2022. szeptember 29., csütörtök

EL18: UTE-DEAC 5:2

Ma tévémeccsen fogadtuk a DEAC csapatát. Talán ezért kevesebben voltunk, mint a korábbi két hazai mérkőzésen. 
A DEAC komoly ellenfél, ők azok, akik tavaly és két éve is párosmeccsen nem engedték az Újpestet a bajnokság négyes döntőjébe. Pedig az előző idényben az alapszakaszban négyszer is legyőztük őket. Mellesleg a debrecenieké az idei Szuper Kupa.

(2022.09.29) EL 18:
UTE - DEAC 5:2 (4:0, 1:1, 0:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 388 néző, vezette: Rencz D., Gangel L., Kis-Király B., Szabó D.

UTE: Rajna - Jarvinen (1), Kiss D. 2, Benk (2), Just (1), Peresunko (1) - Tornyai, Kmec, Shirley 1, Henttonen, Kiss P. - Kiss Ph. (1), Pokornyi, Németh A. (1), Kovács A. 1(1), Szabó-Rácz - Lászlóffy, Nemes B., Madácsi (2), Balogh B. 1. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

DEAC: Gönczi - Jakabfy, Zalamai, Spirko 1(1), Mihalik, Dalecky 1(1) - Bogesic, Sosunov, Révész, Izacky, Novotny - Bukor, Vokla, Molnár D., Mazzag, Sági M. - Sándor, Kozma, Mihalik, Smirnov, Hetényi Z. (kapus). Edző: György József, Kecskeméti Áron

Gólok:
00:12 - 1:0 Balogh B. (Madácsi, Jarvinen)
09:27 - 2:0 Kiss D. (Benk, Peresunko)
14:46 - 3:0 Shirley (Kiss Ph., Madácsi)
16:35 - 4:0 Kovács A. (Just, Benk) - ee
27:08 - 5:0 Kiss D. (Németh A., Kovács A.)
38:21 - 5:1 Dalecky (Spirko)
56:02 - 5:2 Spirko (Dalecky)

Kiállítás: 19 perc ill. 13 perc
Lövések: 35:46 (13:13, 12:18, 10:15)

I. harmad
Micsoda kezdés! Madácsi ment el a jobbszélen, lövése kijött Gönczi kapusról, Balogh B. baloldalon érkezve azonnal ismételt, 1:0. 12 másodperccel a kezdés után! Keresni kéne, mikor lőttünk legutóbb ilyen gyorsan gólt! A DEAC azonnal nekiállt egyenlíteni, ezt nagyban segítette volna egy kétperces emberelőny, de Rajna 6-szor is mentett. Nem semmi! Aztán Kmec lövése pengette meg a kapuvasat. A debreceni fölény után lassan beindultak a lilák, egyre többször futottak gyors és jó hazai támadások. Aztán a 10. percben a jobbról jövő beadást Kiss D. centerből belőtte, 2:0. Ekkor már beszorultak a vendégek, folyamatos lett a lila fölény. 15. percben egy kapusról kijövő korongot tett a hálóba Shirley, 3:0. Ekkor Gönczi helyett jött Hetényi a DEAC kapujába - nem csodálom. Az üzlet azonban futott tovább, felállt emberelőnyben Kovács A. talált be, a negyedik hazai góllal felavatva Hetényit. 17. perc, 4:0. Négy gól – megvan a meccs! (Korábban már háromnál is ezt mondtam, de emlékszünk a nyitófordulóra…) Ezután a Debrecen megmutatta, higy ők is tudnak támadni – csak gólt lőni nem.
Csodás kezdés, fölényes vezetés, jól játszok a csapat, jól érezzük magunkat. Csak maradjon így továbbra is!

II. harmad
A nagy kérdés, a meccs már eldőlt. Most UTE támadások mintha pontatlanabbak lennének, viszont a DEAC egy kicsit magához tért. De a 28. percben hazai felállt támadás végén Kiss D. balról, a kékvonal lőtt, a kapu előtti tömegen rést találó korong a kapu baloldalában állt meg, már 5:0. Rögtön ezután Vokla léphetett meg egyedül, csak egy fault segített ellene, szerencsére csak kisbüntetés lett, nem büntetőlövés. A kettő perc letelte után is támadásban marad a vendégcsapat, Rajna mindent hárított, mígnem a 39. percben Daleczky egy jobboldali beadás után a kapuba talált, 5:1. Milyen telhetetlen az ember: sajnálom a bekapott gólt, így oda lett Rajna 100%-os védéshatékonysága. Pedig megérdemelte volna!
A vezető hazai csapat csak kicsit lazított, a DEAC nem adta fel. Még egy kötelező 20 perc, bár már minden eldőlt.

III. harmad
Jöttek is a vendégek, ami dicséri őket, és némi izgalmat hoztak a lefutott meccsbe. Újpesti emberelőnyben nem lőttünk gólt, és nem is kaptunk. Hiába, ilyenkor már nem kell – talán nem is lehet annyira koncentrálni. A 48. percben komoly bunyó alakult ki Pokornyi és Smirnov között, az eredmény 7:7 – perc büntetés. Aztán az 54. percben három mezőnyjátékosra fogyott a lila csapat, de Spirko megvárta, míg mindkét büntetés lemegy, és egyenlő létszámnál lőtt gólt, 5:2

Szép volt fiúk, köszönjük a győzelmet. Végre megindult a góltermelés, de a védekezésre a továbbiakban jobban kel figyelni, ugyanis Rajna a fölényesnek mondható győzelem egyik fő részese volt, hisz a lövésarány 46:35 volt oda!
LS

Virág Csaba: "Jól indítottuk a csütörtöki mérkőzést, nagy nyomást helyeztünk az ellenfélre és ellentmondást nem tűrően játszottunk. A négy-öt gólos előnynek megvan az a hátránya, hogy megnyugszik a csapat, és csütörtökön is ez történt, majdnem visszaengedtük a DEAC-ot a meccsbe. Jobban kezeltük ezt a helyzetet, mint a korábbi mérkőzéseinken, de nem tökéletesen. Csütörtökön kaptuk az idei szezon első emberhátrányos gólját, de ennek ellenére jól zártunk hátrányban."

Kecskeméti Áron: "Annak örülhetünk, hogy megmutattuk a karakterünket, mert a nehéz első harmad után a második döntetlen lett, a harmadikat pedig megnyertük. Hazamegyünk, elemzünk és javítjuk a hibákat. Megpróbáltuk hangsúlyozni a játékosoknak az első szünetben, hogy nincs veszítenivalójuk. Próbáljuk játszani a játékunkat és kihasználni a helyzeteinket, de ilyen kezdés után nehéz visszajönni a meccsbe. Az emberelőnyös játékunk rendben volt, csak Rajna Miklóson múlt, hogy nem lőttünk több gólt." (nso.hu)

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése