2019. november 29., péntek

EL115: UTE-DAB 3:5

Ahogy fogy a csapat, fogynak a nézők is. Az Újpestben a szakosztály kiadott közleménye felsorolta a hiányzókat: Benk András (ujjtörés), Odnoga Mátyás (szalagszakadás), Stepán Csamangó (agyrázkódás), Fekete Botond (szívbillentyű műtét). Eltiltottak: Sikorcin Ladislav (3 meccs), Devin Didiomete (1 meccs).
A nézőtéren is vagy ötvennel kevesebben jöttünk össze, mint kedden. A nézőknek is, a csapatnak is kellenének a győzelmek, a jó játék. 

(2019.11.29) EL 115:
UTE - Dunaújvárosi Acélbikák 3:5 (1:2, 0:2, 2:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 374 néző, vezette: Soós D., Kormos D., Herczeg L., Mokrai Á.

UTE: Duschek - Nagy N., Saukko, Pance (1), Vincze P. 1, Reed (1) - Varga A., Carlson, Nemes B. 1, Kovács S., Godó 1(1) - Kovács A., Pokornyi, Milushkin, Horváth Á., Henderson - Kiss-Rusk J., Zsigmond (1). Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson - Vuorijarvi (1), Kovács B. (1), Mazurek 1, Dansereau 2, Azari (2) - Lendák, Baker, Silló (1), Németh P., Turcotte 1(1) - Dósa, Hüffner, Pinczés 1, Subotic, Tamás - Ráduly, Ambrus, Gulácsi, Gebei. Edző: Ihnacak Miroslav, Vodila Jan

Gólok:
00:27 - 0:1 Dansereau (Azari, Kovács B.)
02:22 - 1:1 Vincze P. (Reed, Pance)
13:21 - 1:2 Turcotte (Silló) - ee
24:33 - 1:3 Pinczés
30:57 - 1:4 Mazurek (Turcotte)
41:48 - 2:4 Godó (Zsigmond)
47:22 - 3:4 Nemes B. (Godó)
59:01 - 3:5 Dansereau (Azari, Vuorijarvi) - üres kapu

Kiállítás: 2 perc ill. 8 perc
Lövések: 44:36 (14:14, 15:15, 15:7)

I. harmad
Újpesti támadások után rossz lett az alaphang: az első vendégakció gólt hozott, a 27. másopercben a meglépő  Dansereau lőtt futtából a kapuba, 0:1 (videó). Hát ilyen nincs! Szerencsére a hazaiak vették a lapot, és 2:22-nél Vincze P. kiegyenlített, miután Reed balról, az alapvonal mögül passzolt vissza, 1:1 (videó). Tehát nem történt semmi, most indul a mérkőzés. Némi újpesti főlény után kiegyenlített lett a játék. Helyzet itt, helyzet ott, lövés itt, lövés ott. Változatos mérkőzést láttunk két győzni akaró csapat között. A 14. perben emberelőnyben felállva hosszan jöttek a vendégek,  és vezetést is szereztek: Turcotte kegyetlen baloldali beadása/belövése valakiről a kapuba pattant, 1:2 (videó). Ezután lehetett volna egyenlíteni, lehetett volna újabb gólt kapni, azaz kiegyenlített játékot láttunk. A meccsen a kicsit jobb DAB kicsit vezet az első szünetben.

II. harmad
Az Újpest elszántságával egy pillanatra sem volt baj, mentek, támadtak, akartak, De a DAB játéka, amikor kijöttek, gólveszélyesebbnek tűnt. Duschek bizony nagyokat védett. Aztán a 25. percben valami totális error történt: kapusunk a kapu mögött összeszedett egy korongot, indított, de a korong az arra korcsolyázó Pinczést találta el, üreskapus gól, 1:3 (videó). Totális balszerencse, totális balfék eset. A lilák továbbra is hittek magukban, hittek a gólban, mentek, támadtak. De! DAB a 31. percben - feleidőben - eldöntötte a meccset: Turcotte lövése kijött, Mazurek ismétlése bement, 1:4 (videó). A három gól komoly, győztes előny. De a lilák ma nem akarták elhinni. A nézőtéren már-már feladtuk, a mai meccs elment, de a hazai csapat ment, próbálkozott, támadott. Komoly lelki tartást tükröz ez a hozzáállás!
Mínusz három, de az UTE nem adta fel! És ez nagyon sokat mutat, sokat jelent. Vagy ma, vagy máskor, de ez a hozzáállás pontokat hozhat. És mire van nagyobb szükségünk, mint pontokra?

III. harmad
Az elszánt Újpest hamarosan megkezdte a felzárkózást: a 42. percben Godó ment fel a balszélen, és futtából lőtt: a korongot a csak a háló fékezte meg, 2:4 (videó) . A nézőtéren temettük a meccset, a csapat nem így gondolkozott. Nekik volt igazuk! Ment, támadott a hazai csapat, bár a villám ellenakciók gólveszélyt hordoztak. Aztán a 48. percben Godó hátrament, fordult lőtt, Nemes belenyúlt, 3:4 (videó) . Fantasztikus! 12 perc maradt egyenlíteni, nyerni. A csapat mindent meg is tett, de a DAB is összeszedte magát. A kialakult kép: az Újpest nyom, támad, a DAB száguld, kavar és veszélyes. Bármi lehet, de a vendégelőny nagyon sokat számít. Az idő megfogyott, gól se itt, se ott. A végén dupla vagy semmi: Duschek lejött,  Dansereau büntetett. 3:5 (videó). Kellett a kockázat, de nem jött be ma sem. Megpróbáltuk. Megjegyzem, hogy a gólt hozó támadás előtt egy újpesti játékost fejbe vertek, de az esetet csak a lelátó népe látta. Megmutatom, értékelje mindenki, mi is történt (videó).

Vesztettünk, de a mai nem olyan vereség volt. Azt mutatta: van remény!
Ma a DAB jobban játszott, gyorsabbak voltak korcsolyázásban, támadásban. Az Újpest játéka, hozzáállása mindenképpen dicséretet érdemel. A kulcsjátékosokat nélkülöző csapatból mindenki odatette magát, az akarattal nem volt baj. Az alsóház első helye - azaz az alapszakasz hatodik helye elérhető. Azt hiszem, most ez a reális cél.
LS


Virág Csaba: "Öt topcsatárunk hiányzik sérülés vagy eltiltás miatt, ezért sok fiatallal álltunk fel – ehhez képest az a munkamennyiség, amit a srácok pályára vittek, mindenképpen pozitívum. Sokkal több helyzetet dolgoztunk ki, mint az ellenfél, az történt, amit mi szerettünk volna. Nem érdemeltünk vereséget, a DAB talált két gólt a semmiből, meg volt egy-két taktikai fegyelmezetlenségünk, de ezt leszámítva mi domináltunk. Ugyanakkor nem találtuk meg azt az egy-két gólt, amit kellett volna, dolgoznunk kell tovább, akkor a szerencse is mellénk áll."  (nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése