2021. március 2., kedd

EL184: DEAC-UTE 3:2 [1-0]

Hajrá Lilák!
Minden elölről indul, semmi előzmény nem számít. Négy győzelem, és mehetünk tovább. Négy vereség, és pápá idény. Esélyek? Hiszünk a csapatban. Amit a nullpontos erdélyi túra után összejátszottak, meghozta a kedvünket, a hitünket, az önbizalmunkat. Van miben hinni, a csapat, a felgyógyult csatárok olyan játékot mutattak, amiből bármi kijöhet.
A Debrecen is erős csapat, remek játékosokkal. Lesz izgulni való a héten, és akár a jövő héten is! Hiszünk az Újpestben! Teljes, 22 fős csapattal vágunk neki a negyeddöntőnek.
Szabad Kevin 14 meccses büntetéséből eddig 8 ment le.

(2021.03.02) EL 184:
DEAC - UTE 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)   -  eseménynapló

Debrecen, 0 néző (ErsteLiga tévé: 237), vezette: Kincses G., Korbuly G., Vincze P., Vincze D.

DEAC: Hetényi Z. - Kloz (1), Vokla 1, Dalecky (1), Turcotte 1, Novotny (1) - Sándor, Kiss R., Pestunov, Kuleshov 1, Hári N. (1) - Berta, Bogesic, Molnár D., Izacky, Mazzag - Mihalik, Kiss P., Szűcs I. Edző: Musial David, Kecskeméti Áron

UTE: Rajna - Kiss Ph., Selan, Benk 1(1), Just, Bodó 1(1) - Stadel, Pokornyi, Sotlar, Sikorcin, Vincze P. - Varga A., Kovács A., Perkovich, Rafaj, Vorobyev - Horváth Á., Szécsi P., Nemes B., Kovács S., Godó. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Gólok:
04:12 - 1:0 Kuleshov (Hári N.)
07:27 - 2:0 Turcotte (Novotny, Dalecky)
20:49 - 3:0 Vokla (Kloz) - ee
49:57 - 3:1 Bodó (Benk)
50:11 - 3:2 Benk (Bodó)

Kiállítás: 6 perc ill. 8 perc
Lövések: 53:48 (14:13, 26:15, 13:20)

I. harmad 
Az elején a Debrecen az élénkebb, Pestunov, majd Kulesov lőtt. Aztán kiegyenlítettebb lett a játék. De élénkebb, az biztos. Nem is kell mondanom, mindkét csapat nyerésre játszik. A 8. percben Hári és Kulesov kontrajáték, kettő az egy ellen Kulesov megszerezte a vezetést 1:0. A következő támadásnál Izacky jobbról a hosszú felső be talált. Vagy csak vas? A videó segítségéven marad az egy. (Én bent láttam.) Ezután az UTE támad, de nem lendületből, inkább nyomnak a lilák. Ez pedig nem igazán veszélyes. Egy Selan Benk akció kimaradt, de az ellenből Turcotte ment fel és be is lőtte, 2:0, 7. perc. Gól lőni kell(ene), nem kapni… Az UTE elöl verekszik, a Debrecen lendületből válaszol. Ugye tudjuk, melyik a veszélyesebb. 11. perc, továbbra sincs gyors újpesti akció, a DEAC mindig felállva várja a lilákat. Ezt a képet meg kéne törni. A 13. percben Turcotte megint kiugrást kapott, de Rajna ott volt. A következő percben hiába jutott emberelőnyhöz a lila csapat, a DEAC nagyon hatásosan védekezett. Az utolsó percen Bodó nem lőtt gólt, majd Varga küzdötte büntetőpadra magát. 
Hiába kiegyenlített a meccs, két gól a hazaiak előnye. Ők lendületből támadnak, mi nyomunk. Nekünk kell változtatni! 

II. harmad 
Rajna kettőt is véd hátrányban, de végül egy visszajátszás után Vokla hátulról középről belőtte a bal felsőbe a korongot 3:0. Készülhetünk az ötödik meccsre. 6. percben megint lila hátrány, mert kiütötte a korongot Rafaj. Azt első -2 perc rosszul sült el, most Novotny vasat lőtt, utána Bodó megugrott, de mellé. Nemes – Bodo játék, kimaradt 2 az 1 elleni támadás. Aztán a DEAC-ból Kulesov nem lőtte be a helyzetét. Pillanatonként fordult a helyzet, de komoly változás – ami az eredményt illeti, nincs. Az utóbbi meccseken csodát teljesítő csatáraink ma hanyagolják a csodatevést, azaz a góllövést. Ajh! Bodó, Just, Siki, Benk, Vorobjov: hol maradnak a gólok? A 30. percben Hári lőtt, szerencsére Rajna az útjában volt. Megint egy megugrás. A továbbiakban többet veszélyeztet az Újpest – eredménytelenül, de nem reménytelenül. A harmad további két kiállítását megúsztuk. 
A háromgólos különbség legtöbbször már eldönti a meccset. Azért engedtessék meg: bennem marad még némi remény. No nem a játék képe alapján, hanem a lila hit miatt. Semmi sem változott a képből, csak az eredmény lett rosszabb. Azért egy csodálatos fordulat – nincs előjele – még segíthet a lilákon. 

III. harmad 
A játék képén, és az eredményen nincs változás. Az Újpest nyom, a DEAC rohan. Az idő fogy, a hátrány nem, a Debrecen igen: 44. perc, újpesti előny. Most, vagy soha! Ahogy elnézem, soha. Azaz ma nem. Fogy az idő, fogy a remény. És ekkor történt valami: az 50. percben Bodó egy remek balsarkos lövéssel betalál, 3:1. Hajrá! És rögtön utána Bodó elvitte a kapu mögött a korongot, a visszaadást Benk lőtte be, 3:2. Micsoda fordulat! A reménytelenségből pár másodperc alatt a győzelem hitéig jutottunk! Már ezért is: köszönjük Újpest! És még van idő a csodát beteljesíteni! Most fut a mindent bele, száguldanak a csapatok. A negyedik gól győzelmet, a harmadik végtelen lehetőséget nyit meg. 55.percben Varga – Hetényi, majd Sikorcin – Hetényi a korong útja. Fogy az idő. Rajna nélkül és emberelőnyben telik az utolsó percben, de ennyi, nincs újabb gól. 

Most nem jött össze. A továbbjutáshoz egyszer Debrecenben kell elkapni a DEAC-ot. Ma nem sikerült. Holnap – ha a támadók hozzák magukat – meglehet a győzelem! Egyébként semleges szemmel (nem az enyém) jó, hajtós, izgalmas volt a mai mérkőzés. 
LS

David Musial: "A harmadik harmad derekán volt egy rövidzárlatunk, amikor szépített az Újpest, ezt leszámítva végig fegyelmezetten és taktikusan játszottunk, három szép gólt lőttünk. Nincs mit ragozni, itt az előny, várjuk a következő ütközetet."

Virág Csaba: "Nem volt benne a meccsben, hogy mínusz háromról kezdjük az utolsó harmadot, hiszen legalább annyi lehetőségünk volt, csak mi kihagytuk mindegyiket. A harmadik harmadban mindent egy lapra feltéve játszottunk, és nehezen jött az első gól, de hamar ütöttünk még egyet, így esélyünk nyílt egyenlíteni. Nem sikerült, ám ha úgy kezdünk szerdán, ahogy most abbahagytuk, nyerhetünk."

A teljes mérkőzés:


Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése