2022. szeptember 25., vasárnap

EL12: UTE-Csíkszereda 4:3

Két vereség után a másik, két meccsen egy pontot szerző Csíkszereda volt a mai ellenfél. A győzelem jót tesz a győztes lelkének, reméljük, a lilavérűeknek.
Új fiú mutatkozott be a csapatban, rácsos fejvédőben 30-as számmal (még névfelirat nélkül) Szabó-Rácz Maxim.

(2022.09.25) EL 12:
UTE - Sport Club Csíkszereda 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 575 néző, vezette: Rencz D., Haszonits M., Szabó D., Váczi D.

UTE: Rajna - Jarvinen, Kiss D. 1, Benk (1), Just, Peresunko 1(1) - Tornyai, Kmec, Shirley (2), Henttonen, Kiss P. - Kiss Ph., Pokornyi 1, Németh A. 1, Kovács A. (1), Szabó-Rácz - Nemes B., Madácsi, Balogh B. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Sport Club Csíkszereda: Samankou - Casaneanu, Ferencz-Csibi, Rokaly Sz. 1, Péter B. (1), Részegh (1) - Kubat (1), Láday T. (1), Sofron I., Stach 1, Skachkov - Farkas T. 1, Gecse, Reisz, Fodor Cs., Becze T. - Bajko, Részegh, Péter A. (1), Rokaly N. Edző: Hozó Levente

Gólok:
03:43 - 1:0 Pokornyi (Benk, Peresunko)
11:26 - 1:1 Farkas T. (Péter A.)
27:04 - 2:1 Kiss D. (Shirley) - ee
36:46 - 3:1 Németh A. (Shirley, Kovács A.)
44:52 - 3:2 Rokaly Sz. (Péter B., Részegh)
45:12 - 3:3 Stach (Kubat, Láday T.)
58:10 - 4:3 Peresunko - büntető

Kiállítás: 6 perc ill. 7 perc
Lövések: 43:31 (23:8, 13:7, 7:16)

I. harmad
A vendégcsapat támadásaival indult a mérkőzés, a csíki csatárok nagyoka harcoltak au újpesti vésőkkel a elsősorban a palánk mellett, vagy a kapu mögött, és ebben a versenyszámban egymást segítve jók is voltak. A mérkőzés végére kiderült, ebben nagyon jók. A vendég támadások lövésig is eljutottak, de - köszönjük Rajna – nem lett gól. A hazai csapat lassan beindult, és a 4. percben a ritkán gólszerző Pokornyi talált be közelről, egy Benk lövésbe kotort bele, 1:0. Idén mindig mi szereztük meg a vezetést… Aztán változatos, ide-oda játék alakul ki, mindkét fél lelkesen támad, aztán következik rögtön a visszatámadás. A hazai emberelőny sajnos nem hozott gólt, viszont a 12. percben egyenlített a Csík: Farkas T. kékvonalas lövése valahogy eljutott a kapu jobboldalába, 1:1 - Rajna előtt hatalmas volt a forgalom, a játékosmozgás. Eddig 2-3 gólos előnyöknél jött az egyenlítés, most hamarabb. A vezetést újra megszerezni nem sikerült, aztán a továbbiakban csökkent az iram, az akciók veszélyessége. Vagy elfáradtak a csatárok, vagy feljavultak a védők.
Két egypontos csapat egy-egy góllal áll. Ki nyer ma? Tudni nem lehet, reménykedni igen.

II. harmad
Nem valami fényes játékkal indult a harmad. Aztán az UTE több támadást vezetett, de nincs számolható eredmény. Aztán jött egy fordulópont: Sofron 5 perc büntetést kapott fejre irányuló támadás miatt. Egy ekkora lehetőséget ki kell használni! Az X-es meccset most kell vezetésre állítani! És így is lett: folyamatosan támadott az Újpest, és a 27. percben Shirley lövése után kijövő korongot Kiss. D. tette közvetlen közelről góllá, 2:1. A továbbiakban lehetett volna növelni az előnyt, de az egy találatnak is örültünk. Aztán a két perc hátrányt kivédekeztük. A 37. percben végre javultak a kilátások: Shirley ment el a baloldalon, beadására csodásan érkezett, Németh A., 3:1. Azt hiszem ez egy tankönyvi gól, ellenakcióból így kell betalálni. 
Kétgólos hazai előny. A csapat megdolgozott érte! Ez már valami! De megtanultuk, hogy két gól nem biztos, hogy elegendő a győzelemhez. Mindenesetre nagyon jól jött az 5 perces emberelőny.

III. harmad
Nekünk jó, ha már nem történik semmi, de a Csíkszeredának nagyon sokat kell tenni, hogy fordítsanak. Így is álltak bele a harmadik játékrészbe. A 45. percben Rokaly Sz. egy középre lőtt korongot tett a hálóba, 3:2. 20 másodperccel később baloldalon száguldott el Kubat, beadásából Stach egyenlíteni tudott, 3:3. Ez az egyenlítés nagyon rossz végkimenetelre utalhat. Ugye emlékszünk az idei első két meccsre… A Szereda jött, támadott, a lilák inkább ellenakciókkal mentek fel, bár néhány jó kavarás gólhelyzeteket hozott. A közönség mindkét rész érezte, kell a bíztatás a csapatának. Az 54. percben megint hazai játékos ült ki, de Rajnával az élen megóvta a lila csapat a kaput, bár a csíkiak kapuvasig jutottak. Aztán az 59 percben megint egy villám ellenakció: Peresunko két csíki védő között száguldott kapura, amint csak a kapussal állt szembe, akasztották, büntető! Már „csak” be kell lőni… És Peresunko ebben is remek, büntetett a büntetőből, 4:3. A maradék időt kivédekeztük, győzelem, végre három pont!
A küzdelem, az elszántság ma győzelmet hozott. Ehhez kellett az ötperces emberelőny, majd a büntető, de mindezt meg kellett csinálni, meg kellett harcolni. Szép volt fiúk!
LS
Foto: Gab

Virág Csaba: "Nagyon sokat tettünk a mai győzelemért, sokat dolgoztunk, és a tempónk is rendben volt, valamennyire nyomás alatt tudtuk tartani a Csíkszeredát, ami hatalamas dolog. Volt egy rövidzárlatunk, de nem szabad elfelejteni, hogy a Sport Club jó csapat, erős játékosokkal, bármikor tudnak meglepőt húzni, és gólokat szerezni. Az egyenlítés után szerencsére új erőre kaptunk, és tudtunk újítani, nagyon fontos volt ez a három pont, ennek megfelelően örülünk neki." 

Hozó Levente: "Az első harmadban elég szétszórtak voltunk, jöttek a kiállítások, hibák is, ez sok energiát kivett belőlünk, de a harmadik harmadban úgy jöttünk vissza, mint egy Erste Liga bajnok, esélyünk volt a győzelemre az egyenlítés után, ütöttünk egy kapuvasat is. Az utolsó negyedből kell kiindulnunk, még össze kell álljon a csapat." 
(felnott.utehoki.hu)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése