2019. február 23., szombat

EL265: UTE-DEAC 4:1

A növekvő tét és a javuló eredmények a szokásosnál több szurkolót vonzottak ma a Megyeri úti jégcsarnokba. Az Újpestnek 1, a Debrecennek 3 pontra volt szüksége az alapszakasz második helye, és ezzel az elődöntőig garantált pályaelőny eléréséhez.

2019.02.22) EL 265:
UTE - DEAC 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 1127 néző, vezette: Kókai M., Nagy A., Váczi D., Muzsik N.

UTE: Sila - Varga A. (1), Kovács A., Benk, Sikorcin 1(1), Stefishen (1) - Huba, Fekete B., Brine (1), Hebar 1(1), Ropret (1) - Pokornyi, Kiss Ph., Nemes B., Vincze P. 1, Csanyi 1(1) - Szalma, Kovács S., Kocsis. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

DEAC: Hetényi Z. - Kovács B., Markov, Turcotte 1, Izacky, Novotny - Hetényi P., Vincze P., Németh A. (1), Kuleshov, Berta - Vuorijarvi, Antal A., Silló, Molnár D., Salló - Márton. Edző: Musial David, Kecskeméti Áron

Gólok:
02:44 - 1:0 Sikorcin (Csanyi, Brine) - ee
26:06 - 1:1 Turcotte (Németh A.) - ee
37:48 - 2:1 Hebar (Ropret, Varga A.) - 2ee
38:18 - 3:1 Vincze P. (Stefishen, Hebar) - ee
52:24 - 4:1 Csanyi (Sikorcin) - ee

Kiállítás: 14 perc ill. 14 perc
Lövések: 35:28 (13:11, 9:11, 13:6)

I. harmad
A csapatok tétmeccshez illő módon felpörögtek és a kezdő bulit követően folyamatosan keményen, agresszíven, tudásuk legjavát nyújtva veselkedtek egymásnak. Az Újpest a mérkőzés elején emberelőnybe került, amit gyorsan ki is használtak a házigazdák. Csányi kapta a kapu előtt a korongot, magára vont három védőt, majd parádésan játszott a balszélen érkező Sikorcinhoz, aki kapásból az üresen maradt hálóba emelt. 1:0.

A gól után óriási macieső hullott a jégre, a klub ugyanis erre a napra időzítette az immáron hagyományos plüssállat gyűjtést. A sok száz maci, unikornis, oroszlán és zöld majom beteg gyerekek gyógyulását fogja segíteni!
A folytatásban után megmaradt a lilák fölénye és a kemény játék, majd a játékrész második felében fokozatosan alábbhagyott az újpesti koncentráció, a lilák ráültek az eredményre. Az idén éppen sárga-fekete debreceni csapat megérezte a vérszagot és egyre nagyobb nyomást helyezett a három alapemberét is nélkülöző UTE-védelemre. Fölénybe nem kerültek, de a mérkőzés képe kiegyenlítődött, és a két tinédzserrel felálló újpesti védelem alkalmanként megingott. Azonban a liga legjobb kapusa magabiztosan hárította a kelet-magyarországiak minden próbálkozását.

A második játékrészben
tovább esett az újpestiek játékának intenzitása, Hebarék tartani próbálták az eredményt, a DEAC pedig minden szabályos - és szabálytalan - eszközt bevetettek, hogy egyenlítsenek. Az egyre durvábban játszó vendégek erőfeszítéseit hamarosan siker koronázta, hiszen egy emberelőnyből a Duschekről a jobbszélen a kapu felé osonó Turcotte elé pattant a korong, a bajnokság legeredményesebb játékosa pedig élt is a kínálkozó lehetőséggel. 1:1

A gól nem rázta fel az újpestieket, sőt, továbbra is ugyanazt a lagymatag hokit mutatták be, amit a gól előtt. Azonban óriási szerencséjükre az ő szintjüket is messze alulmúlta ezekben a percekben a bírói négyes teljesítménye. Egy debreceni emberelőnynél történt, hogy Turcotte verekedést provokált, Hubától meg is kapta, ami járt neki, azonban a játékvezetők valamit nagyon benézhettek, ugyanis az újpesti védőt jobban büntették, így kettős emberhátrányba került az UTE. Az igazságtalan döntés felháborította az újpesti szurkolókat, és csak tovább növelte a drukkerek elégedetlenségét és hangerejét, hogy két alkalommal is kettős emberhátrányban támadva (!) csúnyán szabálytalankodtak a vendégvédők az újpesti támadókkal szemben. Sikorcin ütője - gólhelyzetben - majdnem a plafonig repült. A játékvezetők közbeavatkozásra nem láttak okot. Majd miután egy teljes jégcsarnok ellenszenvét kivívták, kompenzálásba kezdtek, és az előbbinél nagyságrendekkel apróbb szabálytalanságokért a vendégektől szórtak ki két játékost: egy félig-meddig rossz cserét követően ült ki az első debreceni, majd a bulit kétszer is bojkottáló társa is követte. Két apró fegyelmezetlenségért 2 perc kettős hátrány járt nekik, a látványos ütésekért meg semmi. De legalább a hazai közönség felpaprikázott hangulata észhez térítette a játékvezetőket és magával ragadta a csapatot is. A kettős emberelőnyben újra az első 10 percben látott Újpest volt a jégen, Benkék ismét haraptak. Az emberfórt sikerült tökéletesen kihasználni: előbb Varga Arnold Hetényiről kipattanló lövését passzolta a kapu elől jobbra Ropret, Hebar pedig az üres kapuba lőtte a korong - az első újpesti gólt a másik kapu előtt szinte letükrözve. 2:1. Pontosan harminc másodperccel később, a szimpla előnyben Vincze kapáslövéssel duplázta meg a vezetést, Stefishen parádés keresztpasszából. 3:1. A lelátó és a csapat is ünnepelt, hiszen a lilák kikecmeregtek a gödörből és magabiztos előnyre tettek szert. Ezt láthatóan nem tudta elviselni a vendégek védője, Kovács Bronson, aki alig néhány percen belül a legváltozatosabb sportszerűtlenségeket mutatta be, a másodpercekkel a sípszó után ellőtt korongtól a harmadik gólt követően dühből felborított kapuig, vagy a harmad végét követő odaszúrásig. Érthetetlen volt, hogy a pulykakakas módjára ámokot futó védő miként maradhatott a jégen.

Az utolsó harmadban 
mindkét fél megpróbálta elérni célját, de ahogyan korábban is, úgy ekkor is látszódott, hogy ha mindkét csapat ugyanakkora erőfeszítéseket tesz, akkor a jobb játékosállománnyal bíró, és jobb formában is lévő Újpest az erősebb csapat. Ezt az eredményben is sikerült bemutatnia a liláknak, amikor egy újabb emberelőnyben Sikorcin a kapu előtt parádésan, mindenkit megtévesztve passzolt Csanyihoz, aki az üres kapus ziccerben nem hibázott. 4:1. A találatot követően a hátra lévő nyolc percben egyik csapat sem erőltette meg magát, beletörődtek a megmásíthatatlanba.



Az Újpest egy küzdelmes, kizárólag emberelőnyös gólokat hozó mérkőzésen 4:1 arányban verte a debrecenieket és ezzel magabiztosan szerezte meg a középszakasz második helyét, két helyezést javítva ezzel alapszakaszbeli teljesítményén. A meccs pozitívuma az volt, hogy amikor teljes erőbedobással küzdöttel a lilák, a harmadik helyen álló DEAC nem lehetett ellenfelük, illetve az előnyöket is jól oldották meg a játékosok, mindössze egy kiállítást nem büntettek góllal. Élesedik a csapat, lelkileg és taktikailag is kereknek néz ki a gárda. Viszont nagyon oda kell figyelniük a játékosoknak, hogy a rájátszásban ne legyenek 10-15 perces pauzák a koncentrációban és a keménységben, mert az ellenfelek az ilyet azonnal megbüntetik. 

A csapat és az egy évvel ezelőtt elhunyt futballistáról, Lázár Bencéről is megemlékező közönség igazán egymásra talált ezen a napon.
A középszakasz az Újpesti TE számára ezzel véget ért. Kíváncsian és lelkesen várjuk a remélhetően pozitív folytatást, a szezon sava-borsát jelentő rájátszást!
GAB

Az összefoglaló:

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése