2022. február 19., szombat

EL220: UTE-Győr (Vasas) 5:0

Délután az FTC-Gyergyó meccs rosszul alakult számunkra. 7:6 lett hosszabbításban úgy, hogy Szilassyék 2:0-re és 6:4-re is vezettek, de fordult a szerencse, végül a hosszabbítás vége előtt 4 másodperccel lőtt góllal győztek a hazaiak. Így a második helyhez 15 gólos Újpest győzelem kellene, de ez csak matematika, erre gondolni sem lehet. Azért ne feledjük: az alapszakasz harmadik helyért ma győzni kell!
Szépszámú és lelkes közönség jött össze, és nagyon akartuk a győzelmet.
A csapatban ma sem játszhatott Benk András, továbbá Zsigmond Áron és Balogh Bence sem. 

(2022.02.19) EL220:
UTE - UNI Győr ETO HC 5:0 (0:0, 3:0, 2:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 525 néző, vezette: Babic V., Németh M., Kövesi B., Váczi D.

UTE: Rajna - Stadel, Pokornyi, Németh A. (2), Suter (1), Kiss P. 2 - Kiss Ph. (1), Jago (1), Kovács A., Coatta 2, Just 1(1) - Varga A., Kiss D., Nemes B., Kovács S., Csergő - Robichaud. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

UNI Győr ETO HC: Sági M. - Tornyai, Lendák, Szlama, Bödök, Czakó - Kmec, Vas M., Szalma, Páterka, Madácsi - Bukor, Léránt, Dézsi, Schmál, Turbucz - Bugár, Nagy M., Odnoga, Majoross B., Béres, Tóth K. (kapus). Edző: Ladányi Balázs, Revák Zoltán

Gólok:
21:30 - 1:0 Kiss P. (Németh A.)
31:08 - 2:0 Coatta (Jago, Just) - ee
31:28 - 3:0 Kiss P. (Suter, Németh A.)
45:57 - 4:0 Coatta (Kiss Ph.)
48:59 - 5:0 Just

Kiállítás: 8 perc ill. 4 perc
Lövések: 35:21 (12:7, 16:6, 7:8)

I. harmad
Élénk játékkal indult a mérkőzés. A második percben már 0:3 volt a lövési arány, a 4. percben egyenlítettünk. Két elszánt csapat játszott a győzelemért, bár a győriek helyzetén egy siker nem sokat változathat. De ennek ellenére akartak, küzdöttek, támadtak. Érdekes játék alakult ki: nem voltak felállások, szinte csak oda-vissza száguldozást láttunk. A közönség is vette a lapot, sokszor beindult a szurkolás. A teljesen jó hangulathoz csak a hazai gól-gólok hiányoztak. 

II. harmad
Aztán hamar ez is megjött, a 22. percben gyors újpesti ellenakció során Kiss Patrik ment be középen a támadó harmadba, eléggé távolról vágtából eleresztett egy hatalmas lövést, a korong a botos alsó sarokba mozgatta meg a hálót, 1:0. A játék képe annyit változott, hogy még aktívabb lett a lila csapat, a győriek lassan megérezték, hogy ez nem az ő napjuk. Aztán eljött a 32. perc, amikor emberelőnyben, a kiállítás után következő buli után Coatta megkapta a korongot, előre lépett, és 2:0. És 20 másodperc múlva már 3:0, egy lövés kijött Sági kapusról, majd némi villámjáték után Kiss Patrik talált be. A gól után lecserélték Sági Mátét, aki jól védett ugyan, de ha gyorsan kap még egyet, az biztosan nagyon megviselte volna. A mérkőzés eldőlt, a lilák sokat támadtak, jókedvű szurkolás is segítette a csapatot. A vendégek próbáltak helytállni, és egy-két helyzetig el is jutottak.
Megvan a mérkőzés, az eredmény és a játék képe egybevág.

III. harmad
Egy aranyos jelenet a kezdés előtt: a bírók kő-papír-olló játékkal döntötték el, ki dobja be kezdésnél a korongot. Németh M. nyert.
A győztes csapat támadott többet. A győriek nem adták fel igazán a meccset, de 0:3-nál nem lehet úgy játszani, mint egyenlő állásnál. A 46. percben Coatta baloldalon ment, már majdnem az alapvonalra ért, amikor lőtt, a lövés Tóth kapusról pattant a hálóba, 4:0. A 49. percben Kyle Just a jobboldalon a támadó harmadban visszavette a korongot a védőktől, nagyon megnézte a rövid sarkot, és be is talált, 5:0.

Az alapszakasztól magabiztos győzelemmel búcsúzott az Újpest. Élénk, kiegyenlített, száguldozós első harmad után eldőlt a meccs.
Most sorolhatnám az okokat, miért nem hoztuk a második helyet. Az elszalasztott lehetőségek, elhullajtott pontok és egyéb történések megítélését – esetleg megírását - az olvasókra bízom. Ehhez segítségnek ajánlom az Újpest mérkőzések most kiegészített listáját.
Most egy hét szünet, amíg kialakul, hogy melyik két csapat csatlakozik a már továbbjutott első hathoz, aztán ellenfél választás – mi harmadiknak, tehát két csapat közül választhatunk majd. Reméljük, hiányzóink visszatérhetnek és még sok mérkőzést játszik az UTE.
LS



Virág Csaba: "Jól megérdemelt harmadik helyet szereztünk az alapszakaszban, sok pontot gyűjtöttünk a tavalyi szezonhoz képest, sokat tudtuk előrelépni, ami mindenképpen pozitív. Jó mérkőzést játszottunk, sok jó dolgot csináltunk a jégen, olyan pozitív dolgokat, amikre szeretnék alapozni a rájátszásban is, ez a meccs jó rávezetés volt nekünk a playoffra. Jó formában vagyunk, remélem lesznek visszatérők, és négy sorral tudunk újra játszani, erre minden esély megvan. Remélem, hogy minél tovább jutunk a rájátszásban, de nyilvánvaló, hogy mindig csak az előttünk álló mérkőzésre fogunk koncentrálni. Teljesen elégedett vagyok azzal, amit ma mutatott a csapat."

Ladányi Balázs: "Úgy érzem, hogy tíz percig voltunk meccsben, ettől függetlenül az első harmadot még kihúztuk kapott gólt nélkül, onnantól esélyünk sem volt semmire. Gratulálok az Újpestnek, sok sikert a rájátszáshoz."
(utehoki.hu)

A teljes mérkőzés:

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése