2018. október 27., szombat

EL88: UTE-Fehérvári Titánok 6:5 hu.

Pénteken és vasárnap két olyan ellenfelet fogad a Megyeri úti Jégcsarnok, akik a táblázaton az UTE kategóriájába esnek. A Titánok ellen Fehérváron a már megnyertnek látszó meccs a hosszabbításban ment el, a vasárnapi ellenfél, a Brassó kétgólos mínuszból felállva verte a lilákat büntetőkkel. Tehát a pozíció megerősítéséhez idehaza győzni kell!
Ma újra játszott Sikorcin és Ropret, de továbbra sincs Nagy N., és nem játszhatott Sági sem. Bemutatkozott a csapatban egy támadó, az U20-as korosztályú Carl Mansson.


(2018.10.26) EL 88:
UTE - Fehérvári Titánok 6:5 hu. (1:0, 3:4, 1:1, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 580 néző, vezette: Nagy A., Kormos D., Bedő P., Vincze D.

UTE: Sila - Huba, Szaller (1), Hebar 1, Sikorcin (1), Ropret (1) - Kiss Ph. 1(1), Fekete B., Benk (4), Stefishen 2(1), Csanyi (1) - Varga A. 1(1), Kovács A., Nemes B. 1, Szalma, Kocsis - Pokornyi, Mansson, Kovács S. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt 

Fehérvári Titánok: Gyenes - Beukeboom, Sándor, Lewis 2(1), Mihály Á. (2), Kiss P. 1(1) - Reiter A., Vas M., Madácsi 1(1), Szita, Bennett (1) - Kiss R. (1), Szabó B. (1), Vizi, Császár 1, Mazzag - Erdély, Láday T. (1), Hamvai, Balogh, Buzás. Edző: Kiss Dávid

Gólok:
07:17 - 1:0 Nemes B. (Kiss Ph.)
21:26 - 1:1 Lewis (Mihály Á.) - ee
25:20 - 2:1 Hebar (Ropret, Szaller)
28:52 - 2:2 Lewis (Kiss P., Láday T.) - ee
32:34 - 2:3 Madácsi (Szabó B., Kiss R.) - ee
32:48 - 3:3 Stefishen (Benk, Varga A.)
36:32 - 3:4 Kiss P. (Mihály Á., Lewis) - 2ee
38:51 - 4:4 Stefishen (Csanyi, Benk)
55:11 - 4:5 Császár (Bennett, Madácsi) - ee
56:07 - 5:5 Kiss Ph. (Stefishen, Benk)
62:06 - 6:5 Varga A. (Sikorcin, Benk)

Kiállítás: 20 perc ill. 10 perc
Lövések: 49 ill. 37 (16:9, 18:18, 14:9, 1:1) 


I. harmad

Újpesti fölénnyel indult a mérkőzés, a hazaiak igyekeztek tempót menni. Jöttek is a lehetőségek, emberelőny is, néhány igazán szemrevaló akciót láthattunk, de Gyenes 0-ra védett. Ahogyan Sila is, de ő a még lövést sem kapott. A 8. percben az eredményjelzőre került a csapatok közti különbség, Kiss Ph. Balról lőtt, Nemes ügyesen beleért a korongba, 1:0 (videó). Ezután elégedetten fékezett az Újpest, beindult a Fehérvár, alaposan megváltozott a kép. A 14. percben Szita hagyott ki egy csaknem 100%-os helyzetet egy beadás nyomán. Emberhátrányba került az UTE – kivédekeztük – ennek még lesz jelentősége… Egy szép Kocsis-Nemes játék érdemelt volna gólt. A harmad legvégén kiültették Hubát a bírók – az ellene elkövetett faultot saját maga büntette. 

II. harmad
Az emberelőnyben felálló Titánok sokadik próbálkozása gólt hozott, Mihály balról beadott, jól jött Lewis, 1:1 (videó). A gól után megint jött az Újpest, megint volt egy-két igazán látványos támadás is, de a csapat – és a közönség sem jött igazán lázba. A 26. percben aztán Ropret remekül ment el a baloldalon, lövése kijött ugyan, de a mögötte érkező Hebar a helyére tette a korongot, 2:1 (videó). Élénk, változatos lett a mérkőzés, egészen a következő kiállításig. A 29. percben Nemest tarolták le, csak úgy nyekkent. Szalma nem hagyta annyiban, mehetett ki 2+2-re – az elkövető csak 2 percet kapott. Pillanatok alatt jött a gól, Lewis 2:2 (videó). A következő történés Ropret kiállítása volt, aki ütközött, lökdösődött, majd fellebbezni próbált, hát jött neki is a +2 perc is. 3 és fél perc emberelőny után Madácsi lépett meg a baloldalon, Sila lába között surrant be a korong, 2:3 (videó) . Előny ott. De egyenlő állásban jobb volt az Újpest, Benk kapuvonal mögül visszaadott átadását középről Stefishen bevágta, 14 másodperc múltával kiegyenlített, 3:3 (videó). A kiállításoknak és a góloknak sem lett vége, mert kettős előnybe támadtak a fehérmezesek. A dolog úgy esett, hogy Szalma ütőre, vagy kézre csapott – nem volt nagy – és szó nélkül ment is ki. Sikorcin –„A” jellel a mezén – reklamált. A szavakat nem hallottuk, de a bírók igen, ez is 2 perc – biztos, ami biztos… A menetrendszerű gólra két perc múlva a 37. percig kellett várni, a végrehajtó Kiss P. volt. 3:4 (videó). Ahogy a válasz is jött, ahogy már megszokhattuk. A 39. percben Csanyi a kapuvonal mögött visszaszerzett egy korongot, hátraadott a megint jól érkező Stefishen elé 4:4 (videó). 
A látottakat értelmezhetjük úgy, hogy az Újpest emberhátrányos védekezését fel kell javítani – vagy nem szabad szabálytalankodni. Különösen akkor, amikor ilyen bőkezűen szórják a hazaiakra a kettő perceket… 

III. harmad
Az izgalmak meghozták a közönség hangját is. Ment előre a csapat, de a játék gólig nem jutott. A Fehérvár kétszer azért nagyon ránk ijesztett, Bennett kétszer is kapuvasat lőtt. Az akarattal nem volt gond, de gólig nem jutott el egyik fél sem. Az UTE a 48. percben kapott extra esélyt 2 percre, de aztán megint jött a hazai kiállítás, amit egy „aligfault”-ért kapott Csanyi. Az előnyt Császár egy szépen kidolgozott szituáció után tette góllá. 56. perc, 4:5 (videó). Van innen visszaút? Igen! Az egyenlítés megint percen belül jött, Kiss Ph. lövése megpattant egy védőn, és a kapuba esett, 5:5 (videó). 

Hosszabbítás 
Nem kerültünk emberhátrányba, tehát győztünk! Varga megkerülte a kaput, ráfordult, és gól, 6:5 ide! (videó)
Nehéz volt, de két pont összejött. Még nem láttam olyan meccset, hogy az egyik fél csak emberelőnyből lő gólt, méghozzá ötször. Készüljünk a Brassó ellen, győzzünk vasárnap!
LS

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése