2023. november 21., kedd

MK18: DEAC-UTE 2:4

Régen jártunk Debrecenben, már két napja. Az idei mérleg - (liga és kupa) 4 meccs, két vereség, bár idegenbeli győzelemmel kezdtünk, és otthon is sikerült egy büntetős győzelem. Aztán hazai zakó, kupameccsen a DEAC 2:1-re győzött, tehát ma két góllal kéne nyerni a továbbjutáshoz. Emlékezve a vasárnapi 2:5-re is: csaptunk nem éppen győztes sorozatban van benne... De új meccs, új remény. Ezért nézzük a mérkőzést ma is, ezért szurkolunk még mindig a liláknak. A mai összecsapás a neten ingyen nézhető.
A hazaiaknál visszatért a 109 kilós óriás hátvéd Kloz, de ami fontosabb: Coatta is beszállhatott.

(2023.11.21) MK18:
DEAC - UTE  2:4  (1:1, 1:3, 0:0)   - eseménynapló

Debrecen, 374 néző, vezette: Németh M., Soós D., Vincze D., Muzsik F.

DEAC: Hetényi - Mingazov, Dobmayer, Buchkin, Novotny,  Smirnov - Kloz, Krollis, Yeliseyenka, Hári, Vasilev -  Jakabfy S., Bukor, Koblar, Rétfalvi, Molnár D. - Jakabfy Cs., Mazzag, Mihalik A., Kozma, Mihalik G. Edző: Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos

UTE: Rajna - Nyquist, Silfer, Saarleinen, Mestavainio, Tiala - Szabó D., Pokornyi, Kiss P., Just, Coatta - Tornyai, Kiss D., Benk, Kovács A.,  Laskawy - Balázsi, Kovács S. Lőczi, Simon L. Edző: Marcus Juurikkala, Kovács Viktor. 

Kiállítás: 2 perc ill. 8 perc
Lövés: 37:40 (13:14, 9:19, 15:7)

Gólok:
02:51 - 0:1 Saarleinen (Silfer) 
08:27 - 1:1 Vasilev (Mihalik A.)
21:14 - 2:1 Mingazov (Vasilev, Hári)
27:27 - 2:2 Kovács A. (Szabó D., Laskawy) 
32:55 - 2:3 Kiss P. (Just, Tornyai)
34:26 - 2:4 Saarleinen (Mestavainio, Tiala) 

I. harmad
Élénk Újpesti kezdés és gyorsan jött is a jutalomgól: 3. perc: kavarás után, Saarleinen közelről betalál, 0:1. Továbbra is a Lilák támadtak többet, Hetényit dolgoztattuk. Eddig minden más, mint amihez hozzászoktatott a csapat, maradjon is így! De nem maradt, jött az egyenlítés: Vasziljev balról jövő centerezése után egy újpesti játékosról pattant a hálóba a korong 1:1. Nem volt benne a játékban. Azért támadásban maradnak a fehérmezes Lilák.  Aztán a 13. percben Kozma csak vasig jutott - szerencsére. Lőczi ki, majd Kiss Danit lelőtték - öltözőbe ment. Hírek szerint az ujja sérült meg. Ezután az Újpest elöl birkózott - gól nélkül. A harmad második felében feljöttek a hazaiak, Silfer ki is állt, de az eredmény maradt.
Reményt keltően indult a mérkőzés, aztán a játék és az eredmény is kiegyenlítődött.

II. harmad
Hoppá, hamar gólt kaptunk, Mingazov emlékeztetett a vasárnapi meccsre, 2:1. Szerencsére a csapat azért még hajt. Jó támadásaink is vannak, és egy ellenakcióból itt magvan az egyenlítés: jobbról jött a beadás, majd balra tolt korong és kapásgól Kovács Alextől, 2:2. Beindult az üzlet, illetve az Újpest! A 29. percben Mestavainio gólt jelzett, a bíró nem. Most jobb az Újpest, sokkal aktívabb, mint ahogy megszoktuk mostanában. A 33. percben jó összjáték után Kiss P. szép góljával már 2:3! Ha támad a csapat, van helyzet, van gól. 3:3 , azaz egyenlő az összesített állás. a 35. percben megindult jobbról Saarleinen,  befordult  középre, fonák gólt lőtt Hetényi lába közt, 2:4
youtubefoto

Már jobban állunk, de még egy gól, és biztos a továbbjutás! Izgalmas a vég, de maradt az összesítésben egygólos előny.
Rosszul indult a harmad, majd felfordult a meccs, szerencsére. Mikor lőttünk egymás után 3-at? Megmondom, november 5-én Miskolcon.

III. harmad
Változatos a játék, most a hazaiaknak sürgős. 46. perctől jobban jön a DEAC. 49. perc, Tiala meglépett egyedül, Hetényi könyökkel hárít. Pedig mennyi izgalmat megspórolhattunk volna! Majdnem dráma: előbb Just ki, aztán 11 mp múlva "játék késleltetése" miatt Kiss P., de KIBÍRTUK A KETTŐS HÁTRÁNYT! A büntetés után is borzasztó a hazai nyomás, de egy kiállítás  - ma az egyetlen -megtöri a fekete mezeseket. Felálltunk - addig sem támad a DEAC. A végén a DEAC megszakad a gólért - az hosszabbítást hozott volna -, de a szerencse most velünk volt. A végén kapus nélkül is kibírtuk, bár gól nem lőttünk. De a lényeg: az Újpest jutott tovább a kupa negyeddöntőbe.
Kikínlódtuk, kiharcoltuk! Győztünk, tovább mentünk. Innen minden út felfelé vezet! Azért csütörtökön meglátjuk...
LS

A teljes mérkőzés:

foto: Geri

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése