2019. november 26., kedd

EL134: UTE-Vasas 4:2

Az Újpestben #6-os mezben bemutatkozott az új szerzemény védő, a finn Saukko, visszatért Csamangó, még nem tért vissza Benk és Odnoga. A nézők lassan fogyatkoznak, egyre több az üres szék.

(2019.11.26) EL 134:
UTE - Schiller-Vasas HC 4:2 (0:1, 4:0, 0:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 403 néző, vezette: Babic V., Wolf L., Mizsák P., Soltész Á.

UTE: Duschek - Varga A. (1), Carlson, Sikorcin (2), Pance 2, Csamangó - Nagy N. (1), Saukko (1), Vincze P. 1, Reed 1(1), DiDiomete - Kiss-Rusk J., Kovács A., Nemes B., Kovács S., Godó - Pokornyi, Horváth Á. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Schiller-Vasas HC: Sági M. - Inglis 1, Bukor 1, Szlama (1), Schmál (1), Turbucz - Hetényi P., Farkas B., Pápa, Csiki, Czakó - Tornyai, Surányi, Béres, Páterka, Szalma (1) - Gáspár, Seregély, Márton. Edző: Ladányi Balázs, Revák Zoltán

Gólok:
14:58 - 0:1 Bukor (Szlama, Schmál)
26:05 - 1:1 Vincze P. (Nagy N., Reed)
27:34 - 2:1 Pance (Sikorcin)
30:39 - 3:1 Reed (Saukko, Varga A.) - ee
32:47 - 4:1 Pance (Sikorcin) - eh
46:27 - 4:2 Inglis (Szalma)

Kiállítás: 6 perc + 10 perc fegyelmi (Kiss-Rusk J.) ill. 4 perc
Lövések: 41:34 (12:13, 19:13, 10:8)

Nem túl nagy iramban indult a mérkőzés, de mindkét kapust dolgoztatták. A 8. perc táján állandósult a hazai fölény, de az eredményjelzőn mindez nem hagyott nyomot. A 15. percben valahogy beindult a Vasas, elkapták a fonalat. Duschek kétszer is védett, de egy szép támadás végén - két passz jobbra - Bukor lőtt gólt 0:1 (videó). Nem véletlen, nem érdemtelen találat.
Az első harmadban a Vasast vitte a lelkesedés - az Újpestet nem vitte semmi.
A hazaiak egy kisbüntetés leteltével elkapták a fonalat: a 24. perctől beszorult a Vasas. A 26. percben Nagy N. hátulról lőtt, a kipattanót Vincze bególozta, 1:1 (videó). Az üzlet - azaz az UTE beindult! Másfél perccel később Sikorcin visszaszerzett egy korongot a jobboldalon, középen ugratta az egyedül maradt Pance-t, aki rávezette, belőtte, 2:1 (videó). Újabb három perc elteltével Reed balról lőtt hatalmas gólt, miután jobbról Saukko passzolt. Sági kapus nem ért át a kapu másik felére, 3:1 (videó). Két perc múlva, nem tudott indulni az emberelőnybe került Vasas, Sikorcinhoz pattant egy koriról az indítás, kapuig ment, balra passzolt, megint Pance-t segítette gólhoz, 4:1 (videó). A meccs eldőlt, nagyjából ennyi volt.
Azért a harmadik húszpercet is le kellett játszani. Ami említést érdemel: a 47. percben a jobboldalt fellépő Inglis bombázott kapura, Duschek védett - majdnem, 4:2 (videó).
Ma egy erősen alsóházi mérkőzést láttunk. Az Újpestnek elég volt hét jó perc. A három pontnak örülünk.
LS

Virág Csaba: "Nagyon rosszul kezdtünk, nem dolgoztunk eleget, nem korcsolyáztunk, enélkül pedig ezt a sportágat elég nehéz művelni. Ezt követően viszont szintet léptünk, nem is egyet; a passzok is elkezdtek működni, és oda korcsolyáztak a játékosok, ahova kell. Nyomás alá helyeztük az ellenfelet, ezáltal hibákra kényszerítettük a Vasas fiatal csapatát, az effajta játékra már lehet alapozni. Ha a szerdai Magyar Kupa-összecsapáson hatvan percen keresztül teljesítünk így, az a Fradi ellen is elég lehet!"  (nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése