2024. március 12., kedd

EL237: UTE-GYE 0:4

Két vereség után csak egyetlen elfogadható eredmény van. Tehát ma kötelező a győzelem, még akkor is, ha a Gyergyó 12 meccses győzelmi sorozatban van. 
Nyquist és Kiss D. is hiányzik lila csapatból. 

(2024.03.12)EL 237:
UTE - Gyergyói Hoki Klub 0:4 (0:0, 0:3, 0:1) - eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 675 néző, vezette: Babic V., Mach M., Szabó D., Kocsány B.

UTE: Rajna - Erdőhelyi, Silfver, Saarelainen, Metsavainio, Laakkonen - Szabó D., Pokornyi, Tiala, Just, Kiss P. - Balázsi, Tornyai, Coatta, Ewanyk, Benk - Kovács A., Szabó Rácz, Kovács S. Edző: Juurikkala Markus, Kovács Viktor

Gyergyói Hoki Klub: Rinne - Fejes, Haaranen (1), Bodó 1, Sylvestre 1, Vincze P. - Dalhuisen 1, Raymond 1, Sárpátki, Császár (2), Orban B. - Mesikammen (1), Imre, Szigeti, Tamminen, Sándor-Székely - DiDiomete (1), Csiszer Edző: Szilassy Zoltán, Góga Attila

Gólok:
26:57 - 0:1 Bodó (Császár, Haaranen)
31:23 - 0:2 Raymond (Császár)
39:14 - 0:3 Sylvestre (Mesikammen)
56:16 - 0:4 Dalhuisen (DiDiomete)

Kiállítás: 6 perc ill. 2 perc
Lövés: 28:32 (6:11, 7:10, 15:11)

Foto: Gab
I. harmad 
Az hazai támadásokkal indult a mérkőzés. Lassan kijött a Gyergyó is, felváltva mentek fel a csapatok. A 7. percben azt mondhatjuk, több a vendégtámadás. Egyelőre kevés a lövés, bár Rajnát többször tesztelik, mint Rinnét. A védekezés jobb, mint a támadás – mindkét oldalon. Érdekes, hogy szinte minden kapusvédés utáni játékmegállítás után lökdösődések, kisebb pofozkodások alakulnak ki. A játékosokban jelentős a feszültség. Mi lesz később? Az utolsó percben újabb indulatlevezető bunyó, 2-2 es kiülési eredménnyel. 
Lassan lement a harmad. Volt hajtás, de jó játék és gól nem. És voltak egyéni összecsapások, ami könnyen fokozódhat a továbbiakban. Védések: Rajna: 11, Rinne: 6. Legyen jobb a folytatás! 

II. harmad 
Egyből a vendégek támadtak – elég aktívan. Két perc után lépett ki az Újpest a védekezésből. Hazai és vendégakciók váltják egymást. Újpesti támadásoknál reménykedünk, vendég akcióknál aggódunk. 27. perc Gyergyó vezet: Haaranen hátsó lövését-átadását Császár egyből áttette balra, és Bodó be is lőtte. Hol voltak a védők? A lilák érzik a bajt, erősítenek elöl. Lövések vannak, gól még nincs. De már 0:2, gyergyói támadás, kavarás, hátraadás, Raymond lövése pókhálózta a felső sarkot, mindez a 33. percben. És folyamatosan itt van az  az átkozott letámadás, amivel a vendégek hamar tönkre teszik az UTE játékát. A harmad végén Sylvestre lendületből ment fel a jobboldalon, és be is lőtte a korongot, 0:3
A harmadban már megint megmutatkozott, melyik az erősebb csapat. A látottak alapján fel sem merülhet, hogy innen lehet egyenlíteni. A jobb csapat ma is győzött. Ja, és van még egy harmad – de minek. 

III. harmad 
Csak ami fontos: 
48. perc: Coatta lövése a kapuvasat zörgeti meg. 
51. perc: bunyó, 2-2 perces büntetés 
57. perc: Rajna lejött – hátha egyenlítünk? Góllövő: Dalhuisen, 0:4 

Az Újpest hozzáállásában nem láttam hibát, a játék meg olyan volt, ahogy hagyták őket. A GYHK jobb csapat, erősebb, magasabb, gyorsabb játékosokkal, remekül megszervezve, hatásos letámadásos taktikával. Nekünk idén ennyire tellett. Azt gondolom, ez volt az ligában az utolsó előtti meccsünk. 
Laszip Sándor

Összefoglaló:

Markus Juurikkala:
"Egy dolog biztos, lőtt gól nélkül nem fogunk meccset nyerni. Tudjuk, mire képes az ellenfelünk, mennyire technikásak, és azt is tudjuk, hogy csak igazán jó, topformával tudjuk megverni őket. Még nem haltunk meg, három golyó van bennünk, de még mindig talpon vagyunk. Holnap újabb harc következik, újabb lehetőség áll előttünk, mindent meg fogunk tenni azért, hogy visszajöjjünk a párharcba.”

Szilassy Zoltán: "Kétmeccses előnnyel érkeztünk, és tudtuk, hogy ezért, meg azért is, mert hazai jégen játszanak az újpestiek, keményebben fognak jönni itthon. Ez is történt, ennek megfelelően az első csere után változtattunk a kijöveteleinken, és elképesztően jó 40 percet produkáltunk, sokkal több helyzetet dolgoztunk ki, mint a hazai pályán játszó csapat. Az utolsó harmadra viszont nem tudtunk 0-0-s mentalitással kijönni, így kaptunk egy kapuvasat, és Rasmusnak is kellett nagyot védenie. A tanulság, hogy ezt nem engedhetjük meg magunknak holnap, nem szabad abban a szellemben játszanunk, hogy már úgyis vezetünk három fával a párharcban."
(ersteliga.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése