2023. december 3., vasárnap

EL 94: UTE-DAB 3:6

A harmadik UTE fogadja a tizedik DAB-ot. Az 59%-os csapat a 26%-osat. Legutóbb az FTC ellen egész jó helytálltak a Lilák. Azt hiszem, ma mindnyájan győzelmet várunk.
A csapatból ma is hiányzik a Kiss D., Szabó D., Benk, Coatta, Kovács A. sor, és a legutóbbi csk. Kyle Just is. Hány gól is van a hiányzók ütőjében? A mai csapatkapitány Pokornyi Dávid, a kapuban Sági.
Kellene a győzelem, már csak azért is, mert a délutáni focimeccs jegyével (Újpest-Paks 1:2) meg lehet nézni a hokimeccset is, és a foci szurkolóknak jól jönne egy vigasztaló újpesti győzelem.

UTE - Dunaújvárosi Acélbikák 3:6 (2:1, 0:2, 1:3) - eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 456 néző, vezette: Németh M., Matthews S. (GBR), Muzsik F., Pullar R. (GBR)

UTE: Sági M. - Franyó, Silfver (1), Saarelainen, Metsavainio, Tiala - Pokornyi, Nyquist, Laskawy (1), Ewanyk, Kiss P. 2 - Balázsi, Lőczi, Szabó  Rácz, Kovács S. 1 - Simon L., Nádasy, Simon P. Edző: Juurikkala Markus, Kovács Viktor

Dunaújvárosi Acélbikák: Tóth K. - Svars 1, Maarnela, Dostalek 1(1), Nemes B. 1, Szalma (2) - Léránt, Blomberg 1(1), Ödman (1), Koskinen 1, Sillanpaa (1) - Varga A. (1), Sysak, Elomaa (1), Lorraine (1), Somogyi B. (1) - Szabó C., Károly (1), Strenk Edző: Eronen Niko, Revák Zoltán

Kiállítás: 6:8
Lövés: 34:37 (17:9, 6:17, 11:11)

Gólok:
01:18 - 1:0 Kovács S.(Silfver)
08:56 - 2:0 Kiss P.(Laskawy) - ee
10:16 - 2:1 Blomberg (Somogyi B., Elomaa)
23:07 - 2:2 Svars (Károly)
36:12 - 2:3 Koskinen (Blomberg, Ödman)
46:04 - 2:4 Nemes B.(Dostalek, Szalma)
48:33 - 3:4 Kiss P. - eh
48:59 - 3:5 Dostalek (Szalma, Varga A.)
59:57 - 3:6 (Sillanpaa, Lorraine) üres kapu

I. harmad
Száguldozó támadásokkal indult a mérkőzés, és hamarosan vezetést szereztek a Lilák: az Újváros rosszul cserélt, jobbhátvédben nem maradt senki, így Kovács Sebestyén megindulhatott a középső harmadból, lendületből lőtt egy nagy gólt,  1:18 elteltével 1:0 ide!
A gól volt a jel, repültek a macik és más plüssfigurák a jégre!
Vezetünk, bár kicsit könnyen jött ez a gól. Kovács S. a gól után rögtön büntetést kapott Sysaktól, fejre irányuló ütés miatt a védő 4 percet kapott, Kovácsot le kellett támogatni, de szerencsére vissza tudott jönni. A négy perc előny sajnos nem hozott gólt, egyenlő állásnál folytatódott a száguldozós ide-oda játék. Hamarosan újabb emberelőny, amit viszont 17 másodperc alatt sikerül gólra váltani: Laskawy jobbra passzolt, Kiss P. a kapuba lőtt, 9. perc, 2:0! Alakul a dolog! Alakul, de nem úgy: a 11. percben DAB felállt támadás, és Blomberg távoli lövése beakadt, 2:1. Továbbra is folyamatosan próbálkoznak a csapatok, de az Újpesten azt érzem: túl könnyen lett kétgólos előny. Aztán a bekapott gól pofonként hatott.

II. harmad
Nyitott a meccs, a csapatok folyamatosan próbálkoznak, de egy hiba, rossz lövés máris indítja az ellentámadást. És a 23. percben Svars lövése beakadt, 2:2. Akkor hajrá, de nem megy a góllövés, mondhatom, az Újváros a veszélyesebb. És a 37. percben Koskinen lövése bepattant, 2:3.
Ezzel vége a meccsnek, itt már nem lesz fordítás.

III. harmad
A  47. percben már 2:4 - Nemes beleért egy lövésbe. Aztán halvány reménysugár: Kiss Patrik emberhátrányban meglépett, 3:4. A remény nem ébred, Dostalek végleg eldöntötte a győzelmet (3:5), majd egy üreskapus gól adta a végeredményt, 3:6.
A mérkőzésen a látottaknak megfelelő eredmény született. Az Újpest játékban utolérte a Dunaújvárost. Vagy fordítva: a Dunaújváros játékban utolérte az Újpestet. 
Ma fekete meccsnap volt a Megyeri úton...

Összefoglaló:

Markus Juurikkala: "Megérdemelten nyert a Dunaújváros. A következetesség hiányzott a teljesítményünkből. Pénteken nagyon jó meccset játszottunk, de végül kikaptunk, most pedig ugyanúgy megadtuk a srácoknak a bizalmat, ennyire volt elég. Sok a hiányzónk, de ilyen a sport, remélhetőleg nemsokára lesz visszatérőnk is. Ettől függetlenül csapatszinten mindenképp javulnunk kell."

Niko Eronen: "Talán az elején kicsit nehezen rázódtunk bele, és könnyű gólokat adtunk az Újpestnek. Ezt követően felébredtünk, és beleálltunk a mérkőzésbe, nagy öröm, hogy úgy folytattuk a második harmadot, ahogy az elsőt befejeztük. Végre learathattuk a kemény munkánk babérjait. A záró harmadban kissé lelassultunk, és a védekezésre. koncentráltunk." (nso.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése