2019. február 28., csütörtök

EL275: UTE-TIT 4:3

Némi meglepetésre, ahogy kiértünk a Jégcsarnokhoz: nem lehetett bemenni. A vendégcsapat késett. A mérkőzés fél órával később, tehát csak hétkor kezdődik, és a közönségnek csak a bemelegítés kezdetén lehet belépni. A szurkolók nyugodtan tűrték a várakozást, pedig biztosan megdobtuk volna a büfé bevételét…
Nem játszhatott Szaller, az eltiltott Rusk, továbbá a sérült Sikorcin és Sági.

(2019.02.28) EL 275:
UTE - Fehérvári Titánok 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 780 néző, vezette: Gangel L., Halassy Gy., Kövesi B., Muzsik N.

UTE: Duschek - Huba 1, Pokornyi, Brine, Hebar 1, Ropret 1 - Varga A. (2), Kiss Ph., Benk, Stefishen (2), Vincze P. 1 - Nagy N., Kovács A. (1), Nemes B. (1), Csanyi, Kocsis - Szalma, Kovács S. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Fehérvári Titánok: Gyenes - Kiss R., Beukeboom, Lewis (1), Mihály Á. 1(1), Kiss P. 1(1) - Reiter A., Láday T., Madácsi, Szita, Bennett - Imre, Szabó B. (2), Péter A., Császár 1, Balogh - Vas M., Sándor, Hamvai, Mazzag, Buzás. Edző: Kiss Dávid

Gólok:
05:38 - 1:0 Hebar (Stefishen, Kovács A.)
12:02 - 1:1 Kiss P. (Mihály Á., Szabó B.) - ee
17:05 - 2:1 Ropret (Nemes B.)
37:55 - 2:2 Mihály Á. (Lewis)
49:19 - 2:3 Császár (Kiss P., Szabó B.) - ee
51:17 - 3:3 Huba (Varga A.)
59:19 - 4:3 Vincze P. (Varga A., Stefishen)

Kiállítás: 8 perc ill. 4 perc
Lövések: 40:27 (14:10, 9:11, 17:6)

I harmad
Az Újpest legjobb gólvágója, Stefishen a rájátszásban aranyszínű fejvédőben csilloghat, akárcsak a titános Lewis. 
Az Újpest nagyon jól beindult! Némi túlzással csak a vendég kapu előtt zajlottak az események, helyzetek, lehetőségek, lövések, védések. A 2. percben Nemes egy csellel kettő az egyes helyzetet teremtett, Kocsis lövését védte Gyenes. Jobb az Újpest, érik a gól! Be is érett, a 6. percben Stefishen vitte be a korongot baloldalt, keresztbe passzolt a éppen támadó harmadba érő Hebarnak, aki átvette, lőtt, 1:0 (videó)! A gól igazolta a látottakat: megérdemelt a vezetés! A Fehérvár a 8. perc után kezdett magára találni. Vagy felébredni. Támadtak, mentek előre, és eljutottak a hazai kapuhoz is. A veszélyt a kapu elé passzolt, gyakran másodpercekig gazdátlan korongok jelentették, hátha lecsap valaki. A Titánok első emberelőnye gólt hozott, szép baloldali összjáték után Mihály az alapvonalról jobbra keresztpasszolt, Kiss Patrik remekül érkezett és a még nem átért Duschek kapujába lőtt, 1:1 (videó). A továbbiakban igyekezett az Újpest, de jöttek a Titánok is. Két igyekvő csapat hajtotta egymást. Tartós fölény nem alakult ki, viszont Ropret a 18. percben megszerezte a vezetést: baloldalon cselezett: éles szögből lőtt, és Gyenes mamutjáról valahogy bepattant a korong, kicsit benézte, talán nem is számított lövésre. Nem baj, 2:1 (videó) ide. 92-esünk a harmad végén belelépett egy lövésbe – eléggé fájt a lába, ahogy lejött.
Remek újpesti játékkal indult a találkozó, a gól természetes következménye volt a játéknak. Az egyenlítésre nem számítottunk, de szépen megcsinálták a Titánok. A második hazai találat helyreállította a rendet az eredményjelzőn és a lelkekben: mégis csak mi vagyunk a jobbak!
Az első felvonás fergetegesen indult, aztán kicsit leült, de a végére rendeződni látszott a történet.

2. harmad
Pár perc után megállapíthattuk: szétesett a meccs. A Fehérvár volt fölénybe, de semmi. A történések: Duschek kétszer védett egy akció során, majd Hebar lövését kapta ki Gyenes, a másik volt Maci-kapus. Kiállítás itt majd ott – semmi. Összességében a hazai lilák sokkal kevésbé támadtak, szorongatták a Titánokat, mint korábban. Az egygólos vezetés kényelmesnek tűnt, a gyengébb játék mellett nem gondoltunk arra, hogy egy gól nem előny. És ebben a szétesett játékban egyszer csak egyenlített a Fehérvár: Balról nem is helyzetből lőtt Lewis (kb. ahonnan 20 perccel korábban Ropret). A korong kipattant Duschek kapusról, Mihály ütemben érkezett és büntetett, 2:2 (videó). 
Ez a harmad nem rájátszási színvonal volt. De ez is a játék része, nem lehet mindig csillogni.
A második felvonás unalmasra sikeredett, de a végén egy csavar ismét nyitottá tette a történetet, tér nyílt az izgalmaknak!

3. harmad
Akkor most, előre a győzelemért! Talán javult is a játék, mindkét fél dönteni akart, mindkét oldal hitte, hogy elviheti a meccset! Újpest előny, majd Újpest hátrány következett, de semmi. A következő Titán-előny már gólt hozott! Szépen folyt a korong, kijátszott helyzet végén Császár lőtt gólt, 2:3 (videó), 50. perc. Ha nem lesz valami… A közönség is így érzett! Spontán indult a szurkolás, mert mindenki érezte kell a csapatnak a segítség! A játékosok is érezték: elmehet a meccs. A lilák 110%-n pörögtek, mentek, támadtak lőttek. Úgy játszottak, mint a találkozó elején. És (szerencsére) hamar jött az eredmény: Huba távoli bombája utat talált a hosszú sarokba – botos kesztyű oldalán, 52. perc, 3:3 (videó). A harc folytatódott: egy gólt ma még látunk. De mikor? Hát 41 másodperccel a vége előtt! Újpesti akció futott, Vincze P. jobbról érkezve megkerülte a kaput, lőtt, és talán a harmadik kísérlete ért célt, 4:3 (videó)!
Sikerült, sikerült! Ugye érdemes minden beleadva támadni! Mert ez az igazi hoki!
A harmadik harmad kihozta a drámát a történetből, előbb veszni látszottak a remények, de minden jó, a vége jó! 
Köszönjük, szép volt fiúk! Holnap kissé nyugodtabb győzelmet kérünk! Az Újpest megtette az első lépést a négy közé jutásért.
LS

Foto: Nyirő Ferenc

Szilassy Zoltán: "Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, pontosan ezt vártuk. Igaz, „kicentiztük”, de a legfontosabb a győzelem. Sok tekintetben kell még fejlődnünk, mert bár sokat volt nálunk a korong és voltak jó helyzeteink, kicsit megfeledkeztünk arról, hogy ez már kőkemény playoffhoki, az ellenfelünk pedig roppant gyors és dinamikus, s amint lehetősége nyílt, azt ki is használta. Ezekből okulni kell, a jó dolgokat pedig továbbvinni."

Kiss Dávid: "Kellett tíz perc, amíg felvettük a rájátszás ritmusát és levetkőztük a szerénységünket. Szép előnyös találattal jöttünk vissza a meccsbe, innentől kezdve elfogadható játékot mutattunk. A második harmadtól mindkét csapat előtt óriási helyzetek adódtak, de idegesen játszottunk. A vezető gólunkra sajnos hamar tudott válaszolni az ellenfél – nem sikerült hatvan percen keresztül koncentrálnunk, így az Újpest örülhetett."
(nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése