2018. november 5., hétfő

EL108: DAB-UTE 0:1

Két olyan csapat találkozott ma Dunaújvárosban, akik csalódottak lehetnek eddigi Erste Liga szereplésüket illetően. Az Újpestben Nagy N. és Sági ma sem játszhatott, Sila felgyógyult, de a kapuban maradt a jól teljesítő Duschek Dávid.
A mai meccset az M4Sport tévé közvetítésén keresztül követte a tudósító.

(2018.11.05) EL 108:
Dunaújvárosi Acélbikák - UTE 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)   -  eseménynapló

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 500 néző, vezette: Kókai M., Nedeljkovic I., Kedves A., Váczi D.

Dunaújvárosi Acélbikák: Garbacz M. - Jabornik, Erdélyi T., Uski, Turtiainen, Nagy M. - Franssila, Léránt, Tóth G., Huovinen, Török - Hruby, Mestyán, Saluga, Dubek, Azari - Lencsés, Pinczés, Németh P., Borbás, Makovics. Edző: Karhula Antti, Eerme Mart

UTE: Duschek - Huba, Szaller, 
Hebar, Sikorcin, Ropret - Kiss-Rusk J., Kiss P., Benk (1), Stefishen 1, Csanyi - Varga A. (1), Kovács A., Nemes B., Szalma, Kocsis - Pokornyi, Kovács S., Gálos. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Gólok:
22:44 - 0:1 Stefishen (Benk, Varga A.) - ee

Kiállítás: 8 perc ill. 12 perc
Lövések: 50 ill. 32 (20:11, 15:13, 15:8)

I. harmad
Élénk, de kapura szinte teljesen veszélytelen játékkal indult a mérkőzés. Amikor emberelőnyben játszhattak a fehérmezes lilák, talán két lövésig jutottak el, felállni is alig sikerült. Egyenlő létszámnál feljöttek a hazaiak, kétszer is az újpesti harmadban szereztek korongot, és Duscheket is megdolgoztatták. A legnagyobb újpesti lehetőség éppen emberhátrányban adódott Stefishen lépett meg, Garbacz mentett, a csatárnak nem sikerült eléggé megemelni a korongot. A 16. perc táján feljött az Újpest, lövések voltak, jó akció, komoly lövés alig. A harmad végén emberelőnyben támadhatott volna az UTE, de Huba hamar kiegyenlítette az emberelőnyt.
Az első harmad nem dobta fel egyik felet, és a közönséget sem. Csak jobb jöhet – a semleges nézőknek mindenképpen!

II. harmad
Hamar emberelőnybe került a vendégcsapat. A hazaiak egyik mentése után újra fel kellett vinni a korongot, Benk balról középre adott, lendületből jött Stefishen bevágta, 0:1 a 23. percben. Hamarosan újabb vendég előny következett - Nagy M. állt ki a semmiért. Összecsapás után már fekve elütött egy újpestit. Duschek majdnem gól csinált, a kapu mögött Tóth Gergőhöz passzolt, de szerencsére rögtön javított. Később a hazaiak is játszhattak előnyben kétszer is, és bizony meleg volt hátul, kapusunk sokat dolgozott, de a védelem nem igazán tudta messze tartani pirosakat a kaputól. Lehoztuk kapott gól nélkül a nehéz időszakot, amikor lehetett, támadtak is a lilák, de a megnyugtató második gól nem akart megjönni. 
Élénkebb, jobb lett a játék, vezet a kapura sokkal kevesebben lövő UTE, de egy szurkoló sem lehet nyugodt. Egy gól ott – biztos az UTE győzelem. Egy gól itt – erre ne is gondoljunk, mert annak rossz vége lehet.

III. harmad
A DAB nagyon belekezdett, de a 42. percben már Hebar Ropret összjáték végén Garbacz mentett. Aztán Benk volt a lövő. A 44. percben megint Bent Stefishen játékot láthattunk, de a vége most nem lett gól. Rögtön rögtön ezután hazai ostrom – Török, majd Tóth G. nem lőtt gólt. Az Újváros támadásban maradt - mi mást tehettek volna. Veszélyesek voltak, de az UTE visszatámadott. Jobb, izgalmasabb lett játék, bárhol bármikor lehetett vonla gól. Az 57. percben Szalma kiállítása adott reményt a hazaiaknak, amit Rusk fokozott kettős hátrányra 37 másodpercre. Kapussal (!?) 5 a 3-ban támadhattak a hazaiak. Aztán 6 a 4 ellen 1:17-re, de gól nem lett, megvan a győzelem! 
A mai győzelemért Duschek Dávid tette a legtöbbet, Stefishen szép gólja elég lett a sikerhez. Nagyon örülünk a három pontnak, nagyot harcolt az egész csapat!
A helyszínen egész más a mérkőzés. A tévében nincs meg a hangulat, más a tempó, a máshogy érzékeli az ember a küzdelmet, a harcot. Hiába, a hokit a jégpályán kell nézni!
LS

Szilassy Zoltán: „Nagy küzdelmet láthattunk mindkét részről. Fantasztikus kapusteljesítményt nyújtott Duschek, a védőmunka jól segítette kapusunkat. Ma remek volt a csapatmunkánk is. Nagy meló volt ez a meccs, nulla gólt kapni nagyon jó érzés. Örülünk a három pontnak! Két elsőszámú kapusunk van.”

Az összefoglaló:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése