2018. november 23., péntek

EL125: UTE-BRA 0:3

Az Újpest kapujába visszakerült Duschek Dávid, aki kihagyta a múlt heti túrát, játszhatott a régóta sérült Sági Martin, bemutatkozott a frissen igazolt csatár, Vincze Péter. Egy hete Brassóban 3:0-ra győztek a lilák, ma este is valami hasonló eredményt szeretnénk.

(2018.11.23) EL 125: 
UTE - Corona Brasov 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 485 néző, vezette: Halassy Gy., Pálkövi Zs., Váczi D., Pálkövi B.

UTE: Duschek - Huba, Szaller, Sikorcin, Hebar, Ropret - Kiss-Rusk J., Kiss P., Benk, Stefishen, Csanyi - Nagy N., Varga A., Nemes B., Szalma, Sági M. - Kovács A., Kovács S., Vincze P., Kocsis. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Corona Brasov: Tőke - Peretiagin, Carlson 1, Tendler 1(1), Lidhammar 1, Gliga - Dorofeev, Borisenko, Tranca, Péter B., Zsók - Bíró O., Nagy I., Mihály E. (1), Mihály Á., Molnár Z. - Vasile A., Bíró G., Bíró M. Edző: Lindqvist Greg Kjell

Gólok:
27:26 - 0:1 Carlson (Mihály E.)
36:48 - 0:2 Lidhammar (Tendler)
52:12 - 0:3 Tendler

Kiállítás: 6 perc ill. 4 perc
Lövések: 31 ill. 28 (9:9, 12:10, 10:9)

I. harmad
Élénk játékkal indult a találkozó, mindkét csapat odatette magát. Csányi balról a külső kapuvasat pengette meg, majd nagyon szép Sági – Nemes akció hozhatott volna gólt. Erős, hajtós játékot produkáltak a vendégek is. A harmad felénél hazai emberhátrányban Mihály Á. lőtt jó helyzetből kicsit mellé, majd Varga fekve szerelt gólhelyzetben. A Brassó fölényben maradt, jól támadtak a vendégek, nehéz helyzetekben tisztáztak a lila védők, vagy a magabiztos Duschek. Az utolsó 5-6 perc újpesti fölényben telt, de Tőke mindig a helyén volt.
Erős meccsen két hajtós csapatot láttunk. Kiegyenlített játék, kiegyenlített eredmény. A kilátások? Bármilyen eredmény születhet. Mindenesetre az Újpest azzal a hozzáállással játszik, amellyel meg lehet nyerni egy mérkőzés.

II. harmad
Az iram, a két csapat elszántsága mit sem változott. Már az első percben mindkét kapura ment lövés. Az UTE nem tudta gólra váltani emberelőnyét, pedig erősen beszorították a vendégeket. De mindig sikerült az utolsó pillanatban szerelniük a sárga mezeseknek. A 27. percben Nemes, majd Varga is betalálhatott volna, de nem. Ellenben a 28. percben  Carlson a jobboldalon megindult, lábközötti csellel ment el, s a kapus lába között lőtte gólba a korongot, 0:1. Ez a gól nem volt benne az Újpest játékban. Azaz dehogynem! A sok támadás között több lehetőség van a megugrásos ellenakciókra. A Brassó élt ezzel a lehetőséggel, egy gyors ellenakció egy jó csel után gólt hozott. Az Újpest továbbra is ment, nyomott, így a Brassó is folytatta a kontrázást, Tendler lőhetett volna gólt. És a 37. percben megint összejött a sárgáknak, egy baloldali témadás végén jobbra került át a korong az üresen jövő Lidhammar elé, aki megduplázta az előnyt, 0:1. Így nehéz lesz! A harmad végén Benket ütközte le szemből egy brassói úgy, hogy kettőjük közt volt a védő ütője. Nem volt bírói ítélet.
Borul a meccs. Hiába pörög az Újpest, a vendégek is észnél vannak, nagy a harci kedvük, és jól állnak.

III. harmad
Egyszerű a helyzet: a liláknak támadni kell, gólt kell lőni. De ezt valósítani… A csapat így is tesz, a 0:2 ellenére is fel-felhangzik a buzdítás. Ugyanakkor a Brassó magabiztos, vezet, jól védekezik, jól véd Tőke kapus. Az idő egyre gyorsabban fogy, az eredmény meg csak nem akar változni. Az 53. percben Brassó minden kérdőjelet letörölt, Egy már-már sikeres haza szerelés után visszavették a korongot, a középen feltűnő Tendler belőtte az átadást, 0:3. Akkor mára ennyi volt.
Az Újpest játéka sokkal többet ígért. Ilyen hozzáállással, hajtással lehet meccset nyerni, de lőtt gól nélkül nem. Jó csatáraink vannak, ma jó volt a hozzáállás, de hová lett a gól? A Brassó visszavágott a múltheti hazai vereségért, most is 0:3 lett a vendégcsapat javára.
LS

Szilassy Zoltán:"Tökéletesen ellentétes koreográfiája volt ennek a meccsnek, mint a kintinek. Ha a Brassó idegenben gólt szerez, tömörré válik, jól védi a kapuja előtti területet, mi pedig túlkomplikáltuk a játékunkat, főleg a korong mélyre juttatását. Ha az eredmény negatívan változik, akkor is tartanunk kellene magunkat a taktikához, azokat a játékelemeket forszírozni, amik korábban beváltak, és nem egyénileg próbálkozni." (nso.hu)

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése