2017. március 22., szerda

EBJL döntő 3: Fehérvár-UTE 4:2 - 3:0

Az Újpest U-18-as csapata ezüstérmes lett az EBJL-ben. Gratulálunk, szép volt, fiúk!

2017. március 22. EBJL (U-18) döntő 3:

Fehérvár AV19 − UTE 4:2 (1:1, 1:1, 2:0) - 3:0 - Eseménynapló

Székesfehérvár, 550 néző, vezette: Rencz D., Varjú Á., Árkovics G., Szabó D.


Fehérvár AV19: Pinczés B. – Vas M. (1), Halasi M., Madacsi, Péter A. 1(2), Buzás A. 1 – Bognár P., Horváth M., Dézsi 1, Almási (1), Mihály Á. 1(1) – Németh Á., Balajthy, Vincze G., Vértes, Nagy Á. – Fekete B., Illés O., Pinczés O., Császár, Sabián Edző: Kiss Dávid

UTE: Márkus – Blazsej, Horváth O., Kovács S. 1, Horváth Á., Csatádi – Pokornyi (1), Egyedi, Szalma 1(1), Paterka (1), Barta D. – Molnár A. (1), Szabó Zs., Selmeczi, Zsigmond Á., Gálos – Gáspár, Pápa B., Paluska Edző: Virág Csaba

Gólok:
04:55 0:1 Szalma (Pokornyi, Paterka)
17:43 1:1 Dézsi (Mihály Á., Almási)
20:15 2:1 Buzás A. (Péter A.)
22:02 2:2 Kovács S. (Szalma, Molnár A.) - ee
51:05 3:2 Mihály Á., (Vas M., Péter A.) - ee
59:40 4:2 Péter A. - üres kapu

Kiállítás: 6 perc illetve 4 perc
Lövések: 38 illetve 18

1. harmad
Komolyan egymásnak esett a két csapat. Az első 5 percben domináltunk, és a vezetést is megszereztük Szalma szép góljával (0:1). Óriási lehetőséget hagytunk ki a 8. percben, a kapus már feküdt, de kimaradt a helyzet. Innen kezdve beleerősített a Volán. Többnyire csak kontrára futotta az erőnkből. 10. percben a fehérvári kapus nem találta a korongot, de a lábában elakadt, sajnos... Kivédekeztünk egy emberhátrányt, bár szinte végig a kapunk előtt pattogott a korong. Már majdnem véget ért a harmad, mikor a 18. percben váratlanul egyenlített Dézsi, 1:1. Semmi baj, nem dőlt el semmi, szünetben rendezzük a sorokat.

2. harmad
Rögtön góllal nyitott a Fehérvár, mi még az öltözőben voltunk. (Buzás, 2:1). A második percben megkaptuk az első emberelőnyünket, nem kellett egy perc és büntettünk. A negyedik lövésünk Kovács S. botjáról a kapuba jutott, 2:2! Újra egyenlő! Második emberelőnyünkben nagyon nehezen álltunk fel, az utolsó 40 másodperc volt a mienk, akkor viszont tűz alá vettük az ellenfél kapuját, sajnos a poroltó náluk volt... Egy pici plusz hiányzott a passzokból, a lövésekből. Elfáradtunk a harmad végére. Ez még nem lenne baj, de az hazaiak frissebbek.

3. harmad
Támadott a Volán, csak néha jutunk át a harmadukba, nagyon látszik a fáradtság. A harmad feléig bírtuk, egy kapura törésnél lerántottuk az ellenfél csatárát - kiállítás! Vérszemet kaptak a hazaiak, és az előny végére csak bepaszírozták a korongot a kiválóan védő Márkus hálójába. (Mihály Á., 3:2). Időt kértünk az 58. percben, de sajnos már nincs átütő erő, elfáradtunk. Fél perccel a vége előtt lehoztuk a kapust, sajnos ez sem segített, és még egy gólt is kaptunk (Péter A., 4:2).
Összességében dicséret illeti a csapatot, hiszen nagy csatában maradtunk alul. Csapatunk legjobbja a mai meccsen a kapus Márkus volt, akit a helyi szurkolók is nagyon elismertek. Nagyon tetszett az emberelőnyben a felállás utáni játékunk, szépen járattuk a korongot és lőttünk is.
Szép szerzonja volt az Újpest U-18-as csapatának, a EBJL ezüstérem és lehetőség a hazai vajnokságban a bronz eléréséhez. Szeretnénk később is sokat hallani a korosztály játékosairól!
Kőszegi31

4 megjegyzés:

koszegi31 írta...

1. harmad
Komolyan egymásnak esett a két csapat. Az első 5 percben domináltunk, és a vezetést is megszereztük Szalma szép góljával. Óriási lehetőséget hagytunk ki a 8. percben, a kapus már feküdt, de kimaradt a helyzet. Innen kezdve beleerősített a Volán. Többnyire csak kontrára futotta az erőnkből. 10. percben a fehérvári kapus nem találta a korongot, de a lábában elakadt, sajnos...
Kivédekeztünk egy emberhátrányt, szinte végig a kapunk előtt pattogott a korong.Már majdnem véget ért a harmad, mikor a 18. percben váratlanul egyenlített Dézsi. Semmi baj, nem dőlt el semmi, szünetben rendezzük a sorokat.
2. harmad
Rögtön góllal nyitott a Fehérvár, mi még az öltözőben voltunk. A második percben megkaptuk az első emberelőnyünket, nem kellett egy perc és büntettünk. A negyedik lövésünk Kovács S. botjáról betalált! Újra egyenlő!
A második emberelőnyünkben nagyon nehezen álltunk fel, az utolsó 40 másodperc volt a mienk, akkor viszont tűz alá vettük az ellenfél kapuját, sajnos a poroltó náluk volt :-(. Egy pici plusz hiányzott a passzokból, a lövésekből. Elfáradtunk a harmad végére. Ez még nem lenne baj, de az hazaiak frissebbek.
3. harmad
Támad a Volán, néha átjutunk mi is a harmadukba, nagyon látszik rajtunk a fáradtság.
A harmad felénél nem bírtuk tovább, egy kapura törésnél lerántottuk az ellenfél csatárát - kiállítás! Vérszemet kaptak a hazaiak, és az előny végére csak bepaszírozták a korongot a kiválóan védő Márkus hálójába. Időt kértünk az 58. percben, de sajnos nincs átütő erő továbbra sem a csapatban, elfáradtunk. Fél perccel a vége előtt lehoztuk a kapust, sajnos ez sem segített, és még egy gólt is kaptunk.
Összességében dicséret illeti a csapatot, hiszen nagy csatában maradtunk alul, csapatunk legjobbja a mai meccsen kapusunk, Márkus volt, akit a helyi szurkolók is nagyon elismertek. Nagyon tetszett az emberelőnyben a felállás utáni játékunk, szépen járattuk a korongot és lőttünk is.
Összességében szép szezonunk volt megérdemeltük az ezüstöt, jövőre lehet ennél szebb színe is az éremnek.
Hajrá Lilák!

koszegi31 írta...

Még annyi jutott eszembe:
A játékvezetés nagyon korrekt volt, engedték a bírók a rájátszásban szokásos kicsit keményebb stílust. A fiatalok kemények voltak, de nem sportszerűtlenek!

LS írta...

Köszönet, nagyszerű beszámoló készült!
Sajnálom az aranyat, de ma már csodaszép az ezüstérem!

koszegi31 írta...

A végén meg akartam szólaltatni az edzőt is, de az érmek átadása közbeszól.

Megjegyzés küldése