2018. október 7., vasárnap

EL57: UTE-Vienna Capitals II 7:3

A mai ellenfél nem lépte át a szurkolók ingerküszöbét, a lentebb megadott nézőszám mintha túlzó lenne.
A törzsgárdából ugye elment Schmál Kristóf, és ma nem lépett jégre Nagy Nilan. Viszont az első két sor centert cserélt, Sikorcin játszott Benk és Csányi között, míg Stefishen Hebarral és Roprettel került össze.

(2018.10.07) EL 57:
UTE - EV Vienna Capitals II 7:3 (4:1, 1:1, 2:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 452 néző, vezette: Sós Z., Németh M., Berkesi B., Molnár M.

UTE: Sila - Huba, Szaller (1), Benk (1), Sikorcin 1, Csanyi 1 - Kiss P., Fekete B., Stefishen 1(1), Hebar (1), Ropret (1) - Pokornyi, Varga A. 1, Nemes B. 3, Kocsis (2), Sági M. - Kovács A., Szalma, Kovács S., Horváth Á. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

EV Vienna Capitals II: Zimmermann - Saari, Pallierer, Hiltunen 1, Kittinger (1), Reyn - Piff 1, Satmark, Ranftl (1), Pohl, Maxa (1) - Pelz, Wolf, Hofer, Schlögl (1), Rohm - Bauer 1. Edző: Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan

Gólok:
05:09 - 1:0 Nemes B. (Kocsis, Szaller)
13:46 - 1:1 Bauer (Ranftl, Maxa)
17:16 - 2:1 Nemes B. (Kocsis)
19:18 - 3:1 Csanyi (Ropret) - eh
19:33 - 4:1 Sikorcin - eh
27:59 - 5:1 Varga A. (Stefishen)
29:39 - 5:2 Hiltunen (Schlögl) - eh
43:09 - 6:2 Nemes B. (Benk)
46:02 - 6:3 Piff (Kittinger)
52:26 - 7:3 Stefishen (Hebar)

Kiállítás: 12 perc + 10 perc fegyelmi (Ropret) + végleges fegyelmi (Huba) + végleges fegyelmi (Stefishen) ill. 12 perc + végleges fegyelmi (Schlögl) + végleges fegyelmi (Kittinger)
Lövések: 51 ill. 30 (24:10, 20:6, 7:14)


I. harmad
Fél perc után Benk félelmetes sebességgel hagyta el a védőket, csak Zimmermann kapuson múlt, hogy maradt a 0:0. Kb. ennyi idő kellett ahhoz, hogy lássuk mekkora a különbség a két csapat között. Az egyenlőség matematikailag a 6. percben szűnt meg, amikor már a harmadik gyönyörű támadás futott az osztrák kapuig. Kocsis baloldali beadását a jobbról jövő Nemes először a kapusba, másodszorra a hálóba lőtte, 1:0 (videó). Említsük meg, hogy következő percben tesztelték először Silát a bécsiek. Az első 10 perc olyan szinten az Újpesté volt, hogy látszott: itt ma nem lehet baj. Nagy tempóval, erőszakosan játszottak a lilák, állandó nyomás alatt tartották a bécsi kaput. A 14. percben kettő az egy elleni ellentámadást vittek a vendégek, Bauer lövését bravúrral hárította a lila kapus, de a csatár megint helyzetbe került, Bauer ezúttal jobb-középről kilőtte a rövid felső sarkot, 1:1 (videó). Ennek a gólnak nem volt semmi előélete. Egyszer csak támadtak, és hip-hop, egyenlítettek. A tanulság: ha támadunk, gólt kell elérni. De legalább nem szabad hagyni az ellenakciót. Az egyenlítés megzavarta az Újpestet. Teljesen szétesett a hazai csapat játéka, a bécsiek megérezték, mégis kereshetnek itt valamit. És keresték is a lehetőséget. De megint jött Nemes Benjámin! A sok vendégtámadásból most az Újpest tudott kontrázni, Nemes ment kapura, lövésre passzolt balra Kocsisnak, aki lövés helyett egyből visszatette a korongot Nemes elé. Ez 110%-os helyzet, Nemes be is lőtte, 2:1 (videó). Az igazság az, hogy ez a gól is ellentmond az előző percekben látott játéknak… Aztán megint furcsán alakult a meccs. Emberhátrányban játszott az Újpest, amikor ellenakció indult a baloldalon, Csányi futtából lőtt nagy gólt a hosszú alsóba – ahogy kell, 3:1 (videó). És az irracionalítás folytatódott, mert 15 másodperccel később még mindig hátrányból Sikorcin is gólt lőtt, lefülelt egy indítást, a kapussal cicázott egy kicsit, és felemelte a korongot, ami a hálóba pottyant, 4:1 (videó). Ilyet eddig nem is nagyon láttunk, egy emberhátrányból két gólt lőni… 
Fura egy meccs! Az első gólt leszámítva egyik sem következett a látottakból, négyszer is a másik, a védekező csapat talált be. Azért az eredmény mégis reális, tükrözi a két csapat közötti különbséget.

II. harmad
Az Újpest megint kézbe vette a mérkőzést, lendületes támadások jutottak el a sárgamezesek kapujáig-kapusáig. A gól a 28. percben jött össze, amikor újpesti emberhátránynál kiállt egy osztrák is. A buli után 4 másodperccel Varga A. a kapuba bombázott, 5:1. A videó is lemaradt a gólról. Tehát megvan a meccs! De azért jött egy újabb csavar a történeten – ez a vasárnap egy ilyen nap volt! – amikor Hiltunen ugrott meg emberhátrányban és be is talált, 5:2 (videó) . 

III. harmad
A 44. percben Nemes vitte kapura a korongot, Zimmermann nagyon messzire jött ki, és hárítani tudott. A korong Benkhez került, aki megkerülte a kaput, balról visszaadott Nemesnek, aki belőtte a hatodikat, saját harmadik gólját, 6:2 (videó). A 47. percben Piff a kékvonalról lőtt, laposan, nem túl erősen. Ketten is piszkálódtak a korong iránt, hogy beleértek-e, nem tudom. A korong besurrant Sila mellett, 6:3 (videó). Nem baj, azért megvan a meccs. Az 53. percben Hebar szerzett korongot, felment, egy fordulat után Stefishent hozta játékba, aki lendületből trükközte át a kapust, 7:3 (videó).
A végén még összejött egy 88 percnyi büntetést hozó bunyó, ami egy Silával történt ütközés váltott ki. Viszont az esetet megelőző lövés eltalálta Csányi lábát, s a csatárt le kellett támogatni a pályáról. Ha megsérült, a DEAC ellen nagyon fog hiányozni!
Nagyon furcsa, hullámzó meccsen az erősebb csapat győzött. De a nem várt fordulatok, szituációk, emberhátrányos gólok nagyon eltértek a szokásos hoki-szabványtól. Megvan a győzelem, de holnap több kell!
LS

Az mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése