2018. október 8., hétfő

EL60: UTE-DEB 5:3

A vasárnapi győzelem után késő esti tévés meccs. Tegnap azért többen voltak a stadionban. A mai ellenfél erős csapat, jelenleg harmadik helyen tanyáznak - bár az össze-vissza számú lejátszott mérkőzés nem ad egészen pontos képet.
A tegnapi bunyóért cserébe Stefishen ma nem játszhatott, viszont szerencsére Csányi Karol sérülése nem akadályozta mai játékát.


(2018.10.08) EL 60: 

UTE - DEAC 5:3 (0:1, 3:1, 2:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 339 néző, vezette: Haszonits M., Rencz D., Pálkövi B., Kövesi B.

UTE: Sila - Huba (1), Szaller (1), Benk, Sikorcin, Csanyi 1 - Kiss P., Fekete B., Hebar 2(2), Nemes B. (1), Ropret 1(1) - Pokornyi, Varga A., Szalma, Kocsis 1, Sági M. - Kovács S., Kovács A., Horváth Á. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt 

DEAC: Hetényi Z. - Vuorijarvi (1), Kovács B. 1(1), Turcotte 1(1), Izacky, Novotny 1 - Antal A., Behal, Németh A., Kuleshov (1), Hári - Hetényi P., Berta, Silló, Molnár D., Vincze P. - Erdei, Márton, Salló, Szokolov. Edző: Musial David, Kecskeméti Áron

Gólok:
17:42 - 0:1 Novotny (Turcotte)
27:01 - 1:1 Hebar (Huba, Ropret) - ee
27:58 - 2:1 Ropret (Hebar) - ee
28:18 - 2:2 Kovács B. (Kuleshov)
39:13 - 3:2 Kocsis (Hebar) - ee
42:44 - 4:2 Hebar (Nemes B., Szaller)
52:55 - 4:3 Turcotte (Vuorijarvi, Kovács B.) - ee
58:39 - 5:3 Csanyi - üres kapu

Kiállítás: 18 perc ill. 20 perc
Lövések: 36 ill. 32 (13:11, 14:9, 9:12)

I. harmad
A DEAC magabiztosan kezdett, fölénybe kerültek. Az újpestieket támadni sem hagyták, ketten is támadták a védőket, nem lehetett kihozni a korongot. A 3. percben emberelőnyben jöhettek a vendégek – jöttek is! De az lilák kiszenvedték, kivédekezték a szituációt. Volt egy jó percünk, aztán Hebár megint kiült – de ekkor okosan, az ellenfelet kiszorítva izgalom nélkül hozták a fiúk az újabb 2 percet. Az első emberelőnyös helyzetben Kocsis ívelt korongot Sikorcinhoz, aki kapásból lőtte rá a még le sem eső korongot – a kapuvas menteni tudott (videó: 28:28). Egyenlő létszámnál megint DEAC – Sila meccs alakult ki, 0:0-ra megúsztuk. A harmad vége felé kiegyenlített lett a játék, de egy baloldali debreceni támadás során Turcotte lőtt, Sila hárított, de nagyon kicsúszott a kapuból, s Novotny gyakorlatilag üreskapus gólt lőtt, 0:1. (A videón: 42:12). Aztán a vége előtt csaknem megkaptuk a másodikat is.
A harmad első fele a vendégeké volt, az UTE lassan jött ki, talán azért is, mert szeptemberi meccsen Debrecenben a hazaiak győztek. Ami látszik: jól összeszedett és jól felkészített csapatról van szó, az egygólos előnyük sajnos reálisnak mondható, bár a lilák háromszor is kapuvasat lőttek, ami nincs túl messze a góltól…

II. harmad
Folytatódott a harcos mérkőzés. Már nem billent fel a pálya, mindkét csapat ment, ahogy tudott. Az UTE megint kivédekezett egy hátrányt – ezúttal is sokszor került távolra a korong. Újpesti előnynél a 28. percben jött az egyenlítés: Az UTE járatta a korongot, Huba jobbra tolta a korongot a lövésre helyezkedő Hebarhoz, akinek a bombája csaknem tönkre tette a hálót a rövid felső saroknál, 1:1! (A videón: 1:15:13) Aztán percen belül újabb hazai előny, újabb hazai gól. Egy távoli lövés kijött Hetényiről, a balról érkező Ropret azonnal belőtte, 2:1! (A videón: 1:17:35) Egy percen belül fordítottak a lilák, és ettől fogva megérezték: gólt tudnak lőni, fölébe tudnak kerekedni a vendégeknek. Azért ne legyen olyan szép az élet, a 29. percben egy baloldali akció után beadásra remekül – üresen – lépett fel Kovács Bronson, és közelről egyenlített, 2:2. (A videón: 1:18:33). Érdekes játék alakult ki: mindkét csapat bátran, sietősen ment előre. Mintegy túlpörögtek a csapatok. Időnként gyorsabbak voltak, mint ahogy játszani tudnak. De egyik fél sem alkudott, gólt akart lőni, és hittek a győzelemben. A nézőtéri hangulat is remek volt. A hangos mag ma hiányzott, de az Újpest lelkes és jó játéka, komoly erőfeszítése beindította a máskor csendes nézőket is, szólt a „Hajrá lilák”, megérdemelten. A hangulatot fokozandó a 31. percben Benk lövésébe belenyúlt Hebar és gól lett! Ismét vezet az Újpest! Azaz: a bírák videózni mentek, legalább három percig nézegették a szituációt – és maradt a 2:2. Ha megfigyeljük 1:23:28-nál, igazuk lehet, Hebar ütője túl magasan volt, ahogy a koronghoz ért. Pedig nagyon kellett volna a gól! Az iram változatlanul hatalmas, nincs megalkuvás, menni kell előre. És a végén mégis összejött! A 40. percben Kocsis talált be közelről emberelőnyös játékból (A videón: 1:42:18) 3:2!
Beindult az újpesti gólgyártás, a két gyors találat sokat segített. A nem megadott gól után a végén mégis vezetéssel mehetett szünetre a lila csapat.

III. harmad
Az Újpest már határozottan ellenfele fölé nőtt. A vezetés magabiztosságot adott a csapatnak, egyre jobban hittek magukban a játékosok. A DEAC sem adta fel, jöttek ők is, de Hebar elvette a kedvüket: a 43. percben jobbról adott középre, egy védő korijáról bepattant a korong, 4:2. (A videón: 2:05:27) Ezután sorra jöttek a büntetések, ami elvette az időt hol egyik, hol a másik csapatot a góllövés lehetőségétől. Amikor a vendégek kerültek előnybe az 53. percben, egy lövés után Turcotte-on felpattant a korong, s a kapuba pottyant. Talán kézgól volt? Videózás – megint az UTE veszített, érvényes a gól, 4:3 (A videón: 2:25:49). Érdekes: hét perc volt hátra, de a nézőtéren nem izgultunk, hogy egyenlít a DEAC. Nem is sikerült nekik. A végén lejött Hetényi is, de Csányi megindult, és a harmadhatárról jobbról elegánsan fonákkal a kapuba helyezte a biztosítás-gólt, 5:3! (A videón: 2:38:57)
Nagyon jó, izgalmas meccset láttunk. Két győzelemre játszó, a sikerben bízó csapat küzdött egymással. Ez jó meccset hozott, s a végén az újpestiek örülhettek.
Nagy dicséret a csapatnak, a játékukkal és az eredménnyel örömet szereztek a szurkolóknak.
LS

A mérkőzés az M4Sport adásában itt látható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése