2021. március 7., vasárnap

EL196: UTE-DEAC 3:2 hu. [1:3]

Tegnap azzal vigasztaltuk magunkat, hogy majd holnap. Ma van az a holnap. Ha győz a csapat van tovább, még 1-2-3-sok meccs. Ha nem, megyünk a semmibe. Ma ez ilyen meccs. Tegnap a DEAC védekezése elképesztő volt, és az ebből induló ellenakciók gólokat hoztak. Fontos lehet, hogy a mai meccsen mi lőjjük az eső gólt-gólokat. Szeretnék az idényben még sok zártkapus meccsről beszámolni! 
A kedves fizetős tévé a tegnapi előjátékokat adta ma is újra és újra, reklámok tömegével együtt. Komoly szenvedés idő előtt megvenni a ”meccsjegyet”.


(2021.03.07) EL 196:
UTE - DEAC 3:2 hu. (0:0, 2:1, 0:1, 0:0, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 0 néző (Ersteligatv: nincs adat), vezette: Kókai M., Korbuly G., Pálkövi Bo., Szabó D.

UTE: Rajna - Kiss Ph. (1), Selan, Benk (1), Just 1, Bodó 1(1) - Stadel, Pokornyi (1), Sotlar (1), Sikorcin 1, Vincze P. - Varga A., Kovács A., Nemes B., Perkovich, Vorobyev - Szécsi P., Kovács S., Horváth Á., Godó. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

DEAC: Hetényi Z. - Kloz, Vokla, Dalecky, Turcotte, Novotny - Sándor, Kiss R. 1, Kuleshov (1), Hári N., Berta (1) - Bogesic, Filbrandt 1, Molnár D., Izacky, Mazzag - Kiss P., Szűcs I. Edző: Musial David, Kecskeméti Áron

Gólok:
30:22 - 1:0 Just (Benk, Bodó)
38:54 - 1:1 Filbrandt (Kuleshov)
39:06 - 2:1 Sikorcin (Sotlar, Kiss Ph.)
48:44 - 2:2 Kiss R. (Berta)
85:59 - 3:2 Bodó (Pokornyi)

Kiállítás: 10 perc ill. 8 perc
Lövések: 48:58 (5:12, 20:12, 12:13, 7:15, 4:6)

I. harmad 
Kettő perc után a játék felvette a három meccs óta megszokott képét: az Újpest támad, a DEAC lendületből ellentámad. A 3. percben Izacky üresen lőtt, Rajna átért a hosszúra. Bár vannak hazai támadások, de nem vagyok nyugodt. A 8. perctől kicsit feljöttek a lilák, de hamarosan minden kiegyenlítődik. Ugyan, jó, izgalmas, változatos a meccs, de én inkább a vezetést élvezném! A harmad második felében UTE nem nagyon jut lövéshez, míg Rajna dolgozik rendesen. A DEAC 2-3 emberrel letámad, ez nagyon zavarja a lilákat, sok a hibás támadásindítás, így meg is vagyunk fékezve. 
Egy jó dolog történt a harmadban, hogy nem kaptunk gólt. Sokkal jobbak, élénkebbek a vendégek. A lövésarány 5:12. Inkább nem elemezgetek tovább. 

II. harmad 
22. perc: az Újpest elszámolta magát, ez 2 perc bünti. Az első perc jól lement, a második nehezen. A 25. percben hazai előny: sikerül végre? Hetényi csillogott – kétszer is – tehát nincs gól. De a sok erőlködés meghozta a sikert: a 31. percben Újpest gól, Benk átadást kapott, lőtt, a kapusról kijött, Just ismételt, 1:0! Nagyon fontos gól, ettől kezdve nem mi futunk a Debrecen után! Ezután megnövekedett Hetényi munkája, a gól feldobta a hazai csapatot – és a közvetítést, vagy az eseménynaplót figyelő szurkolókat is! Egyre több veszélyesen alakuló támadást láttunk. A 36. percben némi zavar után majdnem jött a büntetés. Vigyázzunk! 37, perc Benk kiállt, öt másodperccel később Turcotte egyenlített – létszámban. Novotny lövését bravúrozta Rajna, majd Kiss Patrik jött kapura egyedül A 39. percben Kuleshov lövését sikerül menteni, a korong balra kerül, Filbrandt egyenlít egészen messziről, egészen hegyes szögből remek lövéssel. 1:1. Jajj! De nincs vége! A középbedobás után rögtön indult az újpesti akció, Sotlar jobboldalon ment fel- vissza passzolt a középen érkező Sikorcinhoz, aki elengedte vagy 10 méterről, 2:1
Őrület! Egy csomó kínlódás után végre vezettünk, erre a 39. percben egyenlítenek a vendégek De az utolsó percben megint hazai gól! Csodálatos! Van miért hajtani, van miért izgulni. A lövésarány most 20:12. Ez azért más, mint az eső harmadban volt! 

III. harmad 
A játék képe ugyanaz, de most vezetünk, bár egy gól az csak aligelőny. Továbbra is élet- azaz gólveszélyesek az ellenakciók. De az elmúlt meccsek végig erről szóltak, nem ismételném annyira. Sokadik lefordulás, sokadik emberelőnyös (mármint több csatár mint védő) támadás végén a jobbról átnyomott korongot Kiss P. üresen érkezve beverte a hosszú oldalon 2:2, 49. perc. Mi a taktika? Most gólt nem szabad kapni. Lőni ráér a hosszabbításban. 
Nem tudni, ki nyer. Sajnos, szerintem a DEAC jobb hokit játszik. Soha nincs újpesti csatár üresen. Mindig van debreceni támadó üresen. Alapvető különbség. De a védekezés keménysége és szervezettsége is a vendégeknél jobb. Hetényi remek, de Rajna egyenesen csodálatos.
Folyt. köv. Összejön a gól? Vagy nekik jön össze? 

IV. harmad 
azaz első hosszabbítás. A folytatásban 4-4 mezőnyjátékos játszik. Inkább debreceni fölény, az újpestiek lövéseibe rendszeresen belenyúlnak még Hetényi előtt a védők. A 64. percben Novotny főbe lőtte Rajnát. No nem nagyon, de meg kellett állni egy kicsit. Mert veszett sok lövést fog Rajna. Tehát a játék képe a megszokott. Később Benk veszélyes kétszer is. Újpesti kiállítás után – 3 a 4 ellen - Rajna csillog. Meddig bírja? Lehet bírni? Hihetetlen! A kettő perc alatt kétszer ütöttük ki a korongot a harmadból. De utána is úgy jön a Debrecen, mintha előnybe lennének. A 70. percben majdnem UTE gól. Visszakapjuk az előnyt? A 78. percben igen, Berta durváskodott. De akkor: Novotny hátrányban rávezetett, Rajna sokadik bravúrját mutatta be. Csodakapus! Próbálkozás itt és ott – most jön az ötödik. Harmad. 

V. harmad 
Nagyon hosszú meccs. Sajnos, az aggódás erősebb, mint a szurkolás. De nézzük! Már megint Rajna dolgozik többet. De mindkét csapat utolsó szusszig támad. És az 5. percben, összesítésben 85:59-nél Kiss Ph. lőtt, Hetényiről felpattant és a kapuba került a korong. A jegyzőkönyv Bodót látta, de sebaj! 

GYŐZELEM! VAN TOVÁBB! Ennél most nincs fontosabb! 
LS 

Virág Csaba: „Mindig az első és a negyedik győzelem megszerzése a legnehezebb. Ez a meccs ugyanolyan volt, mint az előző három: ki-ki mérkőzés, amiből most mi jöttünk ki jobban. Az első harmadban még benne volt a fiúkban a szombati meccs, kicsit megszeppenten kezdtünk, de aztán szépen lassan javult a játékunk, ami jó előjel a keddi, debreceni túránk előtt.” 

Kecskeméti Áron: „Bármelyik csapat nyerte volna ezt a sokáig húzódó mérkőzést, megérdemelte volna, hiszen mindkét oldal alakított ki nagy helyzeteket. Ezúttal nem nekünk volt szerencsénk.” (nso.hu)

A teljes mérkőzés:

Az összefoglaló:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése