2024. március 5., kedd

EL219: BJA-UTE 4:3

Ugye tudjuk, miről van szó. Ha az Újpest győz, a középszakaszban a BJA-val játszik, Ha más eredmény lesz, utazhatunk Erdélybe. Fordítva a helyzet: ha a BJA kikap, ellenfele az Újpest lesz, ha győz, ők játszanak a Szeredával. Szörnyű a szituáció: mindkét csapat érdeke az UTE győzelme. Ilyen helyzet nem lehetne, de mégis van. 

Budapest Jégkorong Akadémia HC - UTE 4:3 (1:0, 1:2, 2:1) - eseménynapló

Káposztásmegyer, 305 néző, vezette: Korbuly G., Rencz D., Muzsik F., Váczi D. 

Budapest Jégkorong Akadémia: Farkas R. - Pozsgai T., Szabó B., Schlekmann (1), Galoha, Mozer - Tóth G., Dóczi, Keresztes (1), Weidemann, Tsulyhin 1 - Teslenko, Vorobev, Tóth R. (1), Nagy K. (1), Ravasz 1 - Dame-Malka (1), Varga K. 1, Sági M., Viikila (1), Molnár B. 1 Edző: Kangyal Balázs, Marton Tibor 

UTE: Rajna - Balázsi, Silfver, Saarelainen, Metsavainio, Laakkonen - Szabó D., Pokornyi, Kovács A. (1), Just 1(1), Kiss P. (1) - Erdőhelyi, Tornyai 1(1), Benk 1, Ewanyk (1), Tiala (1) - Szabó Rácz, Nádasy, Kovács S. Edző: Juurikkala Markus, Kovács Viktor 

Gólok: 
04:53 - 1:0 Ravasz (Tóth R., Nagy K.) 
24:41 - 1:1 Tornyai (Kovács A., Just) 
29:26 - 1:2 Benk (Ewanyk, Tiala) 
34:54 - 2:2 Molnár B. (Deme-Malka) 
42:56 - 2:3 Just (Tornyai, Kiss P.) 
49:42 - 3:3 Tslyhin (Viikila, Keresztes) 
57:24 - 4:3 Varga K. (Schleckmann) 

Kiállítás: 10 perc ill. 8 perc 
Lövés: 45:30 (12:9, 17:13, 16:7)
    
I. harmad 
Az elején a hazaiak jöttek eddig nem vereségre játszanak. 5. perc, vezet a BJA, gyors hazai akció, ezt Rajna védte, de a „felszabadító” védő Ravasznak passzolt, aki egyből távoliról lőtt, 1:0. Emberelőny, egyenlítés lesz? És a duplaelőnyből? Egy vas azért összejött, és látjuk, Farkas kapus jó formában van. Gól még nincs. Aztán UTE kiállítás, de ez sem gól. Az UTE is megy, támad, mindent bele, de változatos a játék. 
Nagyon örülök, hogy nem látszik, hogy milyen eredmény jó minkét csapatnak. Azért sok melóval lehetne nyerni, de az eddig látottak alapján akadémiai segítség nem lesz. 

II. hamad 
Újpesti fölény a harmad elején. 25. perc, UTE támadás, Kovács Alex az alapvonal mögül visszapasszolt a balhátvédből épp megindult Tornyaihoz, aki bombalövéssel egyenlített, 1:1. AZ Újpest fölényben maradt, persze a hazaiak is próbálkoznak, amikor támadhatnak. Fordult a meccs és fordult az Újpest hátulról baloldalt ment fel a védőharmadból Ewanyk, beadását Benk egyből belőtte, 2:1! Remek gól! A BJAHC előnyből sem egyenlített. De aztán a 35. percben igen Deme-Malka lövését még hárította Rajna, de a kipattanót Molnár Bálint közelről belőtte 2:2. A gól után nagyon támadott a MAC, emberelőnyben. Egy védés után bunyó az újpesti kapunál – Rajnát bántotta Viikila. 
Az Újpest feljött, a BJA visszafogottabban játszott, és sikerült is fordítani. Aztán megint a hazaiak jöttek, egyenlítettek. Jó a meccs, becsületes a meccs, semmiféle engedmény nincs az ellenfélnek. Ne is legyen, az Újpest nyerjen saját erejéből. A lehetőség megvan, de jó a BJA is, Nehéz lesz! 

III. harmad
 Akkor mindent bele! És meg is van! A 4,, percben Just Tornyai átadásából lőtt gólt, 2:3! (Sajnos, a gólról lemaradtam…) A vendégek előnyét hősies védekezéssel lehoztuk gól nélkül. Most menni kéne, de nagyon veszélyesek a hazaiak. Győzni akarnak! 50, perc, lendületes ellenakció, háromszögelés, és döntetlen, 3:3, Tsulyhin a gólszerző. Lehet még győzni? De a hazaiak jönnek és jönnek. Fogy az idő… 5 perc, 4 perc, 3 perc… Hazai kapuvas hmm. 58. perc, vége, Varga jobbról hatalmas lövéssel eldönt mindent. 4:3. hazaiak. 

Becsületes, izgalmas, jó meccsen győztek a hazaiak. Sajnáljuk, elérhető volt a győzelem, Így az UTE ellenfele a Gyergyó lesz. 
Laszip Sándor

Összefoglaló:


Kangyal Balázs: "Pontot tettünk a fantáziaregény végére. Ennek a klubnak sokkal nagyobb értékei vannak, amit lehet mérni játékosokban, pénzben, külsőségekben, és ez kötelez minket. Ez egy jó alkalom, hogy mindenki otthon megpucolgassa a tükrét, belekukkantson, süsse le a szemét, gondolkodjon rajta, hogy áll a sporthoz és a sport szent eszméjéhez. Én végtelenül büszke vagyok a srácokra és gratulálok a negyedik helyhez, amit elértünk egy ilyen erős ligában. Gratulálok az Újpestnek is, mert nagyon sok energiát megmozgattak azért, hogy ez egy igazi sportünnep legyen."

Markus Jurikkala: "Szoros meccs volt, de ma ennyivel jobban játszottak a hazaiak. Ide-oda pattogó korongok, egyik csapat vezetett, aztán a másik csapat vezetett. Természetesen minden meccset meg szeretnénk nyerni, úgyhogy csalódottak vagyunk az eredmény miatt. Ma ez volt a különbség a két csapat között, megérdemlik a sikert. Vége az alapszakasznak és a szezon legizgalmasabb időszaka következik, ez számít most leginkább."
(ersteliga.hu)

A negyeddöntő párosítása:
FTC-Telekom–DEAC
Corona Brassó–DVTK Jegesmedvék
Gyergyói HK–UTE
BJAHC–SC Csíkszereda


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése