2019. szeptember 16., hétfő

EL8: UTE-FTC 5:6 hu.

A hokisták eddigi szereplése sokakat visszatartott a rangadótól. Pedig nem kellett volna! Az utolsó három meccsen egyaránt  azt mondtuk két harmad után, - döntetlen állásnál -, hogy még bármi lehet. Aztán lett is bármi, csak nem győzelem. 
Azért így is voltunk elég sokan, és vártuk, hogy pont ma törik meg a jég - legalább is képletesen.
A mérkőzés előtt születésnapjuk alkalmával köszöntötték Újpest város és az UTE vezetői Kapás Boglárka úszót, valamint három futball-legendát, Nagy Lászlót, Tóth Andrást, Zámbó Sándort. Isten éltesse Őket!

(2019.09.16) EL 8:
UTE - FTC-Telekom 5:6 hu. (0:2, 3:1, 2:2, 0:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 1032 néző, vezette: Németh M., Babic V., Schumacher-Kovács Á., Váczi D.

UTE: Duschek - Varga A., Carlson, Benk (1), Sikorcin 1, Di Diomente (2) - Henderson 1, Pokornyi, Brown 1(1), Odnoga, Pance - Kiss-Rusk J., Kovács A. 1, Nemes B. 1, Vincze P. (1), Csamangó (1) - Fekete B., Kovács S., Horváth Á., Godó. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

FTC-Telekom: Arany - Rantanen (2), Karmeniemi, Fitzgerald (2), Nagy G. 2(1), Kulmala 1 - Hegyi Á., Sarcia, Hajós 1(1), Pavuk 1, Tóth A. 1(1) - Pulli (1), Jászai, Farkas L., Tóth R., Németh A. - Pozsár, Tóth G., Tóth R., Tóth G. Edző: Fodor Szabolcs, Hennelly Yul

Gólok:
05:16 - 0:1 Nagy G. (Pulli) - ee
05:41 - 0:2 Pavuk (Tóth A., Hajós)
27:03 - 1:2 Nemes B. (Csamangó, Vincze P.)
28:25 - 2:2 Sikorcin (Di Diomente)
34:08 - 2:3 Hajós
36:24 - 3:3 Brown - eh
40:51 - 4:3 Kovács A. (Benk)
43:24 - 4:4 Kulmala (Fitzgerald, Nagy G.)
49:01 - 5:4 Henderson (Di Diomente, Brown) - ee
59:03 - 5:5 Tóth A. (Fitzgerald, Rantanen)
61:06 - 5:6 Nagy G. (Rantanen) - ee

Kiállítás: 12 perc ill. 8 perc + 10 perc fegyelmi (Tóth G.)
Lövések: 37:36 (16:10, 13:10, 7:13, 1:3)


I harmad
Nagy iramban indult a mérkőzés újpesti lehetőségekkel. A második percben egy Pance - Kovács A. akció hozhatott volna gólt majd egy perccel később Pance melegítette be Arany kapust. Az Újpest emberelőny rosszul jött ki, Csamangó elhagyta sapkáját, így lejött. De a helyén egyedül lépett ki Németh A., így korán lépett jégre a csere - kiállítás lett. Ez azért fontos, mert vendégek büntetése letelt, Nagy G. a jobboldali körben megkapta a korongot, nézte, nézte a rövid felső sarkot (jajj, hol voltatok védők?) aztán oda is bombázott, O:1. Gólra jött gól, Tóth A. megkerülte a kaput, a visszaadást Pavuk azonnal beverte, 0:2. Hatodik perc, kész, ennyi volt (?). 
Az FTC támadásban maradt, beszorultak a lilák. Az akarattal nem volt baj de a támadások... A vendégcsapaton látszott, hogy összeszokott gárda, támadásaik élet/gólveszélyesek, míg az újpestieké nem. Aztán később mégis jöttek jó hazai akciók, (Pance, Csamangó), emberelőnybe is mentek a lilák, több lövés, de maradt a 0:2.
Letargikus szurkolókkal beszélgettem a szünetben. A hibákat mindenki sorolta, de a változásban csak a szívük legmélyén bíztak. De erről nem nagyon beszéltek, nem hittek igazán benne.

II. harmad
Sikorcin hatalmas lövése valamit jelzett: emberhátrányban megugrott, bombája kapuvasat talált, de a korong kifelé jött, nem gólba. Pedig hazai pálya, hazai kapu... Az FTC fölény egyszer csak megszűnt: a 28. percben érkezett az újpesti csoda! Csamangó balról középre adott, Nemes kapásból lőtt, 1:2. A csoda folytatódott, mert a következő percben egy visszatett átadásból a jobbhátvédben álló Sikorcin eleresztett egy bombát, 2:2! Robbant a lelátó, visszajöttünk a meccsben, tudunk gólokat lőni. Mindent bele! És innentől más meccset láttunk. Az Újpest elvesztette azt a lelki terhet, amit a sok elvesztett meccs és az eddigi gólképtelenség okozott. 
Az FTC támadott, vissza akarták venni a vezetést. A 30. percben jó kis bunyó jött össze, de a bírák bölcsen nem pihentettek ki senkit, az indulatok csillapodtak, a meccs mehetett tovább. Ezután a lilák támadtak többet és veszélyesebben. Nemes, majd egy kapu előtti pattintásból Benk nem ért el gólt. Viszont a 35. percben Hajós A. lépett meg a jobbszélen, és amikor megfelelő távolságra kerül a kaputól , be is talált, 2:3. Most mi lesz? Főleg úgy, hogy az FTC került emberelőnybe? Mi lenne, egyenlít az Újpest! Brown megindult a balszélen kettő az egyben, középre pillantott, hogy passzoljon-e. Amikor már egész közel ért a kapuhoz, inkább lőtt, gólt, 3:3
Elképesztő az Újpest! felálltak, játszottak úgy, ahogy kell, gólokat lőttek. Akármi is lesz a vége - két harmad után akármi is lehet - a mai nap fordulópont az idei csapat történetében. Szurkolótársaim egészen máshogy látták a világot és a csapatot, mint az első szünetben. 

III. harmad
Alig kezdődött meg a harmadik húszperc, vezetett az UTE! Egy lendületes támadás után Benktől balra, a fellépő Kovács Attilához jutott a korong, ő a bedobó kör vonalától lőtt egyből, gól, 4:3! A 44. percben kiegyenlített a tavalyi bajnok, támadássorozat végén egy kapukerülés utáni visszaadást az érkező Kulmala vágott a kapuba, 4:4. Az 50. percben visszaállt a lila szurkolók által annyira kíván vezetés: emberelőnyben Di Diomente látatlanban adta vissza a korongot, a fellépő Henderson egyből lőtt, 5:4! Akkor még tíz perc, és ... Ment is az idő, de jött a három csapás. Mesebeli dolog, de ma így történt. Az első: 55.7-et mutatott az óra, kapus nélkül támadtak a zöldek, megint alapvonal mögül jött az átadás, Tóth Adrián egyenlített, 5:5. A második: 59.27-nél kiállították Hendersont. "Áldozata" olyan látványosan bukott át az ütőn, hogy színészkedésnek is vehették volna, de nem így látták. 

A hosszabbításban 
jött a harmadik: négy a három ellen jött az FTC, s az emberelőny letelte előtt 21 másodperccel Nagy G. jobbról belőtte második gólját is, 5:6.

Jól választott az M4Sport, nagyszerű meccset közvetítettek. Mindkét csapat hitte és akarta a győzelmet, mindent kihoztak magukból
Ha pozitív vagyok: az Újpest legyőzte önmagát, kilépett a fáradt, fásult, impotens játékból. Öt gólt lőttek, megérezték, hogy tudnak hokizni, tudnak együttműködni, tudnak gólt lőni. Ezután csak győzelmek jöhetnek!
Ha negatív vagyok: minden hiába, már egy percet sem kellett volna kibírni, de nem voltunk képesek rá. Kezünkben volt a három pont, de kettőt vesztettünk. Mikor nyerünk végre?
Nézőként: majdnem megvolt a győzelem, a letargiából eljutottunk a boldogságig, aztán hullámoztunk, reménykedtünk, szomorúak lettünk. Az egy pontnak nem is tudtunk örülni.
De a csapat és közönsége egymásra talált. 
LS

Szilassy Zoltán:  "Pechesen indult a találkozó, hiszen mi irányítottunk, mégis korán hátrányba kerültünk. Az öt lőtt góllal elégedett vagyok, viszont a hat kapottat sokallom, ezen még dolgoznunk kell. Rendkívül bosszantó, hogy fél perccel a lefújás előtt még a kezünkben volt a három pont, és végül csak egy lett belőle. Az öt lőtt góllal elégedett vagyok, viszont a hat kapottat sokallom, ezen még dolgoznunk kell."
(nso.hu)

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése