2023. február 8., szerda

EL181: UTE-DAB 1:3 (0-1)

Újra meccs Újpesten! De ez már más, mint az eddigiek: párosmeccs három győzelemig. A győztes a liga nyolc csapata közé kerül, akik a bajnoki címért harcolnak. 
Az Újpest 36 szerzett ponttal (33%) a nyolcadik, a DAB 27  ponttal (25%) a kilencedik helyet csípte meg a 36 fordulós alapszakaszban. De figyelmeztető jel: az egymás elleni mérleg szerint egy Újpesti győzelem áll három újvárosi győzelemmel szemben. Tehát nem lesz könnyű.
Vagy hatvan újvárosi szurkoló kísérte csapatát a Megyeri útra, végig énekeltek, doboltak. 

(2023.02.08) EL 181:
UTE - Dunaújvárosi Acélbikák 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 379 néző, vezette: Haszonits M., Nagy A., Muzsik F., Kocsány B.

UTE: Rajna - Jekunen 1, Erdőhelyi, Benk (1), Just (1), Peresunko - Kiss Ph., Kiss D., Shirley, Madácsi, Kiss P. - Balázsi, Pokornyi, Németh A., Kovács A., Nádasy - Nemes B., Kovács S., Balogh B. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt
ERSTE csapatpont: 35.2

Dunaújvárosi Acélbikák: Jarvinen - Varga A. (1), Brus 1, Embrich 1(1), Ödman (2), Valtola - Svars, Kmec, Szalma, Dézsi, Somogyi B. - Vas M., Léránt, Niskanen, Mihalik J., Rybchyk 1 - Lammi, Strenk, Marosi, Szabó Cs. Edző: Eronen Niko, Tuomisoja Sami
ERSTE csapatpont: 48.4

Gólok:
16:17 - 0:1 Brus (Ödman, Varga A.)
18:19 - 0:2 Rybchyk (Embrich)
29:17 - 0:3 Embrich (Ödman)
48:15 - 1:3 Jekunen (Benk, Just) - ee

Kiállítás: 0 perc ill. 2 perc
Lövések: 32:30 (10:15, 11:10, 11:5)

I. harmad
A vendégek nagyon beindultak, az első négy percben vagy ötször hárított Rajna. Ezután kijöttek a lilák, Németh Attila lövése nem tudott bemenni. Ezután teljesen leült a meccs, elveszett a tempó, a száguldás. A 10. percben egy rossz indítás után Valtola lépett meg, de Rajna a helyén volt. Ezután lila percek következtek, de a DAB ellenakciói veszélyesek voltak. Mihalik, az egykori újpesti a 16. percben elszáguldott a jobboldalon, úgy cselezett, mint fénykorában Újpesten. A 17. percben Ödman Hadzinikolic elszáguldott (nem volt les?) megkerülte a kaput, a visszaadásból Brus lőtt gólt, 0:1. És hogy még rosszabb legyen a helyzet, a 19. percben Rybchyk ment el a baloldalon, lövését hárította Rajna, de a korong felpattant rajta, és a hálóban landolt, 0:2.
Mára ennyi volt? Kísért a korábbi DAB meccsek emléke. Ügyesebbek, gyorsabbak, gólerősebbek a vendégek.

II. harmad 
Hajt az Újpest, érzik a játékosok, hogy most vagy soha. Öt az öt ellen is beszorítjuk a fehérmezeseket, helyzeteink is vannak. De ezzel a játékkal teret nyit az Újpest az ellentámadásoknak – ezek most nem hoznak gólt. Viszont az iram egyre nagyobb. A 27. percben Peresunko szép cselek után Pokornyihoz passzol, de a gól megint elmaradt. Az oda-vissza játék folytatódik – vesztünkre. A 30. percben Embrich egy kiugrás után kapott remek átadást, amit be is lőtt, és gyakorlatilag eldöntötte a meccset, 0:3. Időkérés után az Újpest játéka gyengült.
A hazaiak megpróbálták csökkenteni, kiegyenlíteni a jelentős hátrányt. Támadtak, de ez most kevés volt. Mintha nem lett volna elég erő a csapatban. Hiába, a reménytelen eredmény elvette azt a lelkierőt, ami szükséges a maximális erőkifejtéshez. 

III. harmad 
Aligremény, támadási próbálkozások, Újvárosi megugrások. Az egyik csapat nem tud, a másik már nem is akar változtatni. A 48. percben Kiss Phil kapuvasig jutott, de egy perc múlva egy kapu előtti kavarodás végén Jekunen talált be, 1:3. Késő már. Az Újpest próbálkozik, a végén kapus nélkül is, de marad a vereség. 

Nem szép, amit mondok: az Újpest nagyjából ma is  úgy játszott, mint az egész idényben. Úgy láttam, hogy a DAB jobb csapat, mint az Újpest. A különbség a támadások minőségében és gólokban is megmutatkozott. Ezek alapján továbbjutásunk reménye jelentősen csökkent. Másképp megfogalmazva: a negyeddöntőhöz az Újpestnek továbbra is három meccset kell nyernie, az Újvárosnak már csak kettőt.
LS

Virág Csaba: "Nem jó jel, hogy az első hazai meccsünkön kikaptunk, de még ennél is jobban aggaszt a mutatott játék, mert az nagyon gyenge volt. Leginkább a küzdőszellem döntött ma, nagyon nehéz úgy jó eredményt elérni, ha a párharcok jelentős többségét az ellenfél nyeri. Jól játszott ma a DAB, mi pedig tudásunk alatt hokiztunk, ha ez volt tőlünk a száz százalék, akkor baj van. Az egyetlen pozitívum, hogy 22 óra múlva újra játszunk, lehet javítani. Adósak vagyunk a szurkolóknak, mert ez nem volt méltó hozzánk, sokkal de sokkal több kell. Az ilyen teljesítmény a playoffban elfogadhatatlan." 

Niko Eronen: "Hasonlóan játszott a két csapat, jó meccset vívtunk az Újpesttel. Az volt a különbség, hogy mi voltunk az éhesebbek, jobban akartuk a győzelmet, és sikeresebbek voltunk az egyéni párhacokban. Egy ilyen szériában gyorsan változhatnak az erőviszonyok, nem jelent semmit, hogy megnyertük az első meccset, a következő kihívás, hogy holnap is győzzünk." (utehoki.hu)


Az összefoglaló:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése