2018. november 30., péntek

EL139: Vasas-UTE 1:4

Régen játszott bajnoki meccset az Újpest Káposztásmegyeren. Tavaly volt egy kupameccs az akkor másodosztályú Vasassal.

Ma a mérkőzés felvezetője már-már NHL hangulatú volt. Csak a zene hangereje volt elviselhetetlen, és a fényeffektusok válthattak volna ki epilepsziás rohamokat. De szerencsére a nézőtéren mindenki átvészelte a túlméretezett prológust.

(2018.11.30) EL 139:
Schiller-Vasas HC - UTE 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)   -  eseménynapló

Vasas Jégcentrum, Budapest, 500 néző, vezette: Rencz D., Berger Á., Kövesi B., Váczi D.

Schiller: Koitmaa - Bukor, Inglis, Bödök, Csiki, Székely - Tornyai, Surányi, Szlama, Lőczi (1), Varga T. - Bálint T. 1, Seregély, Fliszár, Turbucz, Gágyor - Szlépka, Kováts, Kreisz, Hegyi D., Czakó. Edző: Ladányi Balázs, Revák Zoltán

Vasas HC - UTE: Sila - Huba, Szaller, Sikorcin, Hebar, Ropret - Kiss-Rusk J., Kiss P., Benk (2), Stefishen 1(1), Sági M. 1(1) - Nagy N., Varga A. 1, Nemes B., Vincze P. 1, Csanyi - Kovács A., Szalma, Kovács S., Kocsis. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Gólok:
09:26 - 0:1 Vincze P.
32:20 - 0:2 Sági M. (Benk)
39:43 - 1:2 Bálint T. (Lőczi)
48:54 - 1:3 Varga A. (Stefishen) - ee
51:29 - 1:4 Stefishen (Benk, Sági M.)

Kiállítás: 14 perc ill. 8 perc
Lövések: 28 ill. 36 (12:6, 8:13, 8:17)


Az Újpest egyből támadólag lépett fel – eredmény nélkül. Hamar látni lehetett a mai meccs forgatókönyvét: a vendégcsapat támad, a hazaiak lelkesen védekeznek, aztán amint tehetik, ellenakcióznak. És ez valóban így ment hatvan percen át!
A kezdeti újpesti fölény után a hazaiak feltűnően sokszor jutottak el Sila kapujáig. Lövések sora ment kapura, az újpesti kapus jól hárított, de nem egyszer szerencséje is volt: a védett és kijövő korongra legtöbbször nem volt érkező center. A vendégcsapat a 10. percben szerzett vezetést, amikor Vincze P. korongot szerzett, csodás csellel fűzte fel védőjét és lendületből lőtt gólt, 0:1. A folytatás elmaradt. Helyzetek voltak, gól nem. Hogy lehet, hogy a tökutolsó ellen 20 perc után csak egy gól az előny?
A második játékrész az első egyenes ági folytatása volt. Az Újpest támadott, de lassan, ötlet és gyors összjáték – így gól nélkül. A hazaiak ellenakcióztak. Szóval az izgalom nem vetett szét senkit. Sági M. a 33. percben jól ment előre, lövés közben akasztották, a korong a hálóba jutott, a kiállítás elmaradt, 0:2. A későbbiekben a legnagyobb izgalmat az váltotta ki, hogy egy hazai támadás után elmozdult az újpestiek kapuja, amit a bírók nem vettek észre. Sila segített rá egy taszajtással, hogy a bíráknak is feltűnjön, hogy a ketrec nincs a helyén. A harmad végén nem várt dolog történt: szépített a Vasas! Bálint egy alapvonal mögül visszaadott korongot vágott gólba, 1:2. A gól egyből elvette jókedvünket. Azt tudtuk, hogy egy gyenge ellenfél ellen nehéz 100%-on pörögni. De 40 perc után aggódni kell a győzelemért – ez nem nagyon fér bele!
A harmadik játékrészben látni véltem az edzői utasításokat: aktívabb, gyorsabb, lelkesebb lett az Újpest. Mert hokiban – ugye tudjuk - egy gólos előny nem valódi előny! A 41. percben Ropret kapuvasat lőtt, de a 43.-ban nem sikerült  a kaput megkerülve gólt lőnie. A megnyugtató harmadik találatra a 49. percig kellett várni, amikor egy hazai kiállítást 20 mp után gólra váltott Varga, aki középről eresztette meg a hálóba jutott lövést, 1:3. Néhány gólveszélyes hazai támadás után az 52. percben Stefishen lövése döntötte el a meccset.
Minden jó, ha a vége jó. Mérsékelt kezdés után a jobb csapat pont annyit fektetett a meccsbe, amennyi a biztos győzelemhez szükséges volt. A három fontos pont megvan. Vasárnap a Gyergyó ellen a következő három ponthoz azért több kell!
LS

Szilassy Zoltán: "Keményen játszott az ellenfél, ám a különbség szerintem nagyobb volt három gólnál – a kapusuk nagyon jól védett, főleg a második harmadban hagytunk ki nagyobbnál nagyobb helyzeteket. Ha ott pontosabbak vagyunk, nagyobb lett volna a differencia, de nem is ez a lényeg, hanem azok az apró részletek, amiket lehet gyakorolni, főleg az offenzív játék tekintetében. Összességében elégedettek lehetünk." (nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése