2021. március 6., szombat

EL192: UTE-DEAC 1:3 [0-3]

Tehát ma nyerni kell. Leírni egyszerű. Megtenni? Azt már nem annyira. Újpesten még sosem nyert a DEAC, de minden sorozatnak akkor van vége, amikor felismerik magát a sorozatot. Csak ma és holnap ne így legyen! Pestunov egy meccses eltiltását tölti, a vendégek 17 mezőnyjátékossal állnak neki a meccsnek.
Kezdésig nagyon nehezen vészelték át a fizető távnézők a majdnem csodálatos Ersteligatv végtelenszer ismételt befutóanyagát, reklámjait. Itt jegyzem meg, hogy a képernyőre ki sem tették, hányan figyelték az adást. Ez a korábbiakban sikerülni szokott.

(2021.03.06) EL 192:
UTE - DEAC 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 0 néző (Ersteligatv: nincs adat), vezette: Kókai M., Varjú Á., Muzsik F., Váczi D.

UTE: Duschek - Kiss Ph., Selan, Benk, Just, Bodó - Stadel, Pokornyi (1), Sotlar, Sikorcin 1, Vincze P. - Varga A., Kovács A., Perkovich, Rafaj, Vorobyev - Horváth Á., Szécsi P., Nemes B., Kovács S., Godó, Rajna (kapus). Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

DEAC: Hetényi Z. - Kloz, Vokla 1, Dalecky, Turcotte, Novotny - Sándor, Kiss R., Kuleshov 1(1), Hári N., Berta 1(1) - Bogesic, Filbrandt (1), Molnár D., Izacky, Mazzag - Kiss P., Szűcs I. Edző: Musial David, Kecskeméti Áron

Gólok:
18:37 - 0:1 Berta (Filbrandt, Kuleshov)
30:10 - 0:2 Vokla
43:29 - 1:2 Sikorcin (Pokornyi)
50:23 - 1:3 Kuleshov (Berta)

Kiállítás: 6 perc ill. 8 perc
Lövések: 41:33 (13:10, 8:11, 20:12)

I. harmad 
Kezdetben a hazai támadások beszorítják a DEAC-ot. De amint kijöttek, egyből kapuvasig jutottak. Egyelőre jobbak a védelmek, mint a támadások. A lilák előnyben helyzetekig eljutnak, gólig nem. Még. A 8, percbenjön az első bunyó: Pokornyi és Turcotte ki, utóbbi orra vérzett, pluszpercek nélkül. Aztán lecsaptak egy újpestit, Selant, de semmi. A késübbiekben lenyugodtak a kedélyek. Egy ideig szétszórt játék ment mindkét fél részéről, majd nagy hazai helyzet jött, de Benk és Just sem lő gólt. A 13.percban Sotlar lövését Hetényi éppen csak fogta. Jól védekezik és veszélyesen ellentámad a DEAC. A 16. percben jó támadásokat láthattunk mindkét csapattól. Nagyot védett Rajna, amikor Novotny lőhetett közelről – egyedül maradt Aztán a 19. percben jött jéghideg zuhany: ellentámadás, jobbra került a korong Fildbrandt keresztbe lőtt, a hosszú oldalon érkezett Berta, aki egyből a kapuba passzolt, O:1. Gól, ami nem kellett volna…
Két jó csapat birkózik egymással. Párharcok, ütközések, birkózások. Elszántan harcolnak a küzdő felek. Vannak jó támadások, helyzetek mindkét kapu előtt, de a vendégek kezdték meg a gólgyártást. A szünetben a szövetség honlapja sem dolgozott igazán. Túlterhelték az érdeklődők? Vagy az is lehet, hogy nekem semmi sem jó… 

II. harmad 
elején többet támadtak a lilák. Aztán emberelőnyben ahány újpesti helyzet, annyi debreceni közbelépés. Nagyon jól védekezik a vendégcsapat. Mindenbe belenyúlnak, odaérnek. Folyik a meccs, lassan fogy az idő, hol a gól? Hol a két gól? Aztán elérkezett a 31. perc és a gól, de ott, ahol nem kellett volna: Vokla be tudott jönni kapu elé jobbról indulva az alapvonal előtt, húzott egyet-kettőt, és betette a korongot, 0:2. Most már hármat kellene lőni - a harmadik jöhetne a hosszabbításban is. És elment a fele meccs! A játék képe: az Újpest támad, a védelem vagy Hetényi megakadályozza a gólt. És a vendégcsapat amikor tud, ellentámad. Vagy százszor ismétlődött a képlet. 
A Debrecen tökéletesen védekezik, blokkol ütközik, kisegít, bottal lép közbe. Az UTE mindent megtesz, de ilyen jó védekezést idén még egy csapattól sem láttam. Húsz perc halványuló remény maradt. 

III. harmad 
A 43, percben Dalecky lőtt, Rajna miatt nem lett 0:3. A 44. percben gól, aminek végre örülhetünk! Gól! Nagy kínlódás típusú támadás, többször elvesztett és visszavett korong, végül Pokornyi lövése, kijött, Sikorcin ismételt, Góóól! 1:2! Támadásban maradt az Újpest. Az egyenlítés késik, Stadel éppen mellé lőtt, majd Vorobjov ugrott meg, de kihagyta, Hetényi védett. Aztán jött a DEAC: előbb kettő az egy elleni megugrást úsztunk meg, majd Izacky kapott egy csodapasszt hátulról, de egyedül fölé lőtt. Az 51. percben a gólt akaró UTE korongot veszít, az ellentámadás során Kulesov egyedül mehet, középre kanyarodik és be is lövi, 1:3. Innentől készüljünk holnapra... És arra, hogy kétszer is győzni kell Debrecenben. Jött még egy hátrány, elveszett két percnyi támadás. Az utolsó percben a kilépő Vinczét akasztották büntető. Ha bemegy, ha nem, már nem számít. Bodó nem lőtte be. A vége 1:3. Nagyon nagy baj van. 

Szomorú szombat. A nap hőse a Debrecen védekezése. 0-3-ról, a csapatokat látva alig hihető, hogy van az Újpest számára visszaút. Komolyan gondolom, a DEAC ilyen játékkal bajnokesélyes csapat! Azért holnap próbáljuk meg megint! 
LS

Virág Csaba: “Sok csapat visszajött már innen, ha valaki, akkor mi képesek vagyunk rá. Ez a meccs olyan volt, mint az első kettő, továbbra is hadilábon állunk a gólszerzéssel. Ez egy új gond, amit szerintem fogunk tudni orvosolni. Most is magunkat vertük meg, a Debrecen pedig nagyon eredményesen játszotta a szokásost, vagyis a 80-as évekbeli csalós hokit. Mi közben hiába dolgoztunk ki kétszer annyi helyzetet, mint az ellenfél, nem tudtunk gólokat szerezni. Sokkal fegyelmezettebben kell hokiznunk, magunk mögött hagyni, ami az elmúlt napokban történt, és vasárnap behúzni az első győzelmet.” 

David Musial: “Jó hangulatban jöttünk ide Debrecenből az első két meccs sikere után, de az UTE nagyon jó csapat, három éve nem tudtunk a Megyeri úton győzni. Fontos volt, hogy újra a saját játékunkat tudtuk játszani, és nagyon jókor lőttük a góljainkat. 2-1 után az Újpest nagyon keményen nyomott, de sikerült megszerezni a harmadik gólunkat, amivel megnyertük a mérkőzést. Vasárnap újra lesz esélyünk arra, hogy jól játsszunk.” (jkb.hu)

A teljes mérkőzés:


Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése