2019. szeptember 13., péntek

EL4: UTE-HKB 1:2

Az idény első mérkőzése mindig különleges. Találkozhatunk, beszélgethetünk fél éve nem látott ismerősökkel, szurkolótársakkal. Így volt ez ma is. És ilyenkor mindenki tele van reménnyel! 

Újpestet már láthattuk két előidény meccsen -  hááát, majd kialakul. Nagy Nilan a nézőtéren sántikált, ahogy a MAC meccs végén. 
Az új mezek elkészültek, mindenki saját névvel és számmal lépett pályára.
Felsorolom az újakat:
#11 Brown
#17 Odnoga
#32 Pance
#33 Godó
#42 Henderson
#76 Carlson
#84 Di Diomete
#94 Csamangó
#97 Pokornyi - ő tavaly #6 volt
(2019.09.13) EL 4:
UTE - Hokiklub Budapest 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 512 néző, vezette: Haszonits M., Wolf L., Váczi D., Horváth B.

UTE: Duschek - Varga A., Carlson (1), Brown, Odnoga (1), Di Diomete - Henderson, Pokornyi, Nemes B., Pance 1, Csamangó - Kiss-Rusk J., Kovács A., Benk, Sikorcin, Vincze P. - Fekete B., Kovács S., Horváth Á., Godó. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Hokiklub Budapest: Sylves - Lakatos (1), Szécsi, Satek, Pihlqvist (1), Szűcs 1 - Lévai, Reiter A., Horváth B., Petres (1), Szappanos 1 - Bán, Mayer, Rossignol, Albert, Németh Á. (1) - Lőczi, Köllő. Edző: Gröschl Tamás, Suoraniemi Niko

Gólok:
21:28 - 1:0 Pance (Carlson, Odnoga)
35:50 - 1:1 Szappanos (Petres, Pihlqvist) - ee
58:11 - 1:2 Szűcs (Németh Á., Lakatos) - ee

Kiállítás: 10 perc + 10 perc fegyelmi (Kovács S.) ill. 6 perc
Lövések: 38:24 (9:6, 13:7, 16:11)

I. harmad
Nagyon belekezdtek a lilák, az első négy perben egykapuztak a hazaiak. Akkora különbség látszott, mint egy hete a MAC és az Újpest között. A 4. percben kiállt egy újpesti, ezzel feljöttek a vendégek, utána kiegyensúlyozott lett a játék. Mindkét csapat gólra tört. A 8. percben Pihlqvist közelijét fogta Duschek. Aztán a második hazai emberhátrány is hozta a vendég helyzeteket, Duschek védéseket. Egyenlőben a játék képe is egyensúlyt mutatott. Az újpesti támadások gyorsak, de hatástalanok voltak
Gól nélkül ment le a harmad. Először úgy tűnt, sokkal jobbak a lilák, aztán kiderül, hogy a Hokiklub öt perccel később kezdte a játékot. Az Újpest elöl jól kavart, a védekezés is ment, bár egy kicsit sok volt a HKB támadás. De a MAC meccsen nyitva maradt kérdésre nem jött válasz: ki fog gólt lőni?

II. harmad 
Szerencsére Szűcs csak majdnem, de Pance igen! A második percben hazai támadás futott, Carlson, Odnoga és Pance összjátékában folyt a korong. Egyszer csak a kapuhoz értek, ekkor Pance lőtt közelről, 1:0 (videó)! A következő percben Sikorcin cselezett el a kapuig - de nem tovább. 
A két csapat eléggé egyformán játszott. Gyorsan mentek előre, kihagyták a helyzeteket - jók voltak a kapusok - védekezésben meg mindig volt egy ütő, ami belepiszkált a beadásba, blokkolt, vagy menteni tudott. Pedig a következő gól dönthet: a kétgólos különbség már-már győzelem, az egyenlő állásnál újra nyitott minden lehetőség. Ki kell emelni Duschek csodás védését, amikor a 3 az 1-ben kontráztak a fehérmezesek, a jobbra adott korongot Albert tette kapura, a kapus nagy vetődéssel kapta el a közeli lövést. 
A lilákat két újabb kiállítás is fékezte - a második egyenlítés hozott. A 36. percben jobboldali átadást helyezett centerből, két lépésről gólba Szappanos, 1:1 (videó).
Pofon volt a gól, ha nem is volt váratlan és érdemtelen. Kérdés továbbra is az: ki fog gólt lőni?

III. harmad
Továbbra is hajtós, változatos a meccs. Gyakorlatilag kéz egyforma erős csapat birkózik. Kár, hogy nem ilyenre vágyunk. Egy kis újpesti fölény nem lenne rossz. Sorolhatnám a kimaradt helyzeteket, védéseket, de inkább a lényeg: Pance kiült, kiütötte a korongot a pályáról. Ügyetlenség, de ami jár, az jár. Az előny kihasználta Szűcs, Németh lövése még kijött, a közeli ismétlés bement, 1:2 (videó). A végén 47 mp emberelőny kevés volt az egyenlítéshez.
Csalódás a mai mérkőzés. A tavaly alsóházi csapat teljesen egyenrangú ellenfele volt az Újpestnek. Bárki győzhetett volna, most nekik jött össze. Fáj, hiányzik a ma elveszett három pont. 
Az Újpest akkor lehet partiban, ha rendszeresen képes lesz egy mérkőzésen 3-4 gólt lőni addig... 
A mai mérkőzés kezdetnek nem volt - jó...
LS

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése