2024. március 8., péntek

EL 235: GYE-UTE 2:1

Az utolsó pillanatban az alapszakasz harmadik Gyergyó lett párosmeccsen az ellenfél. Mindegy, mert mindkét fél utazgathat, csak az nem mindegy, hogy a Gyergyó a tavalyi bajnok. 
Az Újpest remek kezdés után össze-vissza, de inkább csalódást keltően játszott. Fel tudunk-e támadni? Van-e a csapatban elég erő, akarat és képesség, hogy túljussunk erdélyi ellenfelünkön? Azt hiszem, tiszta szívből senki nem meri állítani, hogy továbbjutunk. De a hit, a remény megvan a szurkolókban.

Gyergyói Hoki Klub - UTE 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0) - eseménynapló

Gyergyószentmiklósi Műjégpálya, 1250 néző, vezette: Soós D., Korbuly G., Kis-Király B., Magyar Á.

Gyergyói Hoki Klub: Rinne - Fejes, Haaranen (1), Orban B. (1), Sylvestre 1, Sárpátki - Raymond, Dalhuisen, Bodó 1, Császár, Sándor-székely - Imre, Mesikammen, DiDiomete, Tranca, Szigeti - Vincze G. (1), Tamminen (1), Edző: Szilassy Zoltán, Góga Attila

UTE: Rajna - Nyqvist, Silfver, Kovács A., Metsavainio (1), Laakkonen (1) - Szabó D., Pokornyi, Benk, Just, Kiss P. - Balázsi, Tornyai, Saarelainen 1, Ewanyk, Kovács S. - Erdőhelyi, Szabó Rácz, Nádasy, Tiala Edző: Juurikkala Markus, Kovács Viktor

Gólok:
06:22 - 1:0 Bodó (Tamminen, Vincze G.)
27:16 - 1:1 Saarelainen (Metsavainio, Laakkonen) - ee
69:24 - 2:1 Sylvestre (Haaranen, Orban B.) - ee

Kiállítás: 8 perc ill. 10 perc
Lövés: 51:29 (11:12, 9:9, 17:6, 14:2)

I. harmad
Későn értem haza, Bodó (1:0) góljáról lemaradtam. Elmondások szerint a meccs elején az Újpest nekiugrott a pirosmezes hazaiaknak. A gól után az újpesti emberelőny nem hozott egyenlítést. Egyenlőben aztán inkább a hazaiak voltak veszélyesek. Az Újpestben is van elszántság, lendület. 13. perc: UTE kiállítás, bár nem láttam szabálytalannak Silfver magmozdulását. Jött egy majdnemgól hazaiak részéről, de Rajna volt a mentőállomás. VAR vizsgálat szerint sem volt gól. 50 mp-et kell még kihúzni, sikerült! De a hazai gólveszély folyamatos. Viszont az arany-sárga hátú mezes Kiss P. kapuvasa egy Saarelainen kapu mögüli visszaadás után valamit mutat. A továbbra is nagy sebességű meccsen a hazaiaknak volt sokkal több akciójuk, de az Újpest nem nyuszi, a mieink is próbálkoznak, akár sikerülhet is a gól.
Izgalmas, iramos, változatos a játék, bár sokkal több izgulni valónk volt hátul. Azért nem vagyok annyira pozitív, hogy bíznék a sikerben - bár ne lenne igazam.  

II. harmad
Az elején nagyon szorítottak a lilák. Aztán ellenakció és majdnem hazai gól. Balázsi kiállítása végén kapuvasig jutottak a hazaiak. Később Bodó egyedül ment fel, a párbajt Rajna nyerte – bravúrral, szerencsére. Aztán gyergyói kiállítás – egy teljesen fölösleges, az újpesti kapu mögötti sarokban faultolt Szigeti. És megjött a valódi büntetés, a nehezen összejött felállt helyzet végén balra került a korong, Saarelainen bebombázta, 1:1, 28. perc. 


És fent maradt az Újpest, egészen addig, amíg ki nem szórtak egy újpestit. (Nálam ez sem volt kiállítás.) Kiss P. Just lerohanás, de mellé. Aztán DiDiomete hozta saját magát, extra pihenőt kapott. Nagyon támadásba lendült a Gyergyó, ki kéne jönni! A védekezés egyelőre működik, vagy a hazaiak 110%-os helyzetben is hibáznak. 
Az Újpest úgy játszik, ahogy nem szoktuk meg, illetve ahogy az idény elején. Most azt mondom, minden lehet!

III. harmad
Emberelőnyben indult az Újpest, a kihasználás elmaradt. Letámadott a Gyergyó – ezt a játékot nagyon nem szeretik a Lilák. Azért újpesti akciók is voltak, csak kevesebb. Ki fog gólt lőni? Lehet, hogy senki, és jöhet a hosszabbítás. 51. perc Kovács A. lövését mentette Rinne kapus. Nagy helyzetet hozott össze az Újpest! 53. perc: hazai lövés, Rajna bravúr, és újpesti kiállítás. Rossz jel… De kivédtük, kivédekeztük. A végén hatalmas hazai nyomás, de van egy csodakapusunk. Az Újpest is támad(gat), de a döntés elhalasztva.
Továbbra is jó a meccs, jó az Újpest is mind játékban mind hozzáállásban is. A döntetlen reális. De ma nem lehet döntetlen. 

IV. harmad
Az első gól, „aranygól” dönt. Nagyon jött a Gyergyó, aztán sikerült kijönni. A Gyergyó elképesztő lehetőségeket dolgozott ki, de a kapuban ott volt valaki… Ezt a nyomást nem lehet sokáig bírni… Mintha nem lenne már szusz az Újpestben. És még ez is: újpesti kiállítás. Ebből hazai gól lesz. (A szabálytalanságot most sem ismerem el.) És meg is lett, Sylvestre bebombázta, 2:1

A harmadik harmadban komoly fölénybe kerültek a hazaiak, a negyedikben már csak ők voltak jégen. Az Újpestet elhagyta az erő, így nem lehet győzni. Tanulság? Az első három harmadban kell megnyerni a mérkőzést. Könnyű ilyen tanácsokat osztogatni… De talán holnap!
Laszip Sándor

Összefoglaló:

Szilassy Zoltán:Rengeteg helyzetet kihagytunk, nagyon szétszórtuk a lövéseinket, úgyhogy ezen a fókuszon mindenképp kell igazítani. Ami érdekes volt, hogy az első harmadban jobbak voltak, de mi lőttünk gólt, a másodikban pedig mi voltunk jobbak és ők lőttek gólt. Ilyen a rájátszás, mindehhez pedig társul egy rendkívül komoly kapusteljesítmény, a gólhoz vezető utat nagyon nehéz megtalálni Rajna Miklóson keresztül. A hosszabbításban ez már nagyon érett, ott nagyon felborítottuk a pályát egy jó takarásból érkező emberelőnyös lövés révén pedig be is tudtunk találni. Sokkal agresszívebb kell legyen a korong nélküli játékunk, és a helyzetkihasználásunkon is javítani."

Kovács Viktor László: “Jól tudtuk kezdeni a mérkőzést, utána viszont olyan hibákat vétettünk, amit az ellenfél nagyon jól kihasznált. Tudjuk, hogy mit csináltunk jól, de azt is, hogy miben kell javulnunk, úgyhogy ez lesz a szombati feladat.”
(jkb.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése