2018. február 9., péntek

EL172: UTE-DVTK 0:8

A mai mérkőzést visszafogottabb nézőszám jellemezte. Viszont sokan jöttek Miskolcról. A vendégszurkolók közt egyre több a piros és fehér szín, fogyóban a sárga-fekete. Az újpesti dob és dobos ma otthon maradt, míg a másikak kettőt is hoztak Miskolcról.
A liláknál Sági Máté kezdett a kapuban, és játszott Ropret is, aki a szlovén válogatott vésztartalékjaként nem került ki a Téli Olimpiára, míg tavalyi sztárunk, Hebar tagja lett a csapatnak. És jégre lépett a térdét fájlaló Benk András is.

(2018.02.09) EL 172:
UTE - DVTK Jegesmedvék 0:8 (0:5, 0:1, 0:2)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 425 néző, vezette: Kókai M., Nagy A., Soltész Á., Váczi D.

UTE: Sági Máté - Huba, Kiss D., Benk, Frolik, Čaládi - Varga A., Kovács A., Sikorčin, Kovács Cs., Ropret - Nagy N., Kiss R., Nemes B., Szalma, Sági M. - Pokornyi, Pichler-Balássy Á., Horváth Á., Schmál, Pápa, Ágoston (kapus). Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. - Kiss-Rusk J. (1), Leppanen (1), Galanisz (1), Miskolczi (1), Magosi B. 1 - Rantanen, Láda B., Pavuk, Vas J. 1(1), Sakaris 1 - Joe, Vojtkó, Hajós 1(1), Tóth A. 1(1), Kulmala 2(2) - Albert, Köllő, Ritó, Berta 1, Tóth G. Edző: Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli

Gólok:
04:31 - 0:1 Kulmala (Leppanen)
10:35 - 0:2 Hajós (Tóth A., Kulmala)
11:13 - 0:3 Berta
13:20 - 0:4 Magosi B. (Galanisz, Miskolczi) - ee
17:30 - 0:5 Kulmala
30:04 - 0:6 Sakaris (Vas J.)
46:37 - 0:7 Tóth A. (Hajós, Kulmala)
52:04 - 0:8 Vas J. (Kiss-Rusk J.)

Kiállítás: 6 perc ill. 6 perc
Lövések: 28 ill. 39 (7:13, 12:12, 9:14)

A találkozó elején nem volt nagy játék, talán az Újpest támadott többet. Az ötödik percig rendben is volt, de akkor Kulmala megindult olyan tempóban, amilyet csak ő tud. A védője csak leste, 0:1. Aztán beindult a DVTK, a második gól Hajósé volt, bár beleérhetett egy védő is. Berta lövése felpattant, úgy hullott a hálóba, majd egy előnyt sakk-mattra kijátszva Magosi góljával 0:4. És ekkor jött el a mérkőzés legörömtelibb pillanata, Ágoston Olivér ismét a kapuba állhatott! Bár Kulmala egy az egyes gólja gyorsan felavatta, de ez már/még nem számít!
A második játékrészre összeszedettebben játszott az Újpest, bár a vendégek nem nagyon aggódtak, hogy gólt kapnak. Egyszerűen lassúak voltunk, fejben, kézben és lábban is. A 31. percben Sakaris egy beadást lőtt be, már 0:6. A 35. percben Kiss kapus már másodszor fejelt ki kapu fölé tartó lövést – úgy látszik ez a hobbija, mert a harmadik harmadban is eljátszotta a jelenetet. A harmad vége felé kettős emberelőnnyel sem tudtak mit kezdeni a lilák. Nem volt jó ötlet sem, hogyan lesz gól...

A harmadik harmadban még Tóth A. és egy egészen szép csel után Vas J. lőtt gólt, 0:8 lett a vége.
A mai meccs senkinek sem hiányzott. Sem a csapatoknak, sem a nézőknek. Egyik fél sem erőltette meg magát, de az biztos: a miskolciak élvezték a góllövést. Mi nem.
A szörnyű középszakaszt az elődöntő első győzelme egészen biztosan elfeledteti!
LS

Szilassy Zoltán: "A számunkra tét nélküli meccsen lehetőséget adtam néhány fiatal játékosnak is, ettől függetlenül sok hibát követtünk el, amit egy ilyen erős csapat kíméletlenül megbüntet. Sajnáltam fiatal és tehetséges kapusunkat, Sági Mátét, az viszont nagyon nagy szó, hogy Ágoston Olivér súlyos betegség és műtét után visszatért, és ilyen jól szállt be a meccsbe."
(nso.hu)

A mérkőzés összefoglalója:
A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése