2022. szeptember 17., szombat

EL3: UTE-DVTK 3:4 hu.

Megkezdődött a hokiidény. De hogyan? Egy olyan pofonnal, amire senki sem számított, mert ilyen nincs. A mérkőzés után nem volt semmi hangulatom belefogni a tudósításba. Pedig olyan szépen indult!
Sokan voltunk, érzésem szerint jóval többen, mint a feltüntetett nézőszám. 

UTE - DVTK Jegesmedvék 3:4 hu. (2:0, 1:0, 0:3, 0:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 561 néző, vezette: Németh M., Haszonits M., Kövesi B., Szabó D.

UTE: Rajna - Jarvinen, Kiss D. (1), Kovács A. (1), Just (1), Peresunko 1 - Tornyai, Kmec, Shirley (1), Henttonen, Kiss P. 2 - Kiss Ph., Pokornyi, Németh A., Benk, Madácsi - Lászlóffy, Nemes B., Kovács S., Balogh B. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

DVTK Jegesmedvék: Voris - Shkrabov (1), Ilvessuo, Lövei (1), Mattyasovszky (1), Galajda 2 - Szirányi B. (1), Vojtkó, Páterka, Farkas M., Blasko - Kiss R., Illés, Razumniak 1, Kuleshov, Miskolczi 1 - Jombik, Pecsét, Ritó, Vas J. Edző: Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz

Gólok:
16:58 - 1:0 Kiss P. (Kiss D., Shirley)
19:22 - 2:0 Kiss P. (Kovács A., Just)
36:48 - 3:0 Peresunko
43:49 - 3:1 Galajda (Lövei)
54:04 - 3:2 Razumniak (Szirányi B.)
58:12 - 3:3 Miskolczi (Mattyasovszky)
60:53 - 3:4 Galajda (Shkrabov)

Kiállítás: 4 perc ill. 4 perc
Lövések: 36:32 (12:8, 13:12, 11:11, 0:1)

I. harmad
Élénk játékkal indult a mérkőzés, semmiféle kóstolgatás, óvatoskodás nem volt, lendületesen mentek a támadások. Az első lövés a vendégektől jött, de több akciót vezetett az Újpest. Az 5. percben a lilák beszorították a vendégeket, egy perc alatt öt lövést is hárított Voris kapus. Feltűnt, hogy a lila támadások gyorsak voltak, és a csatárok igyekeztek azonnal visszaszerezni a lepattanó, lecsorgó korongokat is. De a vendégcsapat is jött, igyekezett, harcoltak a gólért. A nézők is folyamatosan bíztatták a csapatot, míg a kb.  negyven miskolciak állandó dobveréssel csinálták a zajt, adták a ritmust csapatuknak. Jó volt a meccs. Több jó újpesti helyzet is kimaradt, majd a 3. percben egy ellenakció végén kettő az egy ellen helyzetben tisztázott Rajna. Aztán a 17. perc meghozta a megdolgozott gólt, Kiss Patrik középről lőtt a kapuba, 1:0. Az üzlet (és Kiss Partik is) beindult, a 20. percben megint ő volt eredményes, 2:0.
Ez már valami! Jó hajtós mérkőzésen az aktívabb hazai csapat megérdemelten szerzett kétgólos vezetést.

II. harmad
Az idei első kiállítással kezdődött a harmad, a Újpest mindvégig a támadó harmadban tartotta a korongot, de azért jutalomgól nem járt. A játék képe: mint az első harmad: nagy sebesség, megalkuvás nélküli játék. Többet támadtak a lilák, de nem lazítottak a miskolciak sem. A lelátó hangulata sem változott, jó volt ott lenni! A 35. percben egy ütközés után Galajda a jégen maradt, nagy nehezen szedte össze magát annyira, hogy görnyedve lekorcsolyázzon. De rendbejött – ahogy később azt megtudtuk. A 37. percben Perusenko egy szép támadás végén a kapu elé érve visszakapta a korongot, be is lőtte, 3:0! Megvan a meccs!...(?)
Az Újpest magabiztos volt, a végén még növelte is az előnyét, ugyanakkor a Miskolc egy pillanatra sem lazított, hozták, amit tudnak.

III. harmad
Hamar jött a figyelmeztető – a másik oldalról nézve lelkesítő gól: a 44. percben korongot szereztek a vendégek, Galajda Lövei átadásából szépített, 3:1. A győzelem akkor biztos, ha megvan a háromgólos előny. A játék képe is változott: a lilák talán elfáradtak? Vagy ők is nyertnek vették a meccset? Aktívabb, veszélyesebb lett a Miskolc. Volt olyan emberelőnyük, hogy Rajna beleizzadt a védésekbe. Aztán az 55. percben Razumniak talált be egy ellenakcióból, 3:2. Fogy az előny, nő az aggodalom. Kibírjuk? Nem bírtuk ki. Az 59. percben Miskolczi lövése talált utat a kapuba, 3:3
A magabiztosan vezető Újpest mintha visszavett volna, hiszen megvan a meccs. A forgatókönyvet remek drámaíró írhatta: hosszú, nyugodt időszak után a harmadik felvonásban egy gyors gól, majd sokkal később egy második, és az utolsó pillanatban a történetet felpörgető harmadik. A hosszabbításban vissza lehet pörögni?

Hosszabbítás
Egy perc sem kellett a dáma végéhez: egy óvatlan hazai támadás után kettő az egy ellen jöttek a miskolciak, Galajda döntött, 3:4.
Dráma a javából! Jó játék, biztos vezetés, és lassan beinduló változás, végül hatalmas katarzis. Ha fordítva történik, jó napunk van. De így: 55 perc öröm, öt perc aggódás majd csalódás a köbön.
LS

Virág Csaba (UTE): "Teljesen egyszerű az egész, ők nyerni akartak, mi pedig túl akartuk élni, ez volt a hatalmas különbség a két csapat között a harmadik harmadban. Sok mindent el tudok fogadni, de az biztos, hogy ebben a mezben, ilyen címerrel nem lehet így kijönni az utolsó 20 percre, és nem lehet így játszani, erre nincsenek kifogások, ez elfogadhatatlan."

Tokaji Viktor (DVTK): "Nagyon örülök annak, hogy a találkozó a mi győzelmünkkel zárult. Ez csak az első kis lépés volt a bajnokságban, de nagy hitet adhat a csapatnak az, hogy 0:3-ról fel tudtunk állni, pláne egy olyan alakulat ellen, mint az Újpest, ami egy nagyon jól struktúrált együttes. Ez egy értékes győzelem nekünk, pláne, hogy ezzel kezdtük a szezont, remélem, hogy így is folytatjuk tovább." (www.utehoki.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése