2023. szeptember 29., péntek

EL3: BJA-UTE 1:4

Új év, új remények! 
Nem voltam kinn, a nyaralás utolsó napját töltjük. De ahogy hallom: Minden kritikán aluli a beléptetés. 40 perccel a meccs előtt még sehol a biztonságiak, 30 perccel a kezdés előtt ragasztgatják a pályarendszabályokat és keresik a Wifi-t a jegy csippantóhoz, de nem találják…
A jégcsarnok eléggé lepusztult állapotot mutat...

Az első harmadot még úgy-ahogy láttam, de a helyi internet úgy túl lett terhelve, hogy később már nem lehetett látni a közvetítést.
Hivatalos nézőszám nincs, de a 1-200 MAC-os néző mellett 3-400 újpesti szurkoló néző várta a lilák idei bemutatkozását.

(2023.09.29) EL 3: - nincs jegyzőkönyv
Budapest Jégkorong Akadémia HC - UTE 1:4 (0:1, 1:1, 0:2) - eseménynapló

Káposztásmegyer,  kb 600 néző, vezette: Babic V., Soós D., Kis-Király B., Váczi D.


BJAHA: Farkas - Tóth G., Tyszjenko, Schleckman, Viikila, Ritter - Pozsgai, Szabó B., Keresztes 1, Mozer (1), Karppinen (1) - Vorobjov, Varga K., Nagy K., Galoha, Culigin - Dóczi, Tóth R., Molnár M., Sági Martin. Edző: Kangyal Balázs

UTE: Rajna - Kiss D., Silfer (1), Laskawy, Kovács A. (1), Kiss P. 1 - Franyó, Szabó D., Benk (1), Just 1, Coatta 1 - Tornyai (1), Balázsi, Tiala (1), Mestavainio, Saarelainen - Simon L., Szabó Rácz (1), Nádasy 1, Kovács S. Edző: Marcus Juurikkala, Kovács Viktor.

Kiállítás: 6 perc ill. 10 perc
Lövések: 50:37

Gólok:
03:40 - 0:1 Just (Kovács Á., Benk) ee
27:56 - 1:1 Keresztes (Mozer, Karppinen)
34:25 - 1:2 Kiss P. (Silfver)
48:07 - 1:3 Coatta (Tiala)
53:03 - 1:4 Nádasy (Szabó Rácz, Tornyai)

Ahogy a beszámolót előkészítettem, kiderült, hogy a szövetség honlapjáról eltűntek a jegyzőkönyvek. Szeptember 12-én még megvolt mind a 73.000. Az a hír járja, hogy átalakítás folyik, egy ideig nem lesz elérhető. Hát kösz! Minden adatot kézzel kellene bepötyögni, nem is tudom. Így iszonyú nehéz a honlap kezelése. Így csak a minimumot tudom csinálni - talán.

Újpesti fölény volt a jellemző a harmad elején, ehhez hozzájárult egy emberelőny is. Just kapuvasat lőtt, de kicsit később már betalált, a 4. percben, Just közelről verte be Kovács A. átadását, 0:1. A vendég fölény lassan kiegyenlítette a hazai csapat, majd határozottan fölénybe kerültek. Vorobjov közeli lövését védte Rajna, de több remek mozdulata  tartotta üresen a kaput. Egy-egy pillanatra kijöttek a lilák, de levegőben lógott az egyenlítés.
A második harmadban kiegyenlítettebb lett a játék, már nem volt jellemző a MAC (BJAHC) fölény, de a hazaiaknak mégis összejött az egyenlítés: Rajna hárított többször, de végül Keresztes gólt lőtt, 1:1, 28. perc. A harmad végére kijött az Újpest, a 35. percben Kiss Patrik kapott jó átadást, közelről lőtt, és a korong a kapust érintve került a hálóba, 1:2. A harmad kiegyenlített játékot, jó újpesti támadásokat hozott, bár az ellenfél is veszélyes volt.
A harmadik játékrészben fokozatosan fölénybe került az Újpest, és a 49. percben Coatta Tiala átadását lőtte be (1:3), majd az 54. percben az ifjú Nádasy az ifjú Rácz Szabó átadása után bebiztosította a győzelmet, 1:4.

Élénk, változatos mérkőzésen egy hajtós BJAHC ellen győztek a lilák. A csapatnak volt tartása, ereje, lelkesedése. 
És ami a legfontosabb: idegenben győzött a csapat! Ilyen siker tavaly egész évben egyszer sem sikerült!
Szép volt, fiúk!
LS

Kangyal Balázs: Egy gólt lőttünk. Az egész előszezonban ez a legnagyobb problémánk, különben lehet, hogy furcsán fog ez hangzani, de az első öt percben dobtunk gyorsan két fegyelmezetlenséget, az egyiket be is fújták, teljesen fölösleges szabálytalanság volt. Utána a legjobb harminc percünk volt eddig, amit láttam. Tényleg domináltunk, harminc percig én is azt mondtam, hogy, na, jól játszunk. Nyilván a meccset gólokra játsszák. Utána a harmadik harmadban annyira csak arra fókuszáltunk, hogy lőjjünk egy gólt, hogy a védekezésünk az teljesen szétesett. A másik oldalon Miki hozta az igazi, a régi szokásos formáját és tulajdonképpen sanszot nem adott, hogy gólt lőjjünk. Ennyi volt a differencia. Nyilván ez egy lépcsőfok és nyilván a hoki mindig rámutat arra, hogy mi az igazi út és merre kell menni, és nem az, amit két-három játékos gondol."

Markus Juurikkala: "Boldog vagyok a meccs végkimenetelével, nyertünk, ez a cél minden mérkőzésen, úgyhogy elégedett vagyok a végeredménnyel most is. Igaz, hogy voltak szakaszok, ahol döcögősebben ment a játék, de ez teljesen normális, főleg a szezon ezen szakaszán. Rajna Miki nagyon jól teljesített a kapuban, nagy szükségünk volt a védéseire, nagy elismerésem neki A fiatal játékosaink is helytálltak, voltak olyanok, akiknek ez volt az első Erste Liga-mérkőzésük. A játékoskeretünkben sok a fiatal, de ma szép gólt is szereztek, így csak azt tudom mondani, hogy a mai szép teljesítmény volt a csapatunktól."
(jkb.hu)


Foto: Gab

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése