2023. október 8., vasárnap

EL16: UTE-CSI 6:2

Ahogy megérkeztünk, nem tudtunk beállni a parkolóba. Ma sokan leszünk! Pedig a tévé adja a meccset… És valóban jó 3/4 ház volt.
A jégcsarnok is megújult: kisebb lett a pálya – az új ajánlásnak megfelelően. A palánkok és plexik csillogtak, egyetlen korongnyom sem volt látható. És a csarnok világítása is megújult. Ez igen!
Ráadásul a csapat játéka, a felkészülési meccsek és a nyitómérkőzés győzelmei valamit jeleznek. A mai ellenfél a Csíkszereda már négy meccset lejátszott – két pontot szerzett, ez nem túl fényes, ugye.

(2023.10.08) EL 16: 
UTE - Csíkszereda 6:2 (3:1, 1:0, 2:1) - eseménynapló

Megyeri út, 826 néző, vezette: Németh M., Varjú Á., Mizsák P., Szabó D.

UTE: Rajna - Nyquist, Silfer, Tiala 2(1), Mestavainio (1), Saarelainen (2) - Franyó, Szabó D. (1), Benk (2), Just, Coatta 1(1) - Tornyai (1), Kiss D.(1), Laskawy, Kovács A. 1, Kiss P. 1 - Pokornyi, Szabó Rácz (1), Nádasy 1, Kovács S (1). Simon L. Edző: Marcus Juurikkala, Kovács Viktor.

Csíkszereda: Adorján - Ricci, Ferencz-Csibi, McNally, Milan, Brown - Masonius, Salló, Levin, Péter, Skachkov - Casaneanu, Bajko (1), Rokaly Sz., Reisz, Becze 1 - Rokaly N. 1(1), Részegh (1), Fodor Cs. Edző: Gratton Bradley, Hozó Levente

Kiállítás: 8 perc ill. 8 perc
Lövések: 28:27

Gólok:
01:13 - 1:0 Coatta (Szabó D., Benk)
06:54 - 1:1 Becze (Rokaly N.)
13:50 - 2:1 Kiss Patrik (Tiala, Saarelainen) ee.
16:37 - 3:1 Nádasy (Szabó Rácz, Kovács S.)
33:05 - 4:1 Tiala (Metsavainio, Saarelainen)
46:42 - 5:1 Tiala (Tornyai, Kiss)
53:16 - 6:1 Kovács Alex (Benk, Coatta) ee.
55:07 - 6:2 Rokaly N. (Bajko, Részegh)

I. harmad
A mérkőzés legelején a csíkiak ijesztgettek, Rajna azonnal bemutatta remek formáját. Aztán hamar megjött a hazai vezetés, a 2. perc elején Coatta Benk visszajátszása után gólt szerzett, 1:0. Az Újpest továbbra is aktívan támadott, de Rajnát is tesztelte egy-egy ellenakcióval a Szereda. A Becze kiállítását követő beszorításból nem lett gól, azaz igen: a 20-as büntetőpadról egyből előre indult, remek átadás után egyedül ment kapura, 1:1, alig 9 másodperccel visszatérése után. Nem semmi! A lilák hajtottak, támadtak, de megint egy megugrás: Brown lőtt gólt, de nem, kisles miatt nem adták meg a találatot. De a 14. perc megnyugtató volt, Tiala passzolt keresztbe, Kiss Patrik jobbról, éles szögből egyből betalált, 2:1. A 17. percben három ifjú újpesti csatár keményen harcolt a korongért három csíki védővel a vendégkapunál és mögötte, a korongot megszerezték, Nádasy lövése utat talált a kapuba, 3:1.
Nagyon jó iramú a mérkőzés, újpesti fölénnyel és vezetéssel.

II. harmad
Ahogy megszoktuk, csíki kilépés, Rajna bravúr. Feljött a Szereda, akarták a gólt. A játék tempója továbbra is nagyon gyors volt, de mindkét fél bírta. Aztán a lilák lassan visszavették a kezdeményezést, és a 34. percben egy finn akció végén Tiala növelte az előny, 4:1. Az erdélyiek részéről továbbra is a megugrások jelentették a legnagyobb gólveszélyt.
A Csíkszereda érezte, ez az utolsó pillanat, hogy meccsben maradhassanak. Jöttek, hajtottak, támadtak, de amint lehetett, a hazaiak is mentek előre. A meccs továbbra is nagy iramú, élvezetes volt. A negyedik gól azért nagyjából eldöntötte a találkozó sorsát.

III. harmad
A vendégek még mindig nem adták fel, pedig már a meccs elmenőben volt. De ők harcoltak küzdöttek a gólért, csapatért a szurkolóikért. Így a mérkőzés nem fordult unalomba. A 47. percben Tiala lövése előbb kijött, aztán az ismétlés bement, 5:1. Az 54. percben Kovács Alex Benk átadását lőtte be, 6:1. Ez azért sok, ekkora különbséget azért nem láttunk a csapatok között. Az 57. percben Rokaly N. egy jobbhátvédből rálőtt korongba nyúlt bele, 6:2.

Szép volt fiúk! Ha idén végig ezt a csapatot, ezt a játékot látjuk, szép évünk lesz! Maga a mérkőzés nagy iramú, gyors játékot hozott, élveztük a meccset – és a győzelmet. A sok lőtt gól mellett ki kell emelni Rajna Miklós remek védéseit, ez is a győzelem kelléke volt.
A szurkolók hatalmas ünnepléssel köszönték meg a Lilák nagyszerű teljesítményét! Szép volt fiúk!
LS

Markus Juurikkala: "Nagyon fárasztó meccs van a hátunk mögött, nehéz feladat elé állított minket a Csíkszereda, különösen az utolsó játékrészben. A mérkőzés elején jól használtuk ki a helyzeteinket, ez a találkozó kimenetele szempontjából nagyon fontos volt. Rengeteg munka vár még ránk, de a teljesítményünkkel elégedett vagyok. A keddi DVTK elleni párharcig még edzünk kettőt, és felkészülten várjuk a találkozót."

Bradley Gratton:
 "Nagyon fontos lenne, hogy végre elkezdjünk meccseket nyerni, de az Újpest ellen rosszabbul játszottunk, mint az előző négy mérkőzésünkön. Kétgólos hátrányban is folyamatosan ítélték ellenünk a bírók a kiállításokat. A lila-fehérek többet korcsolyáztak, mi meg csak szaladtunk az eredmény után."
(nso.hu)

Az összefoglaló:

Foto: Gáborka


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése