2018. október 28., vasárnap

EL95: UTE-BRA 2:5

Az Újpestben játszott - 16-os mezben., Horváth "álnéven" a frissen igazolt Rusk, a hatalmas termetű védő.
A pénteki pontvesztés után nagyon kéne ez a hazai három pont. A Brassó csütörtökön 7:2-re kapott ki Fehérváron, másnap ugyanilyen arányban verte a Vasast.



(2018.10.28) EL 95:
UTE - Corona Brasov 2:5 (0:2, 1:2, 1:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 572 néző, vezette: Babic V., Nagy A., Mizsák P., Bedő P.

UTE: Sila - Huba (1), Szaller, Hebar (1), Sikorcin 1, Ropret - Kiss Ph., Kiss-Rusk J., Nemes B., Szalma, Kocsis - Varga A. (1), Kovács A., Benk 1, Stefishen, Csanyi - Pokornyi, Mansson, Kovács S. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt 

Corona Brasov: Polc - Peretiagin, Carlson 1, Tendler (1), Lidhammar 1(1), Gliga (1) - Dorofeev (1), Clarke, Tranca 1(1), Péter B. (1), Zsók 1(1) - Bors, Borisenko (2), Mihály E. 1, Molnár Zs., Bíró G. - Bíró O., Nagy I., Vasile A., Molnár Z., Bíró M. Edző: Lindqvist Greg Kjell

Gólok:
00:46 - 0:1 Tranca (Zsók, Dorofeev)
03:19 - 0:2 Mihály E. (Borisenko)
20:56 - 0:3 Zsók (Péter B., Tranca)
25:53 - 0:4 Lidhammar (Tendler, Borisenko)
39:01 - 1:4 Sikorcin (Hebar, Huba) - ee
42:37 - 1:5 Carlson (Lidhammar, Gliga)
57:20 - 2:5 Benk (Varga A.)

Kiállítás: 6 perc ill. 8 perc
Lövések: 37 ill. 33 (16:13, 11:14, 10:6)

A Brassó hamar elrontotta az eredményt, egy perc sem kellett, hogy kontrából Zsók baloldalt lódult meg meg, keresztbeadását Tranca középről belőtte, 0:1 (videó). Sakk-matt – elég hamar. És biztos, ami biztos, a 4. percben már 0:2, Borisenko lövését Sila balra tolta, Mihály E. meg sem köszönte, csak belőtte (videó). A továbbiakban a lilák inkább csak erőlködtek, csak az utolsó három-négy percben láttunk szép és veszélyes akciókat. A második harmad úgy indult, mint az első, egy baloldali akció után Péter B. a kapu előtt keresztbe adott a jobbról befelé korcsolyázó – és magányos – Zsóknak, aki megint csak szinte üreskapus gól lőtt. 0:3 (videó). Ez volt az a pillanat, amikor arra gondoltunk, hogy már csak a csoda segíthet. De öt perc múlva már a csodára sem számíthattunk, Lindhammar kapott álomindítást középen (vagy éppen les volt, vagy éppen nem), a kapuravezetést remekül lehozta, 0:4 (videó). Óriási különbség volt a csapatok teljesítménye között. A brassóiak frissek, gyorsak, erősek voltak, jól kombináltak, az Újpest mindenben éppen az ellenkezője. A harmad végén Huba kapott kiugratást – neki nem jött össze a gól. De a harmad vége előtt Sikorcin - előnyből - szépített, miután Hebar lövése kipattant Polc kapusról. 1:4 (videó). A harmad vége előtt említsük meg Kiss Ph. nagyszerű szerelését, amikor az előnyben kapura húzó Bíró Gergőt szerelte bravúrosan, látványosan. A 43. percben Carslon jobbhátvédből eleresztett bombája hálóig jutott, 1:5 (videó). A végén, az 58. percben Benk remek szólóval – saját harmadából indulva hatalmas tempóban kerülte és cselezte ki a védőket, és szép gólt lőtt, 2:5 (videó). Az eredmény javult, az összkép nem. 
Az Újpest enervált lassú, bizonytalan és dekoncentrált játéka garantáltan nem hozhatott sikert. A mérkőzés a „Felejtsük el” kategóriába tartozik. De a mai meccset elfeledtetni csak egy remek játékkal kivívott győzelemmel lehet. Akár már holnap, a derbin. 
LS 

  A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése