2023. november 23., csütörtök

EL78: UTE-GYE 4:2

Rangadó, a tabellát vezető két csapat játszik egymással, 15 meccs 64% a két csapat teljesítménye. Azért az FTC 76%-on áll, négy mérkőzéssel kevesebbet játszva. 
Eddig egyszer játszottunk a tavalyi bajnokkal, idegenben büntetőkkel győztünk 3:2-re. 

Új csatárunk a kanadai-német  Travis Ewanyk nem mutatkozott be, míg Kiss  Dániel hetekig nem játszhat ujjsérülése miatt.
Az Erste Liga tévé szórakozott velem vagy 25 percet a jegyváltásnál. Én lettem volna béna?

UTE - Gyergyói Hoki Klub 4:2 (0:1, 2:0, 2:1) - eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 659 néző, vezette: Rencz D., Babic V., Kövesi B., Szabó D.

UTE: Rajna - Nyquist, Silfver (2), Saarelainen, Metsavainio, Tiala 1 - Szabó D., Franyó 1, Coatta, Just (3), Kiss P. 1 - Pokornyi, Tornyai (1), Szabó Rácz, Benk, Kovács A. 1 - Simon L., Balázsi, Kovács S., Nádasy, Lőczi. Edző: Juurikkala Markus, Kovács Viktor

Gyergyó: Demeter (Mag) - Jalonen, Haaranen, Orbán, Bodó, Császár 1 - Fejes, Mesikammen (1), Sárpátki (1), Sylvestre 1, Vincze P. (1) - Imre, Dalhuisen, Szigeti, Silló, Sándor-Székely - Bíró G., Vincze G., Csiszer, Di Diomete. Edző: Szilassy Zoltán, Góga Attila

Kiállítás: 4:10 + 25 p végleges (Di Diomete)
Lövés: 29:46 (7:11, 12:13, 10:22)

Gólok:
07:35 - 0:1 Császár (Mesikammen)
27:55 - 1:1 Kiss P. (Silfver, Just) ee
37:25 - 2:1 Kovács A. (Just, Silfver) ee
42:32 - 3:1 Franyó (Just)
54:26 - 3:2 Sylvestre (Sárpátki, Vincze P.)
55:23 - 4:2 Tiala (Tornyai)

I. harmad
Az első gólról kép híján lemaradtam 7. p Császár Hunor volt az elkövető 0:1. A Gyergyó volt sokkal veszélyesebb. Az Újpest nem bántja a másik kaput. Kicsit kitámadtnak a Lilák, de nincs veszélyes helyzet, viszont a vendégek azonnal mentek fel, széthúzzák a játékot. Coatta megsérült - lement, elvitte a mentő. Hírek szerint arccsontja törhetett el. 
Szóval örüljünk, hogy csak mínusz 1. A Gyergyó veszélyesebben, szebben, lendületesebben játszik.  Eddig erősebbek, jobbak. De csak egy gól a hátrány, van még idő és van még remény.

II. harmad 
22. perc,  finn támadás, villám háromszögelés de mellé. Ha sok ilyen lesz, eredmény is lesz! Néhány hazai akció után megint erősebb a Gyergyó. Sajnos, a hazai támadások leginkább csak a középső harmadig jutnak el. A 28. percben hazai előnyben járattuk a korongot, Silfer beadta, és a jobbról, az érkező  Kiss P. kiegyenlített. 1:1, remek!
Foto: Erste video
Élénkebb a játék, de kevés a veszély.  A 36. percben Rajna nagyot mentett. Majd újpesti emberelőny, Sárpátki tarolta le Just-ot. Fogyunk?  Szerencsére Just visszatudott jönni.
38. perc, előnyben játszottunk megint, az átadásra érkezett Kovács A., a korong beszédült , 2:1
Foto: Erste video
Ezután  Di Diomete  Szabót intézte el, hátulról letarolta. Mentők a jégen, Szabó rosszul van. Videós bírói ítélet: hátulról támadás, nem is volt játékhelyzet. 5+végleges a büntetés.
Fordítottunk két előnyből, de fogy a csapatunk. 4 perc előny átment a harmadik harmadra
Eddig nagyon ronda meccs, mondhatnám, embervadászat. Veszteségeink: Coatta, Szabó D., és csaknem Just is. Mire a háború? A fő háborús bűnös Di Diomete hazamehet, és reméljük, komoly eltiltást kap, megdolgozott érte. A hírek szerint Szabó Dániel agyrázkódással került kórházba. 

III. harmad
Az előnyt elrontottuk, Pokornyi kiment 2 percre. De mégis gól! Egyenlő létszámnál gyors újpesti akció, jobboldalt száguldott fel Franyó, távolról lőtt, góól! 3:1. Franyó Krisztián még nincs 17 éves, ez volt az első gólja! A kétgólos előny jó, de még nem elég. 
Foto: Erste video
A továbbiakban próbálkozik a vendégcsapat,  5 az 5-ben felállnak. Az Újpest azért meg-meg indul. Kiss P. kapuvasat talált, majd Demeter kapus megsérült - talán meghúzódott, Mag az új kapus. Az Újpest igyekszik fent játszani. Aztán felállt a Gyergyó, de szerencsére fogy az idő. Magabiztosságot ad, hogy kétgólos az előny, de három jobb lenne... Mert az 55. percben egy kapusról kijövő korongot Sylvestre gólba tesz, 3:2. 5 és fél percet kell kihúzni... De egy perc múlva jön a nyugtató: Tiala megugrott baloldalt, elhúzta a korongot és belőtte, 4:2
Foto: Erste video
Megvan a meccs! A végén egy kis pótizgalom, vendégkapus le, és Rajna élete talán legsűrűbb öt percét hozta le gól nélkül. 
Megvan! Nagyon nagy meló, fontos győzelem! SZÉP VOLT FIÚK!
Viszont, komoly veszteségek: Kiss D., Coatta, Szabó D. nélkül maradtunk. Már nincs is ennyi fiatalunk pótlásukra.
LS

Az összefoglaló:

Markus Juurikkala: "Az első harmadban nem játszottunk jól, javulnunk kellett, mert egy rutinos, erős csapat ellen hokiztunk. A szabálytalanságokkal kapcsolatban el kell mondanom, hogy ami történt a jégen, annak nem lett volna szabad megtörténnie, erről ennyit, nem az én dolgom ezt értékelni. Annak örülök, hogy a 16 éves Franyó Krisztián megszerezte első gólját a felnőttek között."

Szilassy Zoltán: "Az egész meccsen jobban játszottunk öt az öt ellen, de ez mit sem ér, ha olyan felelőtlenek vagyunk, hogy a támadóharmadban kilenc perc kiállítást szedünk össze, ezeket mindenképpen el kell kerülnünk. Az furcsa, hogy mi az egész meccsen nem kerültünk emberelőnybe… Szerintem kerülhettünk volna, de ezt eldönteni nem az én asztalom."
(nso.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése