2022. szeptember 18., vasárnap

EL4: FTC-UTE 5:3

Ez a párosítás örökké rangadó. Tehát mindig győzni kell. Most is, az elszúrt hazai nyitómeccs után is. Sőt, talán most még fontosabb a győzelem. Pontok tekintetében és a lelkünknek is.

(2022.09.18) EL 4:
FTC-Telekom - UTE 5:3 (3:2, 1:1, 1:0)   -  eseménynapló

Tüskecsarnok, Budapest, 1485 néző, vezette: Nagy A., Babic V., Muzsik F., Váczi D.

FTC-Telekom: Arany - Nilsson, Marva (1), Low 1, Kaijser, Betteridge (1) - Sorokin (1), Boros, Nagy G. 1(3), Kestila 1(1), Kulmala 2(1) - Karmeniemi (1), Seregély, Tóth A., Kreisz, Kozma - Komáromy, Kucsma, Farkas L., Bán, Galántai. Edző: Fodor Szabolcs, King Euan

UTE: Rajna - Jarvinen, Kiss D., Benk 1, Just, Peresunko 1(1) - Tornyai, Kmec, Shirley (1), Henttonen 1, Kiss P. (1) - Kiss Ph., Pokornyi, Nemes B., Németh A., Kovács A. - Balogh B., Madácsi, Kovács S., Orbán J. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Gólok:
00:28 - 0:1 Benk (Peresunko)
03:01 - 0:2 Peresunko
03:26 - 1:2 Kulmala (Marva, Nagy G.)
07:18 - 2:2 Kulmala (Nagy G., Karmeniemi)
11:42 - 3:2 Low (Betteridge) - eh
29:13 - 4:2 Kestila (Nagy G., Kulmala)
33:29 - 4:3 Henttonen (Kiss P., Shirley)
59:17 - 5:3 Nagy G. (Sorokin, Kestila) - üres kapu

Kiállítás: 12 perc ill. 8 perc
Lövések: 35:33 (11:9, 12:12, 12:12)

I. harmad
Alig kezdődött meg a játék, már vezettünk is, amikor Perusenko bravúros jobboldali beadása után Benk a kapuba helyezte a pakkot, 0:1. Parkolóhely keresése miatt le is késtük a gólt. A másodikat már láttuk, a zöldek kapuja előtt Perusenko kapott egy zöld védőtől átadást, egy húzás után a bal alsóba lőtt, 0:2! Ez igen, ez jó alaphang – fél percig. Marva balról, védőhelyről lőtt, a korongot védte Rajna, de a kipattanót Kulmala gólba lőtte, 1:2. Hajtós meccset láthattunk de a 8. percben Kulmala már megint jókor érkezett: egy már-már veszett korongot Nagy G. a kapu mögül visszajátszott, második góljával már 2:2. Ma gyorsabban fogyott el az előnyünk, mint pénteken. És a hazaiak nem álltak le. Amikor az Újpest emberelőnyben ment előre, korongot szereztek, a jobbszélről jött a mértani pontoságú keresztpassz, Low be is lőtte, 12. perc, 3:2 oda. A gól után próbálkoztak a lilák, de két helyzet 0 gól az eredmény(telenség). Az FTC emberelőnyét kivédekeztük.
Csodálatosan indult a mérkőzés, de hamar visszajöttek, majd fordítottak is a zöldek. Ha ez eddig látott a góllövőkedv marad, ma 15 gólt is láthatunk…

II. harmad
Az FTC jön támad, fölénybe kerül. Mintha emberhátrányban játszana az Újpest. Ennek egy hazai kiállítás vet véget, de hamarosan egy faulttal megszüntetjük az előnyt. Jobb az FTC. A meccset nézve ki emlékszik, hogy nemrég két góllal vezettünk (25 másodpercig). A fehérmezes vendégek támadásai hamar elakadnak, erősebbek, határozottabbak a hazaiak.  A 30. percben megint hazai gól, egy balról középre adott korongra üresen jött Kestila, 4:2. Sajnos azt kell mondanom, meg is érdemelték. De a 34- percben felcsillant egy kis remény: egy szép támadás végén Henttonen megmutatta tudását, 4:3. Sőt, jött egy újabb újpesti emberelőny, de gól nem lett. A végén egy szép Shirley – Kovács A. támadásból lehetett volna gól, de mégse lett Arany jóvoltából.
Az összbenyomás alapján jobbak a hazaiak. Gyorsabbak, erősebbek, határozottabbak és pontosabbak is. Az újpest támadások hamar elakadnak. De ha találnánk egy gólt…

III. harmad
A játék képe sajnos nem változik. Veszélyesebbek a hazaiak. Az újpesti támadások sokszor a kékvonalról visszapattannak. A hazaiak magabiztosabbak, mi inkább egy védelmi hibában, vagy a szerencsében bízhatunk. A nézőtéren egyre inkább azt éreztük, hogy eldőlt a meccs. Az 56. percben még emberelőnyünk is volt – de semmi. A legvégén, ahogy szinte kötelező, kapus nélkül próbálkoztunk, de ahogy legtöbbször történik, a másik csapat lövi a gól, ezúttal Nagy G., 5:3.
Szomorúan mondom, a jobb csapat győzött. A játékon látszott, a zöldek ma jobbak. Nem volt jó az Újpest. Aki tévén nézte a meccset, jobban járt. Aki sehogy sem, az talán még jobban.
Javulnunk kell, mert így az alsóház vár minket. Legközelebb jövő vasárnap az idén is nagyon jónak látszó Csíkszereda jön a Megyeri útra.
LS

Fodor Szabolcs: "Óriási karaktert mutat, hogy fel tudtunk állni kétgólos hátrányból az Újpest ellen, csakúgy, mint az előző, Debrecen elleni találkozón. Büszke vagyok ezért a csapatomra. Azt gondolom, jellemző ez a Fradira, hogy ha egymásra talál a csapat és a közönség, akkor belehajszolják egymást a győzelembe, teljesen mindegy, hogy mi az eredmény a második percben."

Virág Csaba: "Nagyon jól kezdtünk, de hatvan perc hosszú idő, pláne, ha ennyire korán vezetünk két góllal. A Fradi nagyon gyorsan visszakapaszkodott, ritmust tudtak váltani. Ki-ki mérkőzés volt, mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, de ők többet lőttek be. Az emberelőnyös játékunknak javulnia kell, de az idény első mérkőzéséhez képest mindenképpen jobban teljesítettünk. Dolgozunk tovább, hogy meglegyen az első győzelmünk."
(nso.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése