2017. március 14., kedd

EBJL döntő 1: Fehérvár-UTE 4:3 - 1:0

Mit csinálhat egy Újpest szurkoló, ha a csapata már bronzérmes, és befejezte az idényt? Menjen el Fehérvárra, és nézze meg az U-18-as csapatot, akik az EBJL döntőig jutottak, és a Fehérvár AV19-cel harcolnak az aranyért!

2017. március 14. EBJL (U-18) döntő 1:
Fehérvár AV19 − UTE 4:3 (1:0, 2:2, 1:1) - 1:0 - Eseménynapló

Székesfehérvár, 260 néző, vezette: Juhász G., Gangel L., Mayer I., Márkus J.

Fehérvár AV19: Pinczés – Horváth M. Halasi (1), Madacsi, Péter A. 1(1), Buzás A. 1(1) – Németh Á., Horváth M., Dézsi 1, Almási (1), Mihály Á. 1(1) – Fekete B., Balajthy, Vincze G., Vértes (1), Kovács A. – Vas M. (1), Bognár P., Pinczés, Császár, Sabián Edző: Kiss Dávid

UTE: Márkus – Blazsej, Horváth O., Kovács S. 2, Horváth Á., Csatádi – Pokornyi, Egyedi (1), Szalma (1), Paterka (1), Kemény (1) – Szabó Zs. (1), Molnár A., Selmeczi, Zsigmond Á., Gálos 1, – Gáspár, Pápa B., Paluska Edző: Virág Csaba

Gólok:
10:50 1:0 Dézsi (Almási, Mihály Á.)
24:16 1:1 Kovács S. (Szabó Zs., Szalma)
26:42 2:1 Buzás A. (Péter A.)
26:56 3:1 Mihály A. (Vértes N., Vas M)
39:41 3:2 Gálos (Paterka, Kemény)
48:56 3:3 Kovács S. (Egyedi)
55:18 4:3 Péter A. (Buzás A., Halasi M.) 

Kiállítás: 10 perc + 10 perc fegyelmi (Vértes) ill. 10 perc
Lövések: 30:24 


Az első percek azzal teltek, hogy megszokjuk a tinihokit. Fociban a tizennyolc évesek között nagyon sok szinte kész játékos van, a hoki egész más. Itt az erő, a fizikai képességek sokkal fontosabbak, és az izmok később jönnek! A sebesség, az ütések ereje, pontossága, a korongkezelés még nem éri el a felnőttekét, de a lelkesedés már elsőosztályú! Ez a megállapítás mindkét oldalra vonatkozik, bátorkodom azt gondolni, hogy az ifi hokira ez a jellemző.
És még egy érdekesség: a fiatalok játékstílusa mindkét félnél a felnőtt csapatokra emlékeztet: az Újpest a kombinatív játékot játssza, a Fehérvár sokkal inkább a gyorsaságot, a lendületet erőlteti.
A jégen elég gyorsan újpesti fölény alakult ki, de ami feltűnő volt, a támadásokból elég kevés végződött lövéssel. A Fehérvár megugrásokkal próbálkozott, néhány srác hihetetlenül jól gyorsult, és a megugrásoknál bizony otthagyták a védőket. A 11. percben vezetést szerzett a Fehérvár, egy baloldalról középre erőltetett korongot Dézsi centerből kotorta kapuba, 1:0. A továbbiakban inkább a hazaiak támadtak, az Újpestiek ellenakcióztak.
Kölcsönös kiállítások után a 25. percben Kovács S. indult meg balról, kapu elé ért és egy csel után a hálóba emelt, 1:1. Ezután hamarosan négyen négy ellen folyt a játék, az újpesti kiállítás utáni buliból balra került a korong, Buzás A. egyből a kapuba lőtt (2:1). 24 másodperccel később a kezdés utáni első támadásból a baloldalt felmenő Mihály A. futtából lőtt gólt, 3:1. Az Újpest próbálkozott, de ment előre a Fehérvár is. A harmad végén emberelőnyben támadott az UTE, de amint visszatért a büntetett, Kemény baloldali cselek után beadott, Gálos gólt lőtt, 3:2.
Jó kis meccs folyt a harmadik játékrészben, a Fehérvár támadott többet, de amikor kijöttünk, veszélyes volt a vendégcsapat is. Sőt! A 49. percben Kovács S. indult meg, egy csel után kiegyenlített, 3:3! Megindult a harc a győzelemért, Márkus sokat dolgozott, és tényleg sokszor járt az újpesti kapu előtt a korong. Az 56. percben egy lendületes támadás végén Péter A. lőtt gólt, 4:3 – valljuk be, szép akciót láttunk. Az UTE ment előre, a hangulat forrósodott. Előjöttek a ilyenkor szokásos lökdösődések. A hangulatot a szülői bekiabálások is rongálták, akik voltak már ifimeccsen, el tudják képzelni a szövegeket.
Az Újpest ment előre, a végén már kapus nélkül, de az egyenlítés nem sikerült. Érdekes, jó mérkőzésen a Fehérvár került előnybe, Következő felvonás szombaton Újpesten. És még valami: ebből a Újpestből (és a Fehérvárból is) sok fiatal játékos áll szép jövő előtt!
LS

Összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése