2018. február 4., vasárnap

EL166: UTE-MAC 2:6

Ma meg kellene törni a rossz sorozatot. Ilyen egyszerű, és ilyen nagyon nehéz feladat vár a csapatra. Szép számban jöttünk össze, bár a „hangadók” elég kevesen voltak. A macos bohócparókás különítmény itt volt, dolgoztak is hangosan.

(2018.02.04) EL 166:
UTE - MAC Budapest 2:6 (0:0, 1:4, 1:2)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 607 néző, vezette: Varjú Á., Kókai M., Soltész Á., Váczi D.

UTE: Sila - Huba (1), Kiss D., Benk, Kovács Cs., Čaládi 1 - Varga A., Hegyi Á., Sikorčin, Frolik 1, Ropret - Nagy N., Kovács A., Nemes B. (1), Pápa (1), Sági Martin - Kiss R., Pichler-Balássy Á., Dósa, Schmál, Turbucz, Sági Máté (kapus). Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

MAC Budapest: Arany - Macaulay 1(1), Pozsgai T., Klempa, Dansereau (2), Mansson (2) - Cunningham 1(1), Dudas 1(3), Orban B., Brown 1(1), Bodó 1(1) - Kovács B. 1, Garát, Somogyi, Nagy K., Terbócs - Tóth G., Vokla, Tóth R., Majoross B., Keresztury. Edző: Majoross Gergely, Kontsas Jukka

Gólok:
26:55 - 0:1 Dudas (Macaulay, Brown) - ee
29:30 - 1:1 Čaládi (Huba) - ee
30:29 - 1:2 Kovács B. (Mansson, Dansereau)
32:27 - 1:3 Bodó (Dudas)
36:45 - 1:4 Cunningham (Dudas, Dansereau)
45:14 - 2:4 Frolik (Nemes B., Pápa)
46:20 - 2:5 Brown (Bodó, Cunningham)
49:55 - 2:6 Macaulay (Mansson, Dudas)

Kiállítás: 10 perc ill. 6 perc
Lövések: 34 ill. 37 (13:9, 12:14, 9:14)


I. harmad 
Azonnal hatalmas iramú meccsbe vágtak a felek, most nem volt „bealvó” csapat, ahogyan azt az utóbbi mérkőzéseken tapasztalhattunk. Lövés itt, helyzet ott! A leosztás az volt, hogy az Újpest támadott, a MAC megugrott, Sila védett. Sorolhatnám, ki nem lőtt gólt, de ezúttal nem teszem. A közönség értékelte a hajtást, az akarást, komoly hangzavar volt a nézőtéren, mindenki bíztatta a sajátjait. A 10. perc környékén feljött a vendégcsapat, és úgy a 12. perc után elfogytak a helyzetek. A nagy tempó megmaradt, de a védekezés sikeresebb lett, így a lövések is elfogytak – nagyjából mindkét kapu előtt. A harmadban a MAC volt a veszélyesebb – az ő támadásaiknál jobban féltem, mint az újpestieknél reménykedtem. Bármilyen eredmény lehet ma este – és az ellenkezője is. 

II. harmad 
A 22. percben Nemes ment kapura, de aztán jöttek az újpesti kiállítások. A közönség kétszer is úgy látta, hogy a macos tett büntetlen marad. Ennyi ember ritkán téved egyszerre! A második emberelőnyt a 27. percben gólra váltotta a MAC, felállt helyzetben remek keresztátadást kapott Dudas, aki nagyjából a baloldali bedobó pontból kapásból lőtt hatalmas gólt, 0:1. Ekkor már jobban figyeltek a csíkosmezesek, Pápa akasztásáért járt az emberfór. Huba távoli bombája kijött Aranyról, Čaládi ismétlése a jobb felső sarokba jutott, 1:1. Egy percig így is maradt, aztán Lendültben jöhett a MAC átadás balra, érkező Kovacs, 1:2. Aztán az Újpest ment előre (eszetlenül) és ugrott is a MAC. Előbb kapuvas, majd a kontrával a baloldalt Bodo lépett meg, 1:3. A döntés kicsit furán sikerült. Az Újpest támadott, hogy visszazárkózzon, a kapu előtt Benk kapot egyet Cunningham ütőjétől az arcára. Ő lekorcsolyázott, Cunnungham föl, átadást kapott középen, futtából és be is lőtte. Hát ezt a gólt tanítani kéne a bíróknak: négyükön kívül mindenki látta és értette az esetet. 37. perc, 1:4. Akkor mára ennyi. Reményt keltő első harmad után, óvatosság nélkül kitámadó UTE és bírák által benézett esetek döntöttek. 

III. harmad
 Pillanatnyi reménysugár sejlett fel, amikor a 46. percben Nemes ment fel középen, cselek, lövés, a kipattanót Frolik lőtte be közelről, 2:4. A „lőtáv” egy percig volt meg, Brown közeli lövése (kipattanót ismételt gólba) után 2:5, majd az 50. percben egy visszatett korongot hátvédhelyről bombázta kapuvasasan a hosszú (botos) felsőbe Macaulay, 2:6. Ezután az Újpest kapusa Sági Máté lett – a hátralévő időben remekül helytállt, mindenki neki drukkolt, lövéseket védett, tapsokat kapott. 
Az előzetesben említett „mindenki lelkének jót tevő győzelem” nagyon elkerült minket ma is. Az Újpest erőltette a támadásokat, de a gólok ma is elmaradtak. Az ellenfél kontrái, gyors megugrásai sikeresek voltak. Változtatni kéne! A rossz sorozat folytatódott, ez már az ötödik többgólos UTE vereség. Ráadásul a csökkenő kapott gólszám tendencia is kisiklott. A rájátszás negyedik helye is biztos lett. A folytatásra pedig valamit ki kell találni… 
LS

Szilassy Zoltán: "A védekezésünk továbbra sem klappol: az első harmadban egyszerűen játszottunk, ahogy kell, a másodiktól viszont megint túlkomplikáltuk. Egyre közeledik a rájátszás, minden játékosomnak meg kell értenie: az agresszív védekezés és az egyszerű játék az alapja mindennek!"
(nso.hu)

Az összefoglaló:

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése