2019. november 12., kedd

EL90: UTE-DEAC 3:2

Gondolom, az előzmények következményeként kevesebben voltunk a megszokottnál. A csapatban bemutatkozott a #83-as Harrison Reed, kiérdemelte a #10-es mezt Milushkin, visszatért a sokáig sérült Vincze, nem játszott Henderson. Ugyancsak nem játszott az ujjtörött Benk sem, a nézőtérről szurkolt a csapatnak. Akkor előre a győzelemért!

(2019.11.12) EL 90:
UTE - DEAC 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 407 néző, vezette: Varjú Á., Juhász G., Korbuly G., Dorner B.

UTE: Duschek - Varga A. (1), Kovács A. 1, Odnoga (1), Sikorcin (2), Pance 1 - Nagy N., Carlson, Reed, DiDiomete (1), Csamangó - Kiss-Rusk J., Pokornyi, Nemes B. 1, Milushkin, Vincze P. - Kovács S., Horváth Á. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

DEAC: Hetényi Z. - Kiss Ph., Filbrandt, Kuleshov, Izacky, Novotny - Léránt, Mestyán, Hári 2, Essery (1), Rutherford (2) - Sándor, Molnár D., Berta, Mazzag - Kozma, Salló. Edző: Musial David, Kecskeméti Áron

Gólok:
16:24 - 0:1 Hári (Essery, Rutherford) - ee
36:41 - 1:1 Nemes B. (DiDiomete) - eh
38:32 - 2:1 Pance (Sikorcin, Varga A.)
42:59 - 3:1 Kovács A. (Odnoga, Sikorcin)
53:16 - 3:2 Hári (Rutherford)

Kiállítás: 16 perc ill. 8 perc
Lövések: 38:43 (10:14, 18:14, 10:15)

I. harmad
Úgy indult a mérkőzés, ahogy kell! Támadott az Újpest, a 17. másodpercben Pance pattintása hozott csaknem gólt. A 31. másodpercben Reed bemutatkozott: kemény legény. Szegény Léránttal úgy ütközött, hogy a vendégek védőjét úgy kellett összeszedni - de aztán szerencsére tovább tudott játszani. Pillanatok alatt jó kis iramos játék alakult ki. A 3. percben a hazai emberelőny gólt hozhatott volna, de nem hozott. Ezután feljött a Debrecen, gyors, ügyes hokit játszottak, be is szorították a lilákat. Pörgött a meccs, mindkét oldalon azonnal mentek a csatárok, amint meglett a korong. Amikor a vendégek emberelőnyben játszhattak,  félelmetesen veszélyesek voltak, Duschek háromszor kényszerült bravúrra. A második előny rövidre sikerült, Hári 21 másodperc alatt gólt lőtt, egy ügyes előnyjáték után a kipattanó korongot balról a már fekvő Duschek mellet a hálóba tette, 0:1 (videó). 
Az Újpest egész jól játszott, de ezt elmondhatja magáról a DEAC is. Aki látta a legutóbbi, lila meccset, el sem hiszi, hogy ugyanaz a csapat az is, ez is. Azért a szurkoló nem volt vidám a szünetben, hiszen nagyon hiányzik a gól.

II. harmad
Remek Újpesti lendülettámadás végén Varga lőtt, Odnoga ismételt, de Hetényi kétszer is mentett. Azért alaphangnak jó volt. Vagy... Az ellenakció gólt hozott: Essery ment el a baloldalon, visszaadását Hári lőtte a kapuba 0:2. De! A kapu közben elmozdult, mert a kapu mögött tovább korcsolyázó Essery elbotlott a hátsó vasában. Videobíró, még sem gól, marad a 0:1 (videó). Nagyon fontos döntés! A mérkőzés továbbra is mozgalmas, izgalmas volt, mindkét fél harcolt az iszonyú fontos második gólért. Az Újpest támadott többet - ehhez azért nem vagyunk az utóbbi időben hozzászokva. A 36. percben Kovács A. ült ki egy elég felesleges fault után, de ezzel segítette az egyenlítést. A Debrecen kicsit túlnyomta a támadást, elcserélték magukat, Di Diomete Nemeshez passzolt, aki rávezetős góllal egyenlített, 1:1 (videó) . Két perc sem kellett, Pance is rávezetős gólt lőtt, Sikorcin volt az előkészítő, aki egy hátsó indítást a kékvonlon állva magányosan vehetett át. 2:1 (videó). Azért köszi vendégvédelem!
Szóval tudunk gólt lőni! A szüneti beszélgetésekben ezen volt a hangsúly. 

III. harmad
Három perc elteltével megint gól, már 3:1 (videó)! Gyors Újpesti akció, Sikorcin átadását Odnoga lőtte rá jobbró lérkezve, a visszapattanót a fellépő Kovács Attila a már üres kapuba helyezte. 43. perc, 3:1. Ez már megnyugtató előny, de még nem győzelem. Az iram nem csökkent, a Debrecen hajtott, a nézőtéren egyre többször pillantottunk az órára. Már csak 10 perc, már csak 8 perc… Aztán a vendégcsapat mégis betalált: az 54. percben Rutherfolrd szép cselekkel ért a kapuhoz a bal oldalon, átadását ügyes Hári most jobbról érkezve lőtte be, 3:2 (videó). Akkor minden bele, és még jobban lestük a hátralévő időt. A dráma csúcsa: 58:06-kor Sikorcin ki. 6 a 4 ellen jöttek a vendégek, de már ők sem tudnak igazán koncentrálni: sorra elrontottuk a támadásaikat, de az előre lövöldözött korongok rendre mellé csúsztak. A győzelem megérdemelt, az ünneplés kiérdemelt.
Felsőházi játékkal nehéz ellenfél ellen győzött az Újpest. A felsőházzal kapcsolatban egy baj van: 10-15 ponttal van lemaradva az Újpest. Most tartunk az alapszakasz felénél, feljebb lehet lépni. És ilyen játékkal ez mindenképpen elérhető cél!
LS

Baróti Zsolt: "A lényeg, hogy a válogatott szünet miatt volt idő egy jó felkészülésre, pörgős munkát végeztünk szárazon és jégen, ennek köszönhetően gyorsult a játékunk és ezt a tempót sikerült átmenteni a mérkőzésre is. Van még miben fejlődni, de bízom benne, hogy ezzel a győzelemmel elindítunk egy jó sorozatot. A siker kulcsa a jó védekezés volt, és végig kézben tudtuk tartani a mérkőzést." (nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése