2021. március 9., kedd

EL200: DEAC-UTE 4:3 hu. [4:1] továbbjutott: DEAC

A feladat ugyanaz, mint tegnap: győzünk, vagy nekünk annyi. Ez azért iszonyat teher egy csapaton. A DEAC mondhatja: ha ma nem, akkor majd legközelebb. Tegnap összekínlódtuk a győzelmet, ezzel nagy örömet és további aggódást hozva a szurkolókra.
Tehát: aggódjunk együtt, szurkoljunk együtt, örüljünk együtt! Aztán csütörtökön megint. És szombaton is!

(2021.03.09) EL 200:
DEAC - UTE 4:3 hu. (1:0, 2:2, 0:1, 1:0)   -  eseménynapló

Debrecen, 0 néző (ErsteLiga tévé: 319), vezette: Gangel L., Kincses G., Vincze P., Váczi D.

DEAC: Hetényi Z. - Kloz, Filbrandt 1, Izacky (2), Turcotte 1(1), Novotny - Sándor, Kiss R. (1), Kuleshov 2, Hári N., Dalecky - Berta, Bogesic, Molnár D., Mazzag, Kiss P. - Kozma, Szűcs I. Edző: Musial David, Kecskeméti Áron

UTE: Rajna - Kiss Ph. 1, Selan, Benk 1, Just (1), Bodó (1) - Stadel, Pokornyi, Sotlar (1), Sikorcin 1, Vincze P. (2) - Varga A., Kovács A., Nemes B., Perkovich, Vorobyev - Szécsi P., Kovács S., Horváth Á., Godó. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Gólok:
15:58 - 1:0 Kuleshov (Kiss R.)
25:58 - 2:0 Turcotte (Izacky)
28:03 - 3:0 Filbrandt (Turcotte, Izacky)
36:04 - 3:1 Sikorcin (Vincze P., Sotlar)
39:26 - 3:2 Benk (Bodó, Just) - ee
58:24 - 3:3 Kiss Ph. (Vincze P.)
65:58 - 4:3 Kuleshov

Kiállítás: 4 perc ill. 6 perc
Lövések: 48:53 (12:20, 18:16, 13:12, 5:5)

I. harmad 
A mérkőzés elején minkét csapat ment, támadott, de talán óvatosabban, mit az előző meccseken. A 6. percben Varga lőtt, majd Sikorcin. Nyomott az Újpest, és van letámadás is, amit eddig nem nagyon. láttunk. Sőt, emberelőnybe kerültünk, de kimaradt. (A közvetítés most akadozik nálam.) A mi előnyünkben rögtön Kuleshov lőtt Rajna fejére: sisakfelúlítás szükséges – addig Duschek sisakját tette fel a kapus. Nincs gól, 9. percben Novotny lövését fogta Rajna. Feljött a DEAC, pedig összességében mintha jobb, erőszakosabb lenne az Újpest. A 11. percben  Sotlar lőtt közelről, Hetényi a végállomás. Egy percre rá egy sor védés után a kipattanót Sikorcin tette rá az épp üres kapura, de egy védő mentett. Tehát majdnem vezetünk. A sok majdnemből csak-csak lesz majdigen! Jellemző különbség: ma eddig nem nagyon léptek meg a debreceniek. Az előző meccseken minden támadásuk félelmetes volt. A 14. percben kettő az egyben elindult az Újpest, és gól is lett, Kiss Phil! A bírók nem adták meg. A gól előtt a szerelés hmmm, kérdőjeles volt. De ki látott ilyet? Négy bíró lesi a meccset, elengedték a faultot, aztán gondolkoztak, nem gól, hanem kiállítás. Nem mondom, hogy nem volt jogos a kettő perc, de talán akkor kellene ítélni, amikor a szabálytalanság megtörténik, nem utána, bemondás, kérés, visszaemlékezés vagy lelkiismeretfurdalás után. A hazai emberelőnyben nagyon sok a Rajna munka, de a végén egy távoli lövés után Kuleshov közelről betette. 1:0 – 0:1 helyett. A vége előtt Mazzag lövését hárította Rajna. 
Kiegyenlített a meccs, egy bírói furaság állította az eredményt. Biztató, hogy a korábbi három meccs jellemzői: Újpest nyom, Debrecen lerohan eddig nem ismétlődik. Sokkal pontosabb, figyelmesebb az Újpest. Nagy kár, hogy nem a mienk az első gól. 

II. harmad 
Változatos a meccs, de jó az Újpest, jó a védekezés is. Azért olyan igazi nagy ziccer nincs. Hetényi dolgozik többet. A 26. percben kicsit váratlanul Izacky átadása után Turcotte középről gólt lőtt 2:0. Pedig jobb az Újpest, de ez számokban nem látszik. Akkor már 3 gólt kell lőni. A továbbiakban a kép nem változott, támadnak a fehérmezes lilák, Hetényi sokat véd. Ráadásul a 29. percben Turcotte kavart – áttette jobbra jött Filbrandt és 3:0. Úgy tűnik, az idény utolsó lila meccsét látjuk. Erőlködünk, de a DEAC-nak is van lehetősége. Nem csak a nézőknek, talán a játékosoknak is fogy a kedve. A 37. percben visszajött egy kis remény: a hit gólt hoz, a Vincze balról lőtt, a korong lepattant, Sikorcin bekotorta, 3:1. A csatár fekve maradt, a kapu elmozdult, de ami gól az gól, tehát 3:1 Egy kicsi szerencsénk legyen már! Hosszú, nehéz az út vissza… A továbbiakban a DEAC veszélyesebb. Ha lőnénk egy gólt, visszanyitnánk a meccset. És aztán lőni kéne még kettő. A 40. percben előnybe kerültünk, és megvan a gól! 13 mp után Bodó lövése lecsorog, ott van Benk! 40. perc, 3:2
A játékosok, szurkolók kedve, lelkesedése visszajött. Mindent bele! Ez a legjobb a hokiban, amikor a végről is lehet visszaút. És most úton vagyunk! Pedig 3:0 után sokkal jobb lett a DEAC, támadások, lövések sorával. És mégis: az Újpest dolgozik a csodán. Szüneti reklám: „Hiszek magamban, hiszek a csapatomban!” 

III. harmad 
A 42 percben majdnem Turcotte talált be, de Rajna varázsolt. A másik oldalon Sotlar befordult, Hetényi védett. Majd hatalmas kavarodás a D kapu előtt. Mindez egy percen belül! A DEAC jól védekezik. Mindkét csapat mindent belead. De hát mi mást tehetnének? A 47. percben Turcotte kapuvasat talál. Kijöttek a hazaiak. A 27 percben Just kiült, nagyon nehéz a 2 perc. Mit kettő! Benk is mehetett ki. Ezt nem lehet kibírni! Mindkét eset megadható volt. Az elsőt kibírtuk. És a másodikat is kivédekezte az Újpest! Akkor most elöl mutassuk meg! Az 51 percen Turcotte – Novotny összjáték, szerencsére fölé ment a lövés. Egy perc múlva megint kapuvas, ezúttal Berta volt a tettes. Az ellenakcióból Varga lőtt fölé. Sajnos, támadásban sok a rossz átadásunk. Eljött az utolsó előtti perc, mindent bele! Nincs taktika, csak lelkesedés. Kell a gól. És feljött Kiss Phil, balról védőből lőtt, gól, 3:3! Már alig hittünk!!!!!!! Köszönjük! 
Pihenjünk egy kicsit. Idegrongáló csodacsapatunk van! 

IV. harmad 
Harc, lehetőség itt is, ott is. Az UTE támad többet, de egy gólt találni is lehet. A 65. percben Filbrandt lőtt majdnem gólt, és jött az ismétlés: Kiss R. lőtt üres kapura, de Benk belelépett, kipattant róla a pakk. Aztán a 66. percben Kuleshov vitte-vitte a korongot, középre ért, és lőtt, gól, 4:3

Ennyi volt. Szomorúak, dühösek vagyunk. De nem haragszom a csapatra: a lelküket kitették, nagyot hajtottak, háromgólos hátrányból felálltak, és lehetett volna fordított is az eredmény. De nem lett. Jó csapat a Debrecen. Mindkét csapat megérdemelte volna a továbbjutást. 
A rossz forgatókönyv a miénk lett. Fél év szünet, aztán majd meglátjuk. Remélem, személyesen. Szervusz Újpest, sziasztok szurkolók… 
LS

David Musial:
"Bevallom, amikor a rendes játékidő végén az Újpest kiegyenlített, éreztem a kispadon, hogy kicsit padlón van a társaság. Azt kértem a fiúktól, összpontosítsanak, mi mást is mondhatna ilyen helyzetben az ember?! Kulesov nagyszerű gólját remek akció előzte meg, ami azt jelenti, hogy maradt bennük kreativitás és erő. Egy lépést megtettünk a célunk felé, úgy tervezzük, hogy még van kettő." 

Virág Csaba:"Büszke vagyok a fiúkra, hiszen mínusz háromról jöttünk vissza, erre kevés csapat képes Debrecenben. Természetesen csalódottak vagyunk, hiszen többet reméltünk. Elképesztően kemény párharc volt, annyi döntött a Debrecen javára, hogy egy fokkal jobban használta ki a helyzeteit – a liga két legjobb kapusa állt a kapukban." (nso.hu)

A teljes mérkőzés:


Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése