2022. február 24., csütörtök

Véget ért a jégkorong alapszakasz

Szombaton véget ért az alapszakasz. A tények azok, hogy a 3. helyen végeztünk és így a 3. csapatként választhatunk ellenfelet magunknak az alsóházból. Viszont csak maguk a tények nem tükrözik azt, hogy mennyi minden történt az elmúlt 6 hónapban.

Kezdjük azzal, hogy a csapat jelentősen átalakult. Távozott a liga egyik legjobb játékosa Chris Bodo, aki bármelyik gárdának komoly erősítés lenne. A Gyergyónak lett az. A tavalyi légióból Just és Stadel maradt a Megyeri úton. Az érkező külföldiek közül, mint utóbb kiderült Sam Coatta jelentette a legnagyobb erősítést, de Suter szerződtetése is jó húzásnak bizonyult. Mégis igazolásaink közül a legnagyobb fegyvertényt Kiss Dani hazahozatala jelentette. Jó őt újra lilában látni, ez illik hozzá! A fiatalok közül Kovács Alex is többször bizonyította, hogy komolyan kell számolni vele, ugyanúgy mint az újpesti nevelésű srácok, akik lehetőséget kaptak az alapszakasz alatt. Az eddigi jó szereplés elképzelhetetlen lett volna a kapitány Benk Andris és az elképesztő formában védő Rajna Miki nélkül. Fantasztikus, amit nyújtottak minden meccsen, amikor jégre léptek! 

Rögtön az idény elején 3 nyert meccsel jöttünk haza Erdélyből, amihez hasonlóra bevallom én nem is emlékszem. Meg kell említeni még a pazar hazai mérlegünket (20 meccsből 18-at húztak be a srácok), és azt, hogy a zöldek ellen háromszor is mi hagyhattuk el győztesen a pályát. Az FTC elleni két hazai, a fergeteges hangulatról is emlékezetes marad a srácoknak és nekünk is. Később a játékosok közül többen is kiemelték mennyire fontos volt a csapatnak a szurkolás és a közel teltház. A csoportok, a Tábor jelenlétére a rájátszás alatt is hatalmas szükség lenne, hiszen ilyen hangulatban eleve előnyből indulunk. 

De mindenki tudja, hogy a lényeg most következik. Egy sikeres alapszakasz le tud rakni egy jó alapot, de a házat most kezdjük építeni. Jelen pillanatban még zajlik a középszakasz azon része, amelyben kiderül, hogy melyik az a 4 csapat, akik közül a felsőház négyese ellenfelet választhat magának. A MAV és a Brassó már tagja az alsóháznak. A papírforma alapján hozzájuk fognak csatlakozni a DVTK és a Debrecen, de ezt azért bátorság lenne tutira kijelenteni, mert a Győr és a Fehérvár is simán odaérhet. Számunkra talán a MAC jelentené a legkönnyebben vehető akadályt az eddigi 4/4 alapján, de ők sem mondhatók gyenge brigádnak. Viszont számomra elképzelhetetlennek tűnik, hogy a Csík vagy a zöldek nem viszik ki az újbudai társaságot előttünk. A bent maradó hármas mellett és ellen is szólnak érvek. Leginkább a Brassót kellene elkerülni, az eddigi eredmények és a távolság miatt, de ez akár borítékolható is. Most mi a lehető legtovább tartó párharcoknak szurkolhatunk, hogy minél fáradtabb, elgyötörtebb csapattal találkozzunk a négybe jutásért. Legyen már kézzelfogható jutalma az eddigi melónak! 

Szóval most indul az igazi buli! Legyen bárki is a következő ellenfél, egyet nem felejthetünk el: Most mindenkinek a 100%-ot kell kipakolnia a jégre. Kőkeményen kell beleállni az összes meccsbe és mindenképpen tanulni kell a tavalyi rájátszás hibáiból. 33 éve nyertünk utoljára bajnokságot. Leírni is rém sz@r érzés... A szimpatikus vesztes szerepéből már mindenkinek elege van. A következő pár hétben minden nem építő tényezőt el kell felejteni. Rohadtul nem érdekes most, hogy ki mennyi pénzből gazdálkodhat, kinél milyen ex-KHL, ex-NHL játékosok játszanak, és milyen "elfogulatlan" végeredményt prognosztizálnak különböző hokis oldalakon. Amire kizárólag koncentrálni kell az, hogy ez AZ ÚJPEST! Ez mindent elmond. Küzdjetek az utolsó másodpercig, tökösen, ellentmondást nem tűrően álljatok bele minden párharcba, minden meccsbe és tegyétek ki minden tudásotokat a jégre! Így bármi is fog történni, mi büszkék leszünk rátok és ott leszünk mögöttetek. Bár tudjátok: Legendák a Győztesekből lesznek!
Srácok, váljatok legendává!

Karsai Zsolt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése