2019. február 1., péntek

EL238: UTE-Csíkszereda 1:0

A tegnapi 7:0 után, meg hogy péntek van, megint sokan voltunk. Aki ma eljött, nem csalódott, máskor is itt lesz. Aki meg nem volt itt, nézze meg a meccsvideót, mert olyat láthat… És legközelebb - a Debrecen ellen február 23-án február 22-én este 6 órára - jöjjön ki a meccsre!

(2019.02.01) EL 238:
UTE - Sport Club Csíkszereda 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 814 néző, vezette: Wolf L., Halassy Gy., Váczi D., Kedves A.

UTE: DUSCHEK - KISS-RUSK J., KISS PH., BENK, SIKORCIN (1), STEFISHEN 1 - VARGA A., SZALLER, NEMES B., VINCZE P., CSANYI - NAGY N., KOVÁCS A., BRINE, HEBER, ROPRET - SZALMA, KOCSIS, SÁGI M. Edző: SZILASSY Zoltán, BARÓTI Zsolt

Sport Club Csíkszereda: Lundström - Papp Sz., Gecse, Becze T., Valchar, Részegh - Györfy, Farkas T., Fodor Cs., Rokaly Sz., Bíró T. - Shulakov, Salló, Panov, Taratukhin, Anisin - Bors, Egyed R., Antal Zs., Casaneanu, Horváth L.

Gólok:
58:53 - 1:0 Stefishen (Sikorcin)

Kiállítás: 8 perc + 10 perc fegyelmi (Kiss Ph.) ill. 10 perc
Lövések: 43:27 (13:7, 19:7, 11:13)


I. harmad
A szokásos előjáték után a Csíkszereda lett a kezdeményező. Taratuhin kapott kiugratást, Duschek védett remekül. Aztán 4. perc után meccsbe jött az Újpest is, egymásnak feszült a két csapat. A 7. percben a hazaiak kevertek jól a kapu előtt. Beállt a játék egy gyors tempóra, a játékosokban az elszántság és győzni akarás egyre magasabb szintre került. Az eredmény, illetve a következmény egy nagyszerű, nagyiramú meccs lett. Hol itt, hol ott volt lehetőség, Sikorcin villámjáték után nem talált be, ahogyan Hebar sem. Duschek Bíró T. megugrása után bravúrkodott. A harmad vége előtt Panov okozott gondot – de Duschek védett.
Jó meccs alakul! Senki sem tudja, tudhatja, mi lesz a vége. De két jól játszó, elszánt csapat akar győzni. De tudjuk, hogy csak az egyiknek sikerülhet. És reméljük, hogy melyiknek. 

II. harmad
A meccs, a játék beindította a szurkolókat is. A vendégszektor folyamatosan szurkolt, énekelt, de az Újpest játéka, hozzáállása beindította a hazai közönséget is. A jó a játék, a folyamatos izgalmak, a buzdítás, bírók bírálata – egyre hangosabbak lettek a hazai nézők is, sokszor elnyomva a vendégszektor jelentős hangerejét is. A 30. percben Benk repült a hálóba – okozó nélkül(?)... Aztán Sikorcin nagy lövése Lundström fejvédőjén csattant. Mehet tovább! A kapus feltett kézzel jelezte, hogy valami baj van. Mehet tovább! Erre levette sisakját, végre megállt a játék. A bírók hibáztak: ha megállítják a játékot, rendben. Ha a kapus leveszi a sisakját, kettő perc. 
Egy ilyen meccs nem mehet le kiállítás nélkül. Az első „áldozat Kiss Phil volt, aki bottal lökött. Illetve úgy csinált, de inkább az ütőtartás volt szabálytalan, valódi lökés nem is volt. De a mozdulat alkalmas volt egy kiállításra, majd egy bunyó indítására. Meglepődtünk, hogy az agresszor Anyiszin két perccel megúszta, összességében 5 a 4 ellen támadtak a vendégek. Koncentrált, elszánt védekezéssel nem kaptunk gólt. A harmad végén jó támadások végén kapuvasig jutottunk, gólig nem.
Nagyon jó a mérkőzés! És a történetben az a csavar, hogy a Szereda is nagyon jó, két erős csapat mindent kiad magából. A vége mi lesz? Bármi! Reménykedni lehet – van mire. Aggódni is. Remény hit, bizonytalanság. Remek sport a hoki!

III. harmad
A 42. percben nagyot kavart a csíki csapat, három-négy vendég lehetőség is volt 10 mp alatt, de úgy maradt. A 44. percben Ropret cselezett előre a baloldalon, a második hátvéd is ráment erre bepasszolt Hebarhoz, aki középen egyedül ment kapura, de kapust lőtt, nem gólt. A mérkőzést csak dicsérni lehet. Nem is emlékszem, mikor volt ilyen iram és színvonal Újpesten. Az ember már azért drukkolt, hogy döntetlen legyen, mert legalább egy pontra mindkét csapat rászolgált. (Bocs lilák…) Jött még pár kiállítás, de ezek sem döntöttek. Aztán jött Sziki. Megindult a jobboldalon végigment, cselezett, birkózott a kapu mögött, átért baloldalra, meglátta középen Stefishent. Beadta a korongot, csatártársa átvette, belőtte! BELŐTTE! 1:0, Stefishen! A győzes gól: (videó).

Az év meccsét láttuk ma. De inkább több év legjobb mérkőzését láttuk. Két elszánt, erős csapat tiszta szívvel győzelemre játszott. Az újpestiek az idény elrontott meccseinek összes tanulságát magukévá tették, óriási örömöt okozva győztek! Ugye már a második helyezett Csíkszereda is elérhetőnek látszik! 
Fantasztikus csapatunk van! Az első 40 meccs csak arra kellett, hogy felkészüljünk az idény fontos részére. Most nem gondolom tovább…
LS


Foto: Nyirő Ferenc


Szilassy Zoltán: "A szezon egyik legjobb, legnagyobb iramú, leginkább közönségszórakoztató összecsapása volt, az egyetlen gól ellenére. Lehetett volna ez több is, mert megvoltak a lehetőségeink, többet is lőttünk kapura, mint az ellenfél, de természetesen nem vagyok szomorú, hogy végül így alakult – azt szokták mondani, egyszer kell vezetni, de azt jókor. Külön öröm, hogy a Brassó után a Csíkszeredát is sikerült lenulláznunk, ez a védekezésünket és a kapusainkat dicséri, akik közül mindketten remekül teljesítettek; megnyugtató, hogy bátran nyúlhatunk akár Ales Silához, akár Duschek Dávidhoz."
(nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése