2020. március 11., szerda

Vége szakadt az idénynek

A hokinak annyi. Nekünk is. A Szövetség eldöntötte a végeredményt, az FTC a bajnok, az Újpest a második. Az ERSTE ligában két győztes van.

Lehet, hogy a sorrendre vonatkozó döntés nem is most történt meg, hanem most csak nyilvánosságra hozták.
Ekkora szemétséget nem látott a világ! Tisztességes országokban (azaz mindenhol máshol) az mondják: ennyi volt, nem hirdetünk bajnokot. Azt látom: az erkölcsi züllés már olyan szintű, hogy nálunk már mindent lehet. De a Szövetség legalább megmutatta magát, nem csak háttérben kavarnak.
A döntéssel olyan szinten aláztak meg minket, amit nem hagyhatunk válasz nélkül.
LS



 * * *
 Tegnap még így gondoltam:

Akkor idén ennyi volt, a korona miatt a bajnok megkoronázása elmarad. A bajnoki döntő részeredménye nem végeredmény. Nem kaptunk ki, nem nyertünk. Valaki írta, hogy az FTC a baj, mi vagyunk a nok.
Be kell látni, a hokiidény befejezésére vonatkozó a döntés követi az általános trendet. Egyet tehetünk: szurkolunk, hogy megússzuk a bajt, és tegyünk meg mindent a magunk, és a többiek egészségéért.

Borzasztóan sajnálom, hogy őszig semmi, a játékosokat nem látjuk, sokan ősszel már nem lesznek itt. Idén rossz előjáték után mégis jó esély kerekedett egy csodateljesítményre, és még mindig hisszük, hogy a bajnoki cím nem (lett volna) elérhetetlen.

Legjobban mégis azt sajnálom, hogy nem látjuk egymást. Mert egy hokimeccsen nagyon fontosak a szünetek. Akkor találkozhatunk, beszélgethetünk, ismerkedhetünk. A két hosszú szünet közösségépítő funkciót is betölt.

Idén a törzsgárda nagyon elfogyott. A szívetek itt volt, de az élet más dolgai (gyerek, kapcsolat, munkahely és ki tudja, még mi) ritkán hozta össze a csapatot. Jöttek mások, újak, de nekik tanulni kéne a régi nagyoktól, akik Ti, vagyis Mi vagyunk. De jövőre minden megint nagyon szép és jó lesz. Jó lesz a csapat, nőnek a gyerekek, már ők is jönnek meccsre, hozzák a szüleiket! Ugye szép álmom van?

Ha valaki cikket akar írni, véleményt akar közzé tenni, várom a honlapon. A Lelátó a Tietek is! Az utóbbi időben beindult a promó, volt tudósítás, hogy 180 olvasó is olvasta a beszámolót.
Addig is nyomom a Lelátót. Segítségem is van a Rob-bot, azaz Both Robi. Egy perc alatt megcsinálja dolgát, érdemes volt nevelgetni. De ő is pihen, ha nincs már meccs.

Ha ez az őrület lefut, jöjjünk össze! Ha nem is hokimeccsen, de egy kerthelyiségben vagy egy kiránduláson, egy kerti partin.

Búcsúzunk a 2019-20-as idénytől. Rövid lett. Szép jövőt!

Baráti és sportbaráti üdvözlettel:
Laszip Sándor, a Blogger
és Both Róbert, a Robot

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok!
Magam is sajnálom, hogy nem kizárólag a jégen dőlt el... Itt van nálam a két zsuga az újpesti vendégszektorba (tegnapi és mai le nem játszandó meccsek)... Szívesen mentem volna, mint ahogy idáig is mentem a Fradi összes hazai és a legtöbb idegenbeli hokimeccsére. Úgy gondolom, hogy a szövetség döntése igazságos a körülmények figyelembe vételével. Egyszerűen nem lehetett volna ennél igazságosabb döntést hozni. Igazságtalanabbat lehetett volna… többet is! Az egész alapszakasz, középszakasz és ca csonka rájátszást figyelembe véve korrekt a döntés. Más tényező nem nyomott ennyit a latba! Írjátok, hogy "Ekkora szemétséget nem látott a világ!". Először is látott ennél sokkal, nagyobb szemétséget, kár túlzásba esnetek. Másodszor, olvasom az ulloi129.hu oldalán, hogy a Fradi le akarta játszani a meccseket, de az Újpest elutasította ezt a verziót… Alább idézem ezt az írást és szívesen venném, ha érdemben reagálnátok rá itt, hogy mindannyian tisztán láthassunk! Sportbaráti üdvözlettel, egy Fradi-drukker:
" Mi a jégen szerettük volna megnyerni a bajnokságot.
Nem rajtunk múlott, hogy a zöld asztal mellett osztották ki 27. aranyérmünket – a lila-fehérek nem vállalták a játékot.

Mint ismert, tegnap véget ért a jégkorong Erste Liga szezon, amelyben az elődöntőnél jártunk, ami egyben a magyar bajnoki döntő is volt, ellenfelünk pedig az Újpesti Dózsa volt. Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban 2-0-ra vezettünk, ma és holnap pedig a város szélére utaztunk volna – hokisaink úgy is készültek, hogy a jégen bizonyíthatják, jobbak, mint a városszéli álomgyár csapata.

A tegnapi nap eseményei nem mindennapiak voltak, a délutáni operatív törzs által tartott sajtótájékoztató után nem volt sok idő a nem egyszerű helyzet kezelésére. A zártkapus meccsekre a lehetőség adott volt, az Erste Liga így az érintett csapatokat meg is kereste két kérdéssel:

– Rendezőként zárt kapuk mellett megrendezitek-e a következő mérkőzéseket?
– Vendég csapatként kiálltok-e a következő mérkőzésekre?

Erre egyenes választ, IGEN-t/NEM-et vártak. Clubunk két IGEN-nel, a lila-fehérek pedig két NEM-mel válaszoltak. Tehát nem vállalták a folytatást, ami alapvetően elfogadható is lenne, hiszen az egészség az első, azonban látva, hogyan mutatták ezt be Újpesten, más lehetett a háttérben. Közösségi oldalukon 13 órakor jelezték, hogy hamarosan döntés születik arról, hogy megrendezhetik-e a mérkőzéseket. Az Erste Ligának a feltett kérdésekre a válaszokat mindkét fél délután öt körül küldte meg – értsd: a Dózsa itt már jelezte, hogy nem lép jégre. Ennek ellenére 20.35-kor közösségi oldalukon azt kommunikálták, hogy nézők nélkül rendezik meg az elődöntő harmadik mérkőzését, csak még várják a szervezők állásfoglalását. Ez percre pontosan akkor történt, amikor az Erste Liga hivatalos oldalán közölte, hogy véget ér a szezon… A következtetéseket mindenki vonja le maga."

LaSa írta...

Kedves Névtelen!

Megtisztelő, hogy a erre a blogra írsz, kár, hogy nincs neved.
Azt gondolom, hogy ez olyan helyzet - egy héttel később már jobban látszik -, hogy nem kívánságműsorról van szó, te akarsz játszani, én nem. Egyetlen elfogadható döntés az lett volna Szövetség részéről, hogy a bajnokságot lefújják, ennyi volt. És nem érdekel, hogy a csapatok akarnak-e játszani, avagy sem. A Szövetség a felelősséget nem vállalta fel, a csapatokra hivatkozva döntött. Borzasztóan.
Most örülsz ennek a bajnoki címnek? Én szégyelleném, visszautasítanám.
És mit gondolnál, ha az FTC (és nem ÉDOSZ vagy Kinizsi) nem akart volna játszani, az UTE (és nem Dózsa) igen. Tetszene a döntés, hogy az Újpest a kinevezett bajnok? Nem hiszem hogy tetszett volna. Nekem sem. Ebben talán egyetértünk.

Laszip Sándor

Névtelen írta...

Kedves Sándor!
Nem a nevem számít, ahogy a Te neved sem számít egy olyan fórumon, ahol nem kötelező és eléggé nehezen ellenőrízhető a nevek valódísága. A téma számít.
Idéztem az ulloi129.hu-ról,azaz ott dózsáztak, nem én bár én is Dózsának hívlak titeket, mert sajnos elég idős vagyok ahhoz, hogy így ismerjelek benneteket. Nyugodtan kinizsizhetsz, engem nem zavar, mert nem a Kinizsi volt a kommunista Dinamo-család tagja, hanem a Dózsa... A hiszti, amit itt csinálsz/csináltok is inkább dózsás, mint utés és ezt most vedd bóknak! Ebben is talán egyetértünk. Azért csak lejátszottak nem kevés meccset az alapszakasz, középszakasz és a rájátszás során. Egyértelmű, hogy a Fradi és a Csíkszereda kiemelkedett a mezőnyből csakúgy, mint tavaly. Szerényen emlékeztetnélek az egymással lejátszott meccseink (beleértve a Magyar Kupát is) eredményeire. Továbbá emlékeztetlek olyan szövetségi döntésre, amikor (a 80-as évek elején, tudod a dózsás időkben) önkényesen úgy döntöttek, hogy túl nagy a Fradi előnye az alapszakaszt követően, ezért megfelezték a pontokat és nyíltabbá tették a bajnokságot. Meg az is klassz volt, amikor addig nem kezdték el a meccset, amíg a szirénázó rendőrautóval meg nem hozták az ügyeletes új szovjet igazolásotok papírjait. Szóval voltak szép dolgok a diktatúrában. És végül egy utolsó megjegyzést engedj meg a dózsázással kapcsolatban. Szegény Göröcs Titit (Isten nyugosztalja!) a Belügyminisztérium is saját halottjának tekintette… na, hát ennyire aktuális ma is a dózsázás!
Sportbaráti üdvözlettel,
egy régi Fradi-drukker

Megjegyzés küldése