10:9, 8:9, 1:2)

Elég jól belekezdtek a csapatok, a mérkőzés elején a lengyelek támadtak többet. Később emberelőnybe került az Újpest, ekkor egész jól, felpörögve ostromolták a Nowy Targ kapuját. Ettől fogva kiegyenlítettebb lett a játék, de a hazai csapat két további emberfórt nyomott végig eredménytelenül. Az tűnt fel, hogy a lengyel támadások arányaiban sokkal többször jutottak el lövésig – a hazai védekezés nem volt kellően megelőző és hatékony. Egy harmad után azt állapíthattuk meg, bármelyik csapat győzhet, mert mindkét fél győzelemre hajt, és nincs nagy eltérés közöttük.
A második játékrészben sem csökkent a harci kedv, az újpestiek többet támadtak, és jobban zártak hátul. A 26. percben nagyon ügyes összjáték végé n Nemes lőtt jó helyzetben mellé. A liláknak komoly feladat volt egy kettős emberhátrányt kivédekezni, de megoldották. Feltűnt: nagyszerű formában van mindkét kapus, sokat dolgoztak, nehéz lövéseket hárítottak.
Eddig csak egy nevet írtam le. Nehéz úgy követni a meccset, hogy a főszereplők egy része álnéven játszik.
A harmadik játékrész a második lineáris folytatása volt, elszántan támadott a fehérmezes lila csapat, de a támadó hév lehetővé tette a vendégeknek a kiugrásokat, kettő az egy elleni akciókat. A 44. percben Svec lövését védte bravúrral Duschek, majd rögtön ezután az egyedül kilépő Franeket Rusk hátulról ütővel gáncsolta, büntető. De megérte, Duschek (és az Újpest) nyerte a párbajt. A következő hazai emberelőny is kimaradt, de az emberhátrány nem! A kitámadó vendégektől korongot szerzett Brown, és egészen hátulról indulva végigment a pályán rávitte a kapusra, és egy remek csel után be is lőtte, (videó) 1:0!  Az 54. percben emberelőnyből egyenlített a Nowy Targ, Seed lőtt távolről, Guzik a kapu előtt beleért, (videó) 1:1. A végén nagy esélyt kapott az UTE, emberelőnyben támadtattak, amiből 1:38 átment a hosszabbításba, négy a három elleni leosztással. De hiába, a 64. percben a bután kitámadó védekezés miatt (mindhárom sárgamezes a védelem mögé került) nyugodtan összjátékoztak a lengyelek a hazai kapunál, és Neupauer döntött, (videó) 1:2.
Ne keseredjünk el! A korábbi szörnyű nagy zakók ideje elmúlt, lesz idén is csapatunk! Jól harcoltak, lelkesen játszottak az újpestiek, a góllövés még nem megy. De az okot is sejtjük-látjuk: a frissesség, az utolsó pillanat koncentrálása még nincs meg. És az új fiúknak még össze kell szokniuk.
A tervezett keddi meccs elmarad, következő „összeszoktatás” pénteken a MAC ellen!
LS

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.


A VISEGRÁD KUPA folytatása:
A B csoport végeredménye kialakult. Csapatunk, az UTE egy pontot szerezve negyedik lett, a folytatásban az A csoport győztesével játszhat a négy közé jutásért.

A B csoport végeredménye:
1 HC 07 Detva (SVK-1)         3 2 0 0 1  10: 6  6
2 HC RT Torax Poruba (CZE-2)  3 2 0 0 1  10: 4  6
3 Podhal Nowy Targ (POL-1)    3 1 1 0 1   7: 5  5 
4 UTE (HUN-1)                 3 0 0 1 2   2:14  1   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése