2018. október 29., hétfő

EL134: FTC-UTE 2:0

Az FTC jégkorong 90 éves, a mai meccset az évforduló megünneplése lengte körül. Szépen megtelt a Tüskecsarnok, s az előzménye ellenére bíztunk abban, hogy az Újpest egy kicsit elrontja a zöldek ünnepét. Kiss-Rusk megkapta végleges mezét, a 8-ast, és Duschek állt az újpesti kapuba, ő a 28-es számot viseli.

(2018.10.29) EL 134:
FTC-Telekom - UTE 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)   -  eseménynapló

Tüskecsarnok, Budapest, 2180 néző, vezette: Soós D., Németh M., Váczi D., Soltész Á.

FTC: Arany - Rantanen, Boros, Fitzgerald, Nagy G. (1), Tóth A. - Hegyi Á., Sarcia, Walls 1, Tóth R., Rafaj - Karmeniemi (1), Jászai, Pavuk, Farkas L., Tóth R. - Lengyel, Hardi R. (1), Roczanov 1, Tóth G. Edző: Fodor Szabolcs, Hennely Yul

Telekom - UTE: Duschek - Huba, Szaller, 
Csanyi, Sikorcin, Hebar - Kiss-Rusk J., Kiss Ph., Benk, Stefishen, Ropret - Varga A., Kovács A., Nemes B., Szalma, Kocsis - Pokornyi, Mansson, Kovács S. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Gólok:
10:56 - 1:0 Roczanov (Hardi R.)
38:14 - 2:0 Walls (Karmeniemi, Nagy G.) - ee

Kiállítás: 15 perc + végleges fegyelmi (Hegyi Á.) ill. 18 perc
Lövések: 35 ill. 28 (17:13, 11:11, 7:4)

I. harmad 
Az Újpest kezdett jobban, de 3 perc után a zöldek kerültek emberelőnybe. Szépen levédekeztük, majd emberelőnyben jól támadtak a lilák. A 8. percben Roczanov lőtt, Duschek bravúros ütőmozdulattal hárított. Három jó, aktív újpesti perc után jött a baj, Hardi Ruskkal birkózva mégis el tudott menni baloldalon, a kapu mögül a rövidre adott hátra, Roczanov belőtte, 1:0. Jól megcsinált gól volt. A hátralévő időben inkább a lilák nyomtak, izgalmat Rusk megmozdulás okozott, amikor a kapust támadta, hárman rontottak rá. 2-2 perc lett a kiállítás aránya.
Az Újpest összeszedettebb volt, mint az utóbbi időben láttuk, de a gólt a listavezető érte el. Bízunk a csapatban, de nem igazán tudom elképzelni, hogyan lesz gól. 


II. harmad 
FTC ostrommal indult a harmad, de jól bírtuk hátul. 14. percben egy jó ellentámadás során Csanyi túlcselezte magát, így nem lehetett sikeresen centerezni. Jó, élénk meccset láttunk. Mindkét csapat gólt akart, mindkét oldal harcolt, próbálkozott. A 29. percben Varga állt ki. Ezután az újpesti cserepad előtt Hegyi tette jégre Benket. A védő 5+20-at kapott szúrásért. De elrontottuk a lehetőséget – egy rossz cserével rossz pillanatban volt 6 lilamezes a jégen. Három és fél percet játszhattunk volna emberfórban… Stefishen volt majdnem jó a kapu előtt, aztán Wells tesztelte Duscheket – a vadiúj újpesti kapus jól vizsgázott.
A nézőtéren minkét oldalon szóltak – persze, a létszámnak megfelelő hangerővel – az egymást cikiző-alázó nóták. Mondjuk úgy, hogy népköltészeti alkotások. Mindkét fél örömmel énekli a másik felet bosszantó szövegeket. Ne legyünk felháborodva, ezek a nóták lila-zöld folklór részei!

Hiába támadott jól az Újpest, a gól nem jött össze. Az utóbbi időben valahogy nem nagyon jön össze… A 39. percben emberelőnyben jöhettek a zöldek, egy centerezést Walls vágta be – 2:0. Ha nem lövünk gólt, nem nyerünk, nem is egyenlítünk. És nem lőttünk, viszont kaptunk egyet. A kétgólos hátrány elvileg behozható, de az utóbbi időben az UTE számára nem az. Pedig… Az Újpest sokkal koncentráltabban, több akarattal játszik, mint a legutóbbi két hazai meccsen. Ilyen hozzáállással meg lehetett volna az a hat pont, amiből csak kettőt tartottunk otthon. 

III. harmad 
Valahogy nem túl erős a Tüskében a hűtés, kásás, puha jégen kezdődött a harmad. Ropret kiállításai (az első semmiért, a második jogosan) vett el időt az újpesti góllövés lehetőségétől. De mintha nem lett volna meg a tűz, a hit, hogy lehet még valami fordulat. Lassan eljutott oda a meccs, hogy az egyik csapat nem tudott, a másik nem is nagyon akart gólt lőni. Szóval lassan leeresztett, unalmassá vált a találkozó. A végén aztán mégis beindultak a lilák, még esély is volt gólt lőni, Szaller (talán) kapuvasat is lőtt. Az utolsó kettő percben kapus nélkül próbálkozott az UTE, de egy percig a zöldek sikeresen letámadtak, felmenni már alig maradt idő, gólszerzésre semmi sem. 
A listavezető nem véletlenül áll a tabella élén. Jók, erősek, hisznek magukban. Hiába volt összeszedettebb az Újpest, mint az utóbbi időben, ma az FTC ellen ez nem volt elég. De bármelyik ellenfél ellen több kell. Ennél sokkal több kell! 
LS 

A mérkőzés az M4Sport tévén lehet megnézni.

Szilassy Zoltán: "Megvoltak a lehetőségeink, csak élni kellene velük. A védekező játékunk rendben volt, az új kapusunk, Duschek Dávid kiválóan védett, ugyanakkor nem lövünk gólt, nullával pedig nehéz meccset nyerni… Össze kell kapnunk magunkat, mert rengeteg buta kiállítást kapunk, ráadásul a rutinos embereink, pedig rájuk a jégen volna szükség"

(nso.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése