2023. november 5., vasárnap

EL65: DVTK-UTE 3:6

A mai meccsre a DVTK fekete trikót, amolyan Jegesmacik retró mezt húzott. Így fekete-pirosban játszottak. A hazaiak a bajnokságban a harmadik helyen álltnak.
Ez is videós meccs.


DVTK - UTE  3:6 (0:1, 1:2, 2:3)   -  eseménynapló

Miskolc, Népkerti Jégcsarnok, 1140 néző, vezette: Dósa K., Juhász G., Vincze D. Mizsák P.

DVTK: Voris - Szirányi (1), Szathmáry (1), Barrow 1, Lövei (1), Esteves - Fazekas, Hill (1), Makai, Páterka (1), Mattyasovszky - Verveda 1, Vojtkó, Kuleshov (1), Miskolczi, Razumniak 1 - Shkrabau, Őri, Csíki, Farkas M., Pecsét. Edző: Kaspar Steve, Galanisz Nikandrosz

UTE: Rajna - Nyquist, Pokornyi,  Saarelainen 1(1), Mestavainio, Lőczi - Szabó D. (1), Silfver, Coatta 1, Szabó Rácz, Benk (1) - Kiss D. 1, Tornyai, Tiala 1(2), Kiss P. 2, Kovács A. (2) - Balázsi, Kovács S., Nádasy, Simon L. Edző: Marcus Juurikkala, Kovács Viktor 

Gólok:
17:41 - 0:1 Coatta (Tiala)
25:33 - 0:2 Kiss P. (Kovács A., Tiala)
31:08 - 1:2 Verveda (Hill, Páterka)
38:40 - 1:3 Kiss P. (Kovács A.)
40:18 - 2:3 Barrow (Lövei, Szirányi)
48:21 - 2:4 Saarelainen (Szabó D., Tiala)
57:02 - 2:5 Tiala ük
58:33 - 2:6 Kiss D. (Saarelainen, Benk)
59:02 - 3:6 Razumniak (Szathmáry, Kuleshov)

Kiállítás: 10 perc ill. 8 perc
Lövések: 44:22 (13:6, 21:5, 10:11)

I. harmad
Nincs meglepetés, lendületes hazai támadásokkal indult a találkozó. Az 5. percben már (jogos) emberelőny is segítette őket. De csak Rajnáig, illetve egyszer Kuleshov révén kapuvasig jutottak. Voris munkanélküli. Végre kijött az Újpest - egy kicsit. Aztán megint DVTK támad, a 10. percben Razumniak, mint legutóbb Újpesten, a kapu mögötti palánkkal játszott össze, de most Rajna hárított. Újpesti előnyben sem támadtunk sokat. viszont Rajna olyanokat védett... Azért erre ne építsünk... 18. perc, ellentámadás: Coatta kapott átadást jobbra, és kilőtte a hosszút. Nem volt benne a meccsben, annál értékesebb a találat. 
Láttunk ilyet, fölényben az aktívabb ellenfél. A lila gólra nem számítottunk. De számítás nélkül is 1:0 ide!

II. harmad
Hatalmas hazai lehetőséggel indult a játékrész, majd újpesti előny következett. Egyenlőnél megint a szokásos kép: az ellenfél támad, Rajna véd. És jön az ellenakciós gól! Tiala vitte be balszélen a harmadba a korongot, beljebb tolta, Kovács A. keresztbe áttette, a jobbról érkező Kiss P. egyből belőtte, 2:0. Aztán megint a hazaiak támadnak - Rajna csodát művel. Meddig lehet gól nélkül bírni? Azért örökké nem lehet: a 32. perben a felállt támadásból balról Verveda betalált, 1:2. Ezuán a játék képe változatlan: a Miskolc jön, Rajna véd. És egy nemvárt csattanó: a 39. percben lendületes ellentámadás: Kovács hátulról indulva középen elment két védő között, balra tolta a korongot és Kiss P. belőtte, 1:3
Hihetetlen: ilyen keveset támadni hogy lehet? És ilyen hatásfokkal! A meccset nézve nem sokat adtam volna az újabb gólért. De a hokit is gólra játsszák, ezt Rajna is, és az Újpest is tudja. Aki akar, támadjon, aki tud lőjön gólt!

III. harmad
Azonnal gól, 18 mp után a balról kapott korongot Barrow belőtte, 2:3. Nyugalmunknak vége. UTE előny következett, addig sem támadtak a hazaiak. Aztán Lövei majdnem gól (Rajna). 35. perc: hazai kiállítás. Megint lehet két nyugodt percünk. Lement gólmentesen. 38. perc: lila akció, beadás, Szabó D. lőtt középről, a blokkról lecsorog a korong, Saarelainen betette a kapu üres felébe 2:4! Fél harmad maradt, kétgólos előny. Elégnek kell lennie! És most már mintha jobb lenne a lila védekezés. És jók, veszélyesek a lila kontrák! Az 55. percben újpesti emberhátrány, de remek a védekezés, jó a letámadás. Kicsit sok a tilos felszabadítás, állandó DVTK fölény. 2:58 a vége előtt: lejött a hazai kapus. És üreskapus góllal döntöttünk, Tiala révén 2:5, majd ráadásképpen szép támadás, Kiss D. találatával már 2:6. A végén Razumniak szépít, 3:6.

A mérkőzést nézve a fordított eredmény sem lett volna meglepetés. A 44:22-es lövésarány is ezt jelzi. De az Újpest fantasztikusan használta ki kevés lehetőségét, és volt egy Rajnája. Mindez meghozta a 3 pontot. Sokat izgultunk, de megérte!
LS

Az összefoglaló:

Steve Kasper: "Minden vereség csalódás, ugyanakkor rengeteg a fiatal játékos a csapatban, ezért azt látni kell, hogy tanulási folyamatban vagyunk. Néha nem azt kapjuk, amit érdemlünk. Többet kellett volna kihasználni a rengeteg helyzetünkből."

Markus Juurikkala: "Jól kihasználtuk a lehetőségeinket, pedig ezzel a közelmúltban akadtak problémáink. A második harmadban nagy nyomás alatt játszottunk, de átvészeltük ezt az időszakot, Rajna Miki meccsben tartott minket. Az első és a harmadik játékrészben jók voltunk, nagyon boldog vagyok a győzelem miatt." (nso.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése