2022. szeptember 16., péntek

Új idény, új remények

2018. óta ezzel a címmel indul a hokiidény felvezetője. Mindenéves titkos reményeink eddig nem jöttek be. voltak jobb éveink, jobban játszó csapatunk, de rendszeresen többet vártunk, mint ahová jutottunk. 

A tavalyi csapatból sokan elmentek, különösen sajnáljuk Varga Arnoldot, de hiányozhat a gólgyáros Coatta és a védő Stader és Jago is. Az új idényre jöttek hazai újfiúk és légiósok is, reméljük, valamennyien a csapat erősségei lesznek.

A Liga csapataiban jelentős változások történtek:
Nem indul a Vasas utód, Győri ETO. 
A MAC átalakult, Budapest Jégkorong Akadémia Hockey Club lett az új név BJA a rövidítés. El is költözött, a Káposztásmegyeri, mostani nevén Vasas Jégcsarnokba. 
A Titánok nevet  is felejthetjük, idén FEHA19 néven indulnak, FHA rövidnévvel.
Hogy ki milyen erős lesz, az pár forduló után kiderül. Ami figyelemre méltó: a Debrecen 4:1-re lelépte az FTC-t a Szuperkupa döntőben.

Az új idényre Újpesten a jegyek ára 1600 Ft, a bérlet 27.000 Ft. Ezért kaphatunk 18 alapszakaszi mérkőzést, és (ha lesz középszakasz, mert erről még nem olvastam) jó esetben további öt meccset. Ez összesen 23. De ha valaki csak 16 meccsre tud eljönni, inkább jegyet vegyen.

Egy kis nosztalgia: emlékezzünk az utolsó újpesti bajnokcsapatra – Újpesti Dózsa. Lássuk, kik is játszottak az utolsó, az 1987-88-as bajnokcsapatban:
Ancsin János, Ancsin László, Balog Béla, Bodor Zsigmond, Eperjessy Miklós, Farkas József, Flóra Péter, Füzesi József, Géczi Gábor, Gogolák László, Horváth István, Kevevári Kálmán, Kovács Csaba, Kucsera Péter, Lantos Gábor, Legéndi Imre, Leleszi Zoltán, Pápai Miklós, Pék György, Saáry Előd, Scheiber Zoltán, Szabó István, edző: Szeles Dezső.
Fotó: Képes Sport 1988

Azóta voltak jobb éveink, voltak gyengébbek. Az előző idényben az alapszakaszban még pillanatokra vezettük is a tabellát, de a négy közé sem került a csapat. De talán majd most! 
Új idény, új remények…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése