2024. február 14., szerda

EL183: UTE-BRA 2:4

Indul az alapszakasz második része, ez 8-8 mérkőzést jelent mindenkinek, a végén a tabella első 8 helyezettje csatázhat majd a bajnoki címért. A cél itt nagyon érdekes: azt a helyezést kell megszerezni, hogy a negyeddöntőben a számunkra legkedvezőbb csapat ellen találkozzunk. De hogy ezt hogy lehet megtalálni? Tippmixesek segítsetek! 
Korábbi mérkőzések: 
EL 39:   2023.10.22  BRA - UTE  1:2      
EL 83:   2023.11.26  UTE - BRA  2:6
EL 123:  2023.12.30  UTE - BRA  3:4
EL 139:  2024.01.11  BRA - UTE  3:4 hu
EL 183:  2024.02.14  UTE - BRA       
EL 216:  2023.03.02  BRA - UTE      
A két csapat eddig két-két győzelmet szerzett egymás ellen, bár az UTE egyszer „csak” büntetőkkel szerzett két pontot. A Brassó a második, az Újpest jelenleg hatodik.
Ma Ewanyk is játékra jelentkezett, de nem került a csapatba Laskawy, Lóczi, Szabó Rácz, és Franyó sem. Coatta olyan jól van, hogy arcvédő rács nélkül lépett jégre.
Egy érdekesség: az Újpest a legkevesebb kiállítást begyűjtött csapat, 256 perccel, a Brassónak éppen 300 perccel van több…
Ami szomorú: csak 302 néző volt a lelátókon. Azt hiszem, negatív csúcs.


Hol vannak a jegyzőkönyvek? Utoljára február 6-án a meccsek eseménynaplóján látható a link a jegyzőkönyvhöz, azóta egyik meccsnek sincs elérhető jegyzőkönyve, és nem is látható a link.
Azt hiszem, a Szövetség túl sokat enged meg magának. Micsoda dolog, hogy a mérkőzéseknek nincs jegyzőkönyve? Az a dokumentum alapvető fontosságú a csapatoknak, és a sportág érdeklődőinek.

Az az egyéni problémám, hogy a meccsbeszámoló 
elkészítése kb. 1 órával tovább tart. 

KÖVETELEM, HOGY A HOKIMECCSEK JEGYZŐKÖNYVE 
LEGYEN ÚJRA ELÉRHETŐ A SZÖVETSÉG HONLAPJÁN ÚGY, 
AHOGY FEBRUÁR 6. ELŐTT!


(2024.02.14)EL 183:
UTE - Corona Brasov 2:4 (0:0, 1:1, 1:3) - eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 302 néző, vezette: Mach M., Timár B., Sábián B., Muzsik F.

UTE: Rajna - Nyquist, Silfver, Saarelainen 1, Metsavainio (1), Tiala 1 - Szabó D., Pokornyi, Coatta, Just (2), Kiss P. (1) - Tornyai, Kiss D., Ewanyk, Benk, Laakkonen - Balázsi, Nádasy, Kovács A., Kovács S. Edző: Juurikkala Markus, Kovács Viktor

Corona Brasov: Dubeau - Williams (1), Piche, Van Wormer 1, Schaber, Kóger 1(1) - Lowney, Borisenko (1), Blackwater, Cornet 1(1), Valchar 1 - Bors, Holwell, Gajdó, Sills, Zagidullin - Rokaly-Boldizsár R., Vasile N (1). Edző: Macqueen Dave, Strenk Hunor

Gólok:
23:58 - 0:1 Cornet (Vasile, Borisenko)
24:41 - 1:1 
Saarelainen (SilfverMetsavainio
45:17 - 2:1 Tiala (Just, Kiss P.) - ee
49:29 - 2:2 Valchar (Cornet, Williams)
56:31 - 2:2 Van Vormer (Kóger)
59:02 - 2:4 Kóger - üres kapu

Kiállítás: 0 perc ill. 4 perc
Lövés: 32:46 (12:13, 13:17, 7:16)

I. harmad
Először az Újpest támad többet. A 4. perctől feljött a Brassó, de inkább kiegyenlített lett a játék. Az iram nem félelmetes, de Rajnának van több dolga. 8. perc: Valchar megpengeti a kapuvasat. 12. p: Blackwater ment a baloldalon, és a hosszú oldali vasat találta el. Nagyon kéne egy megnyugtató lila gól, bár ahhoz több kell! Az utolsó 3 percben a mérkőzés az újpesti térfélre költözött, de egyelőre nincs gól. A Brassó támadott többet, de nem dőlt el semmi – ahogy az eredmény is mutatja. Az újpesti csapatban sok a pontatlanság. Ezen javítani kell! A lőarány 12:13 – a kapuvasak nélkül. Én sokkal nagyobb brassói fölényre számítottam. Azért egy kis újpesti feljavulás jól esne!

II. harmad
24.perc: a brassó vezet: Vasile a kapu mögé ment volna, de még visszaadta a korongot és a bal rövidről Philippe kapásból belőtte 0:1. Nehéz lesz! De egy percre rá: balról a hátraadott korongot Silfver a szokásos helyéről, a kékvonalról a kapuba bombázta. De vitatják a vendégek, szerintük a kapu előtt a „takaró” Saarelainen kislesen volt. Határeset. rálőtte, és a kapu előtt helyezkedő Saarelainen beleért a korongba. A hoki VAR szerint: 1:1! De jó! (A jegyzőkönyv más góllövőt ír. A videón megnézve majd javítok, ha kell.) Élénkebb lett az Újpest, ez jó! 30. perc: a Brassó aktívabb a támadásban, ahogy általában a meccsen. Hogy mennyire? A fociban statisztika a labdabirtoklás. A hokiban sajnos, vagy szerencsére nem. 39. perc: Benk helyzet, de maradt az 1:1. A harmad végére kiegyenlítődött a játék, ahogy az eredmény is döntetlen.

III. harmad
A harmad elején Újpestnél többet van a korong, de igazi helyzetek nincsenek. Egy vendég ellenakciónál Blackwater elsodorta Rajnát – ez az első kiállítás. És 21 mp elég volt a gólhoz! Balról Just észrevette, hogy Tiala egy pillanatra üresen maradt, elé tolta a korongot és 2:1! A hazaiak támadásban maradtak, majd egy hülye kiállítás: Blackwater egy összecsapás során elvesztette a sisakját, pont a saját cserepadjánál. De nem ment ki, hanem nekiállt megtorolni a sérelmet – újra melegíthette a büntetőpadot. 50. perc: 2:2. Valchar jobbról középre kanyarodott – védővel nem találkozott, és kilőtte a kapu baloldalát, 2:2. Kár. Meglőjük a harmadikat? Olyan oda-vissza játék alakult ki, lövés itt és lövés ott, mindkét csapat hajt a győzelemér, és meg is csinálják mindkét oldalon a helyzeteket. És jött a vég: az 56. percben Kóger körbekorcsolyázta a támadó harmadot, a Rajnáról kijövő lövését Van Wormer tette be, 2:3. Ennyi volt, kár érte, lehetett volna fordított az eredmény. De nem az lett. Kóger üreskapus gólja a ráadás, 2:4.

Az első harmad a vendégeké volt, a második kiegyenlített játékot hozott. A harmadik húszpercben a lilák többet támadtak, de a második gólt nem kellett volna bekapni. Ahogy a harmadikat és a negyediket sem.
Laszip Sándor

Összefoglaló:



Kovács Viktor: "Jól kezdtünk, az első öt-tíz percben fölényben játszottunk, aztán a második tíz perc, illetve a második játékrész már egy “egálabb” találkozót hozott. Az utolsó harmadban az első emberelőnyt belőttük, de ezután nem úgy hokiztunk, ahogy kellett volna, két nagy hibát vétettünk, máris vezetett a Brassó, a kapuslehozatalunk pedig nem sikerült." 

Strenk Hunor: "Az első cserékben nem volt az igazi a játékunk, az Újpest jobban kezdett. Ezt követően több időt tudtunk tölteni a támadóharmadban, ezután a lövések is megjöttek, de komoly gólhelyzetünk nem sok volt, mert főleg távolról próbálkoztunk, ezeket pedig Rajna Miklós könnyedén védte. A második harmadban eleinte oda-vissza játék zajlott, a meccs második felében pedig talán nekünk volt több lehetőségünk, a kapu előtti területeket jól használtuk ki, emiatt tudtunk eredményesek lenni a mérkőzés végén."
(ersteliga.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése