2023. február 13., hétfő

EL187: DAB-UTE 3:2 (3-1)



Egyszerű a kérdés: vége van az idényünknek, vagy 
lesz-e még legalább egy mérkőzésünk ?



(2023.02.13) EL 187:
Dunaújvárosi Acélbikák - UTE 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)   -  eseménynapló

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 270 néző, vezette: Haszonits M., Rencz D., Kövesi B., Balla N.

Dunaújvárosi Acélbikák: Jarvinen - Varga A., Brus, Embrich 1(1), Ödman (1), Valtola 1 - Svars, Kmec, Szalma (1), Dézsi (1), Somogyi B. 1 - Vas M., Léránt, Niskanen, Mihalik J., Rybchyk - Lammi, Tamás, Strenk, Marosi, Szabó Cs. Edző: Eronen Niko, Tuomisoja Sami
ERSTE csapatpont: 48.4

UTE: Rajna - Jekunen, Erdőhelyi, Kovács A., Just, Peresunko - Tornyai, Kiss D., Shirley, Madácsi, Kiss P. - Kiss Ph., Pokornyi (2), Nemes B. (1), Németh A. 1(1), Benk 1 - Nádasy, Kovács S., Balogh B. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt
ERSTE csapatpont: 36.5

Gólok:
22:03 - 0:1 Németh A. (Nemes B., Pokornyi)
24:40 - 0:2 Benk (Pokornyi, Németh A.)
32:33 - 1:2 Embrich - büntető
45:27 - 2:2 Somogyi B. (Dézsi, Szalma)
51:54 - 3:2 Valtola (Ödman, Embrich)

Kiállítás: 4 perc ill. 4 perc
Lövések: 29:43 (7:14, 9:17, 13:12)

I. harmad
Az újpest megértette a feladatot, és mindent bele játékkal kezdtek. Hajtás, helyzetek, lövések. Kicsit később ébredt a DAB. De az Újpest lényegesen nagyobb tempóval játszik, mint tegnap. Benk sorozatban lő veszélyesen. Jellemző, hogy sokszor a támadóharmadban visszaszedjük a korongot. Fölényben lila-fehér csapat, de a gól hiányzik, pedig benne van a csapatban. Pontozással vezetünk, de az eredményjelzőn nem. A lőarány 14:7 ide, de a gólarány 0:0. 

A II. harmad
elején Emrich pattint, de Rajna bravúrral ment. És végre itt van, amit vártunk: a 24. percben Jó újpesti támadás ment végig, Nemes adott vissza, Németh Attila középről, elég távolról a bal felső sarokba bombázott, 0:1! És a 26. percben meglett a második találat: a nagyon aktív Benk a kapuról kipattanó korongot közelről azonnal a hálóba tette, 0:2! Videózás után is gól, nem volt magas bot. Ezután beindult a DAB, érezték a veszélyt! Szalma épp a körön kívülről lőtt, de Rajna védett. A 29. percben ellenakció során Kovács Alex kiléphetett, de nem talált. Emitt Somogyi, majd Embrich helyzetében mentett Rajna. Változatos a játék, a DAB támad, az Újpest kontrát játszik. A 33. percben Brus ugrott ki, a szerelés szabálytalan volt (erről nem vagyok meggyőződve). A megítélt büntetőt Embrich belőtte, 1:2. Na, most lesz harc a csúcson! A következő gól dönt. Előbb az Újpest, majd A DAB szorít. Amikor Kovács Alex megugrik, elesik, de ez nem ért büntetőt. A harmad végén Jarminen csodái megőrzik a góltól a hazai kaput
Kár volt bekapott a gólért, a kétgólos előny megnyugtató, az egygólos nem. Ki nyer ma? 

III. harmad 
Nem volt még következő gól, nem tudni, ki lesz a győztes. A meccs izgalmas, talán jó is, mert két győzni akaró csapat hajtja egymást. A 46. percben beszorultunk, majd már indultunk előre, de a pirosak visszavették a korongot, villámjáték, a kapu mellől visszajátszott korongot Somogyi belövi, 2:2 Ne jöjjön be a jóslatom… És az 53. perc újabb gólt hoz, és reményt visz: egy jobboldali beadást Valtola lőtte be, 3:2. Több az erő a DAB-ban, sajnos. Az Újpest majdnem egyenlített, de Lénárt a gólvonal előtt kiüti a gólba szédülő korongot. Megvideózták, tényleg nem volt bent. Fogy az idő, fogy a remény. A végén kapus nélkül sem sikerült egyenlíteni. 

Ennyi volt… Nem lett meg az első idegenbéli győzelmünk, pedig soha nem lett volna fontosabb. Nem ezzel a meccsel estünk ki. A tegnapi játék, az első meccs otthoni teljesítménye elfogadhatatlan volt. És egy sor alapszakasz meccset fel lehetne sorolni, amikor nem azt a csapatot láttuk, amit szerettünk volna. 
Az Újpest a bajnokság leggyengébbjeként fejezte be az idényt. Akik az alapszakaszban mögöttünk végeztek, ott vannak a nyolc között a rájátszásban. Az idei teljesítmény elfogadhatatlan, csalódás, csőd. Alapvető változás kell, hogy soha többé ne legyen ilyen gyenge idényünk. 

Ősszel találkozunk… 
Laszip Sándor 

Niko Eronen: "Idegesen kezdtünk, lassan, mert senki sem akart hibázni. A második harmad nagyon nehéz volt, az Újpest jól játszott, tényleg az életéért küzdött, de a szünetben nagyon fogadkoztak a srácok, hogy megfordítják a meccset, és ez szerencsére sikerült." 

Virág Csaba: "Nyernünk kellett volna, jól szálltunk bele a meccsbe, de ez a találkozó is tükrözte idegenbeli teljesítményünket, mert hiába játszunk időnként jól, időnként nagyon jól, egyszerűen nem tudjuk győzelemmel befejezni ezeket a meccseket." (nso.hu)


Az összefoglaló:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése