2023. november 3., péntek

EL60: UTE-DEB 3:2 bü

A csapatok elég jól ismerhetik egymást. A keddi kupameccs elvesztése után el sem tudom képzelni, hogy ma ne győzzön az Újpest. És nem szeretek csalódni. A meccset ma is videón követem. 


(2023.11.03)EL60:
UTE - DEB 3:2 bü (1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 1:0)   -  eseménynapló

Megyeri út, 507 néző, vezette: Németh M., Máhr-Stumpf B., Szabó D., Váczi D.

UTE: Rajna - Nyquist, Pokornyi, Saarelainen (1), Mestavainio, Lőczi - Szabó D., Silfver (1), Coatta 1, Szabó Rácz, Benk - Tornyai, Kiss D. 1, Kiss P., Kovács A., Tiala 1(1) Balázsi, Simon L., Laskawy, Nádasy, Kovács S. Edző: Marcus Juurikkala, Kovács Viktor 

DEAC: Hetényi - Ushnev (1), Ilvessuo, Yeliseynka, Smirnov, Vasilev (1) - Mingazov, Krollis, Buchkin, Novotny 1, Koblar - Dobmayer, Bukor, Mihalik A. 1, Rétfalvi, Molnár D. -  Sándor B., Jakabfy S., Hári,  Mihalik G., Mazzag D. Edző: Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos

Gólok:
19:32 - 1:0 Kiss D. (Tiala, Silfver)
29:48 - 1:1 Novotny (Vasilev, Ushnev)
36:24 - 1:2 Mihalik A.
53:03 - 2:2 Tiala (Saarelainen)
65:00 - 3:2 Coatta bü

Kiállítás: 10 perc ill. 2 perc
Lövések: 29:34 (9:11, 8:10, 8:10, 3:3, 1:0)

I. harmad
Változatos, de nem túl gyors játékkal indult a találkozó. Talán aktívabb az Újpest, viszont kevés a kapura lövés. A harmad felénél a korongbirtoklás legalább 60-40 az UTE javára. Végre van letámadás. 11. perc: hazai kiállítás:  a DEAC előnyét jól tartjuk, csak végén van három vendég lövés. Egyenlő létszámban megint az Újpest támadhatott. Támadójátékunk alapja a sikeres letámadás. A Debrecen és a meccs eddigi legnagyobb ziccere jött a 16. percben - de Rajna ott volt. Jó lesz vigyázni! A végére a csapatok megóvtak minket az izgalmaktól. De mégsem! 20. perc: gól, az altatás után! Újpesti támadás során jobbról Tiala kapta a kapu előtt a korongot, ő egyből visszajátszott, Kiss D. a jobb felsőbe lőtt, 1:0.
Biztatóbban indult a harmad, de lejjebb csúszott az iram, a színvonal. A vége mégis nagyot csattant! Ha nem túl jó a meccs, de nyerjünk! Hát rajta!

II. harmad
UTE támadásokkal indult a harmad, Hetényi nagyokat hárított. 7 perc után elmondhatjuk, hogy többet támadnak a Lilák. Egy percre rá 3 az 1-ben debreceni ellenakció - nincs gól. 30 perc: most felállt előnyben a DEAC.  Ezután az újpestiek akcióztak, de vendég korongszerzés, gyors ellenakció, ezúttal kettő az egyben, keresztpassz  Novotnynak, 1:1. A támadások csökkentik a védelem létszámát a megugrások gólt hozhatnak. A meló újra indu(na), de Szabó D. kiült. Alig jött vissza, újra emberhátrányban a Lilák. Hogy fogunk így gól lőni? A 37. percben buli után debreceni lövés, a lecsorgó korongot Mihalik A. bekotorta, 1:2. Rossz felé megyünk... 
Amikor támad az Újpest, megugorhatnak a  debreceniek. A kiállítások meg viszik a góllövő időt. Nem gondoltam, hogy két harmad után megint a csodára várunk. Ami az utóbbi időben nem nagyon jön...

III. harmad
A Újpest próbálkozott, a Debrecen természetesen nem hagyta. Rohan az idő, kellene a gól! De Hetényi elképesztő esetekben hárít. 47. perc: első újpesti emberelőny, találat nélkül. 52 perc: gól! Itt a csoda! Tiala korongot kapott, takarásból egyből lőtt, 2:2! Ezután Pokornyi ki. Kibírjuk? Ki! Lesz még egy gól, vagy kell az extra idő? A DEAC nem engedi kihozni hátulról a korongot, de a végén Tiala nem talált be, Hetényi miatt.

Hosszabbítás
3-3 játékos. Legutóbb hamar gólt kaptunk. Most nem, a legnagyobb lehetőség Saarelainen nagy helyzete volt. Aztán még egy kis izgalom kettő az egyben, de Rajna ment. A döntés még most sincs.

Büntetők
A szerencsejátékban Coatta nagyszerű gólt lőtt, a többi kilenct kísérlet nem hozott gólt, tehát 3:2 ide!   

Visszatértünk a győzelmekre a játék még nem a régi. De legalább a pontszerzésben elindultunk fölfelé.
LS

Az összefoglaló:


Marcus Juurikkala: “Most is nagyon szoros mérkőzést játszottunk a Debrecennel. Voltak jó periódusaink, de rendkívül sokat hullámvasutaztunk, nem tudtunk 60 percen keresztül egyenletes játékot produkálni. A hosszabbítás és a büntetők pedig olyanok, mint lutri, örülök, hogy most nekünk kedvezett a szerencse, és itthon tartottunk a két pontot.”

Vaszjunyin Artyom: “Gratulálok az Újpestnek, keményen dolgoztak. Mi is jobban játszottunk, mint kedden, voltak helyzeteink bőven, gondunk mostanában leginkább a helyzetek kihasználásával van. Tudtunk, hogy a harmadik harmadban jönni fognak keményen, sajnos jobban visszaálltunk, mint terveztük, kicsit okosabban és egyszerűbben kellett volna játszanunk. Minden megtettünk egyébként, a szétlövés nem nekünk kedvezett.”
(jkb.hu)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése