2019. szeptember 29., vasárnap

EL26: UTE-Vasas 4:3 bü.

A Debreceni győzelem után jó sokan vártuk az újabb győzelmet. A Vasas három ponttal jött Újpestre, a Brassót győzték le. 

(2019.09.29) EL 26: 
UTE - Schiller-Vasas HC 4:3 bü. (1:0, 1:2, 1:1, 0:0, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 702 néző, vezette: Babic V., Wolf L., Horváth B., Schumacher-Kovács Á.

UTE: Duschek - Varga A., Kovács A., Benk 1(1), Sikorcin 2(1), DiDiomete (1) - Henderson, Pokornyi, Brown, Odnoga, Kovács S. - Nagy N. (1), Kiss-Rusk J., Nemes B., Pance (1), Csamangó 1 - Daadou, Horváth Á., Godó. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Schiller-Vasas HC: Sági M. - Gáspár, Bukor, Szlama, Bödök, Schmál - Hetényi P., Kováts, Rafaj (2), Székely Mádai 1(1), Turbucz 1 - Farkas B., Inglis (1), Pápa, Páterka 1, Szalma (1) - Tornyai, Surányi, Márton, Csiki, Czakó. Edző: Ladányi Balázs, Revák Zoltán

Gólok:
06:37 - 1:0 Benk (DiDiomete, Sikorcin)
21:29 - 1:1 Székely Mádai (Rafaj)
24:38 - 1:2 Turbucz (Székely Mádai, Rafaj) - ee
26:25 - 2:2 Csamangó (Pance)
41:57 - 2:3 Páterka (Szalma, Inglis)
53:26 - 3:3 Sikorcin (Benk, Nagy N.)
65:00 - 4:3 Sikorcin - büntető

Kiállítás: 10 perc ill. 6 perc
Lövések: 53:41 (19:15, 15:11, 14:11, 4:4, 1:0)

I. harmad
Folyamatos újpesti támadásokkal, és egy komoly Duschek védéssel indult a mérkőzés. Aztán szép Brown - Odnoga összjáték után lőtt a 17-es. majd pármásodpercre rá Odnoga lőtt közelről a bal felsőre, de Sági kapus (tavaly még újpesti) remekül hárított. Érett a hazai gól, beszorult a Vasas. A 7. percben jött is az első találat, sokáig a kapujuk elé szorultak a vendégek, amikor szereltek, Sikorcin visszavette a korongot, balra passzolt, DiDiomete kapura ment, lövése kijött, végül Benk talált a kapuba, 1:0 (videó). A továbbiakban egykapuzott az Újpest, a Vasas csak néha szabadult ki. Bár akkor Duscheknek résen kellett lennie. A 11. percben Márton volt nagyon veszélyes. Az újpestiek érezték, jobbak, erősebbek, mint a Vasas. Hajtottak a gólért, de úgy érezték, előbb-utóbb úgy is összejön. Támadtak, szorítottak, de a gólt egyre csak vártuk. Ennek egyik oka Sági jó munkája volt. A harmad végén szabadultak ki egy kicsit a piros-kékek, de az összképen ez alig változtatott.
Ez első harmad alapján az Újpest sokkal erősebb csapat. De ezt a különbséget pár lőtt góllal hitelesíteni kell!

II. harmad
Hát erre nem számítottunk: az első harmadról áthúzódó újpesti büntetés letelt, de a Vasas támadásban maradt, Rafaj lövése egy védőről kipattant pont az érkező Székely Mádai elé, aki egyből a kapuba lőtt, 1:1 (videó). De ez még semmi! Három perccel később, a 25-ikben Turbucz (csk., ex Újpest) a vezetést is megszerezte a Vasasnak. Emberelőnyben hagytuk játszani őket, Székely Mádai balról az alapvonal mögül adott vissza, Turbucz a léc alá (vas alá) lőtt, 1:2 (videó). Miért hagytuk, hogy így legyen? Leállt az Újpest. Én is azt hittem, az első harmad után megvan a meccs. De fordult a világ. Az Újpest lazázott, a Vasas levette a szituációt, támadtak, szorítottak, gólokat lőttek. Csamangó szerencsére nem hagyta annyiban, végre futott egy lendületes hazai akció, Pance balra adta, Csamangó belőtte, 2:2 (videó). Örülhetünk, hogy legalább X. A továbbiakban: kimaradt újpesti emberelőny, Bödök kapuvas, sok jó Sági védés, néhány Duschek bravúr. 
Mekkora változás! Az első harmadban az Újpest majdnem megette a Vasast. Aztán az Újpest lazított, és eléggé ráfizetett. Egy erős és egy gyengébb csapat egy szintre került. Ez az egyik oldal hibája, a másik hite, ereje. 

III. harmad
Ha nem javul vissza az Újpest, bajok lehetnek. Hát, nem javult vissza. A 42. percben egy érdekes, megelőzhető góllal megint a vendégek vezettek. Baloldalt ment Páterka (tavaly még lila), centerezett volna, de végül inkább éles szögből lőtt, 2:3 (videó). Zseniális gól, ha nem mi kapjuk... Az Újpest futott a pénze (pontjai) után. Nagyon nehéz egy leeresztett csapatnak újra beindulni. Az emberelőnyöket kihagytuk, a hátrányokat kivédekeztük, de a gombóc a gyomorban egyre nőtt. Csak nem kapunk ki? Az 54. percben a végig elszántan kűzdő Benk és Sikorcin a saját harmadból indulva kettő az egyben mentek kapura, Benk balról centerezett, Sikorcin nagyon szép - és fontos - gólt lőtt, 3:3 (videó)! Örültünk az X-nek, legalább ez összejöhet. Összejött, bár Brown már harmadszor kapott két perc szabadságvesztést. 

Hosszabbítás
A lutri 3-3 elleni játék nem hozott gólt, egyik csapat játékosai sem tudtak pillanatnyi létszámfölényt összehozni a másik kapu előtt. 

Büntetőlövések: (videó)
Szlama        gól      0:1
Csamangó      gól      1:1
Szalma        kimaradt 1:1
Benk          kimaradt 1:1
Székely Mádai kimaradt 1:1
Sikorcin      gól      2:1
Rafaj         kimaradt 2:1
Brown         gól      3:1

Az elvárt biztos győzelem helyett örülhettünk a két pontnak. De ez a győzelem nem okozott igazi örömet. Rosszul, nagyon rosszul játszott az Újpest. Egy jó, bár csak egy gólt hozó harmad után visszaestek a lilák. És később nem tudták visszahozni a jó játékot a továbbiakban kínlódást láttunk. A második pont megszerzése hajszálon múlt. 
És még egy dolog: az Újpest tele van légiósokkal és honosított külföldiekkel. A Vasasban nincs légiós, leginkább más csapatoknál nem használt játékosok játszanak. 65 perc játék után ez a két társaság egyformán állt...
Máskor azt mondom, hogy az ilyen játékot felejtsük el. Most inkább azt, hogy ne felejtsük el: így nem szabad játszani! Nem találgatnám az okokat, nem az én dolgom, nincs hozzá tudásom. De hasonló hazai meccset nem szeretnék látni...
LS 


Szilassy Zoltán: "Győzelmet aratni mindig jó érzés, ám maradt bennünk némi hiányérzet, hiszen koncentráltabb játékkal akár mind a három pontot begyűjthettük volna. A saját harmadunkban nem voltunk kellően fegyelmezettek, s hibáinkat a Vasas könyörtelenül kihasználta."
(nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése