2020. március 8., vasárnap

EL248: FTC-UTE 6:3

A bajnoki döntő, és az ERSTE Liga első elődöntő mérkézésére került sor ma este Pesterzsébeten. Nem az eredeti kiírás szerinti bírák vezették a meccset, ilyen esetre nem emlékszem, de nem is fontos. Ami lényeges: a szervezéssel semmi kifogásom nem lehet, a hátsó kapu nyitva volt, a parkolóban segítettek. Az elsőző három esetet elfeledjük, ha ez így marad. Az Újpestben nem játszott Nemes, ő még gyógyulgat. Csaknem százan figyeltük a mérkőzést a vendégszektorban.

(2020.03.08) EL 248:
FTC-Telekom - UTE 6:3 (2:1, 0:1, 4:1)   -  eseménynapló

Pesterzsébet Jégcsarnok, 650 néző, vezette: Pálkövi Zs., Kókai M., Pálkövi Bo., Váczi D.

FTC-Telekom: Nagy K. - Karmeniemi 1(1), Sarcia (1), Nagy G. 1(1), Tóth A. 1(1), Juusela - Boros, Pulli, Pavuk (2), Switzer, Kulmala 2 - Rantanen, Tóth G., Hajós, Tóth R., Németh A. - Tóth R., Jászai, Farkas L., Roczanov 1, Tóth G. Edző: Fodor Szabolcs, Hennelly Yul

UTE: Duschek - Varga A., Henderson, Benk, Sikorcin 1, Pance - Saukko, Kiss-Rusk J., Reed 1(1), DiDiomete (2), Ainsworth (1) - Nagy N., Kovács A., Godó, Vincze P., Rafaj 1 - Odnoga, Kovács S., Horváth Á. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Gólok:
01:52 - 1:0 Kulmala (Pavuk)
14:35 - 2:0 Karmeniemi (Pavuk, Sarcia) - ee
17:48 - 2:1 Reed (DiDiomete, Ainsworth) - ee
31:18 - 2:2 Rafaj (DiDiomete, Reed) - ee
49:19 - 3:2 Roczanov (Karmeniemi)
51:07 - 4:2 Tóth A. (Nagy G.)
53:26 - 5:2 Nagy G. (Tóth A.)
53:37 - 5:3 Sikorcin
59:03 - 6:3 Kulmala - üres kapu

Kiállítás: 14 perc ill. 22 perc + 10 perc fegyelmi (Varga A.) + végleges fegyelmi (Saukko)
Lövések: 55:28 (17:10, 16:12, 22:6)


I. harmad 
Hatalmas iramban kezdtek a csapatok - talán újpesti fölényben de pillanatok alatt vezettek is a hazaiak: már-már megvolt a korong egy szerelés után, de a zöldek visszvették, Pavuk jobbról beadta a kapu előtt üresen jövő Kulmala ütőjére, 1:0 (videó). A vendégcsapat rögtön ment előre, de a zöldek nagyon szívósan, kellemetlenül játszottak. Keményen, olykor kegyetlenül ütköztek, összetörve ezzel a vendégcsapat támadásait. Aztán három lila emberhátrány is fékezte az egyenlítésre hajtó Újpestet. A harmadik fór gólt is hozott, Karmeniemi révén 2:0 (videó). Jókor jött az első újpesti emberelőny, 3 perccel később Ainsworth jobbos beadását DiDiomete lőtte közelről, Reed ismételt, 2:1 (videó). FTC nagyon lazán védekezett. Ez így lőtáv, nincs baj. 
Fantasztikus egy hajtós meccset látunk. Mennek a csapatok, de az FTC az agresszívabb, az ütközősebb, a kegyetlenebb csapat. És ami mindezzel együtt jár: gyakori a kapu előtti történések utáni bunyó, lökdösődés. És a folytatásban méginkább így lehet. 

II. harmad 
A második játékrészben élénkebb lett az Újpest. Volt pillanat, mikor úgy tűnt, fáradnak a zöldek, csökkent a letámadások intenzitása. És a második vendégelőny meg is hozta az egyenlítést: a 32. percben lövés, a kipattanóból DiDiomete ismételet, a most is kijövő korongot lőtte be Rafaj, 2:2 (videó)! Aztán kiderült, az FTC még sem fáradt el. Öt az ötben beszorították a lilákat, hajtanak, lőnek, ütköznek.
Negyven perc után nincs döntés. Mindkét fél reménykedik, és mindkét félnek van aggodalomra oka. A szünetben az újpesti nézők általában bizakodók. Kiegyenlített a csapat, támadásokat vezet, de jók a hazaiak. És bírják, csinálják ezt a melós, ütközős, agresszív hokit. Ami ellen nagyon kellemetlen játszani. Hiába vagyok én az ügyesebb, gyorsabb, leütköznek, felkennek, eltaszajtanak. A nézőtéren remek a hangulat. A szurkolás folyamatos, mindkét tábor ott van, énekel, buzdít. És az egymás alázása-gyalázása is belefér egy derbi hangulatába. 

III. harmad 
Az iram nem lankad, oda-vissza játék folyik. Egyik oldal sem kerül fölényben de aztán az 50. percben hazai gól, majd még kettő, ami dönt. Egy ellenakció során Roczanov egy visszaadást vert be, 3:2 (videó). Két perc múlva az Újpest nem jól hozta ki a korongot, a támadás Tóth A. góljával ért véget, 4:2 (videó). A győztes gól két perc után érkezett, kettő az egy elleni ellentámadás végén Nagy G. talált be, 54. perc, 5:2 (videó). 11 játékmásodperccel később Sikorcin dühgólt vágott, 5:3 (videó), de további találatra nem volt erő-idő. Kulmala üreskapus gólja volt az utolsó, 6:3 (videó). A vége előtt 22 másodperccel személyes párbajok és büntetések késleltették a meccs végét. 
Ma az FTC jobb volt. Nagyon hajtottak, állandóan ütköztet, elrontották a játszani akaró UTE szándékát. Hogy mit kell/lehet csinálni holnapig, nem tudom. Remélem, hogy az edzők, játékosok tudják. Holnap is jövünk, drukkolunk. A hétfői meccset az M4Sport közvetíti. Az állás most 1:0 oda. 
LS

Fodor Szabolcs: "Nagy erőbefektetéssel, csapatjátékkal nyertünk, a szurkolókkal egységet alkottunk, ennek lett meg az eredménye. Viszont még semmit sem értünk el, alázatosan és szerényen, a legjobb tudásunk szerint készülünk a folytatásra."

Virág Csaba: "Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, hiszen tíz napja játszottunk legutóbb, s ezért nehéz lesz rálelnünk a ritmusra, amiben szeretnénk hokizni, egyúttal a Fradi ránk erőlteti majd az akaratát. Valahogy az egész találkozón kerestük önmagunkat, és ennél sokkal többre lesz szükségünk, hogy megszerezzük az első győzelmünket. Ezen a mérkőzésen gyorsan túl kell lépnünk, átbeszéljük a dolgokat, és más meccsre készülünk."

(nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése